Friday, August 19, 2011

Baju Kaftan

Lama sungguh tak bercerita pasal anak dara aku sorang ni... ok ni ada sikit story pasal dia nak update..

Memandangkan Raya dah nak dekat ni, Khairine request nak baju Caftan katanya ko!! hahaha ok lah sebab Khairine kata nak sama macam mummy (sebab mummy pun ada Caftan juga).. apa2 jer lah Khairine.. mummy turutkan jer apa yang Khairine nak dan selagi mummy mampu utk nak penuhi impian Khairine.. 

suka lah tu dah dapat Caftan warna merah:)

Kebetulan pulak gf aku ngajak ke Ampang Park, apa lagi mari pilih baju raya!!!! tapi agak mahal harga baju2 yang dorang jual tahun ni... mau idoknya... pesen2 berbatu penuh kat leher baju siot!!! gilos merelip, tgk macam berat pun ada sebab jenis kain mcm tak kena jer bila di lekat ngan batu bata bagai sarat marat jadinya..

dari Kiri.... Kak Lynn, Yatie, yang kocik berdukung tu anak Jaja, Humaira namanya, Aku dan Anakku Sayang, Khairine :p

ni lah kawan2 aku sejak dari kecik dari umur aku 9 tahun sampai lah dah tua bangka ni masih lagi rapat ngan dorang.. dorang bertiga tu adik beradik :) 

Pada mulanya aku nak mencari baju kurung Polka Dot color Merah Hitam kononnya nak sama color ngan baju Caftan Khairine lah tapi malangnya tak der saiz plak.. kata assistant kedai tu stock baru datang keesokan harinya,.. emmm ok lah aku pun decide nak dtg esknya.. esknya aku datang, dia kata stock belum sampai lagi.. malas lah nak tunggu, aku pun gi cari lah baju pesen lain. Tak ada rejeki nak beli baju kurung polka dot merah hitam tahun ni :(

baju kurung Polka Dot Merah Hitam ni lah bajunya

Memandangkan malas nak tunggu, malas nak cerita banyak.. aku pun bla gi cari kat First Lady.. rejeki mmg ada dia jual yang sepasang anak ngan emak punya pattern.. apa lagi aku pun sambar jer lah.. sebab kalau nak tempah baju mmg tidak lah sebab malas nak pikir pasal nak beli kain jenis apa, nak tempah kat mana and bla bla bla.. 

So Polka Dot tu aku lenyapkan dari kotak pemikiran kepala hotak aku ni, dan memandangkan Khairine pun sibuk nak sama pattern baju ngan Mummy, kitorang pn pilih lah baju pattern yg sama.. nnt raya kitorang boleh buat Boria hehehehe.. 

haaaa.. ni lah dia baju boria sama ngan Mummy.. :)

Tapi yang penting aku dah sediakan semua persiapan untuk Ma'am besar aku a.k.a Cik Khairine Adrina.. Super excited lah anak dara aku tu dengan baju2 raya, kasut raya yang aku belikan tu.. nak baju Caftan katanya mcm mummy.. nak tak nak turutkan jugak lah.. 


So raya tahun ni agak meriah sikit jer lah sebab nasib baik lah ada si kecik ni buat teman berhibur, collect duit raya hehhee...  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah