Wednesday, October 12, 2011

Marathon Raya 2011

HOHOHOHO... MERIAH NYA MERDEKA RAYA... sambutan Raya tahun 2011 (1432H) ni macam biasalah bermacam2 perasaan timbul, SEDIH, HAPPY and etc... nak cerita pasal kemeriahan beraya ni.. aku & kawan2 aku buat Marathon Raya.. dari rumah ke rumah kitorang beraya ari tu..

Lepas dah discuss dengan si MokLimoh2 Sakainess semua, 5 buah rumah dah kitorang terjah.. Perjalanan bermula seawal jam 12.30pm, fuhhh.. perjalanan 5 legasi meneruskan perjalanan ke arah Ampang dulu..

1stly kitorang ke rumah Anne, Anne ckp dia masak yang simple2 jer memandangkan ada lagi 4 buah rumah yang kitorang nak redah nnt..

Rumah Anne (kanan skali) time ni the rest belum sampai lagi

Kiddos having their fun @ Play room kat rumah Anne

Us :)

Ok, lets move on... 2nd house for Marathon Raya plak ke rumah Ryta pulak.. kali ni Ryta masak Nasi Ayam tapi ayam dia bukan Ayam Roasted/ Stim atau BBQ... based on apa yang Ryta ckp, dia tak pandai nak perap ayam utk nasi ayam.. so apa yang terjadi??? hahhahaa AYAM MASAK MERAH + SAMBAL NASI HIMPIT ko!!.. wahhh 1st time makan nasi himpit yang dimasak sambal.. katanya menu tu menu orang Singapore.. emm yer lah kot :)

 Dengan tuan Rumah.. Ryta


kitorang ni kalau tak bergambar mmg tak sah.. 


Move again.. 3rdly to my Home Sweet Homey.. urrgghhh memandangkan semua dah kekenyangan, so aku tak da lah sediakan makanan yang bleh berunsurkan kenyang.. menu ala2 hi-tea jer

 Shida Rahid, Zaza Abdul Latif & Anne Abdullah


 My Homey.. fenuh sudeh :)

Shida Rahid, Zaza Abdul Latif & Jaja Azahari

Now!!! let's shoot to 4th house @ Puchong pulak.. ohhh our friend tu nama dia Ijan.. Menu mmg terbaik dari bendang!! sodappppp MIHUN SUP TULANG dia.. arrgghh sedap tak terkata.. thanks to Ijan sebab masak utk kawan2 :)

Tuan Rumah yg baju kuning tu.. 




last but not least... 5th House rumah Jaja pulak.. time ni pun dah malam. sakan berMarathon Raya dari siang ke malam

SORRY ..MALAS NAK LETAK GAMBAR!!!! 

Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah