Friday, November 11, 2011

Balok 11.11.11 - 13.11.11 - Day 1

hohoho percutian si sakai2 yang sangat hebat 2011... Leeza adik Ina balik Malaysia, selama ni dia dok nun kat Jakata sana. So tunggu dia balik Malaysia baru kitorang bleh gi bercuti sama2. 

kitorang gi Balok, Kuantan.. Planning dah berbulan2, end up jadi jg plan kitorang nak bercuti sesama... Ina, Leeza, Shida, Sue and aku.. pergi pun dua kereta jer.. 


11.11.11 - Sementara tunggu Ina sampai, aku, Shida & Sue yang naik satu kereta lepak breakfast dulu kat McD, Tmn. Melati.. biasa lah janji melayu kan, janji pukul 8am kat sana.. end up pkl 10am baru sampai... menanti dengan penuh sabar dan mencabar keimanan (urut dada)


anak tersepit kat tengah tu, mak buat bongok jer.. nak bergambar punya pasal.. hahahha

Dah get ready nak gerak..

Lepas 3 jam lebih journey, kitorang pun sampai lah kat pekan Pahang.. Cuaca plak mmg memberangsangkan.. 

so berenti lunch kejap kat kedai HOTLINK kat depan Mega Mall tu, lapar punya pasal tak sedap pun jadi sedap.. 

kengkawan aku.. 


by tengahari lepas lunch tu kitorang pun terus kan perjalanan ke Balok.. mcm2 pemandangan best yang kitorang teruja lalu tepi2 laut, biasalah kat KL susah nak tgk laut so kitorang mcm teruja lah kejap...  dah sampai kat Kampung Ina, jumpa lah ngan nenek dia yang kitorang panggil "Mok" (Mok tu sebenarnya Mak) makcik dia yang kitorang panggil "Ummi" sangat lah baik hati kedua2 umat ni.. layanan yang sangat tip top... 

tengok tu si jakun, nampak TV lama pun nak amek gambar.. eh! kemain berantai lagi lemari nenek si Ina ni.. kahkahkah 

Tak nak buang masa, kitorang plan malam nak buat bbq, so we all was thinking nak ber BBQ tepi laut, tapi fikir2 balik sapa plak nak hangkut barang2 ke tepi laut w/pun rumah dekat ngan laut.. leceh lah dengan angin kuat nnt nak lepak sampai tengah2 malam.. so dangerous kannnn??! sebab kitorang ni semua perempuan2 jelita *kau ado?* :p

Gi pasar cari seafood dulu uolls.. semangat nak membakar kononnya.. 

Lepas balik dari membeli ikan bagai, kitorang gi makan keropok.. emm sedap lepak petang2 mcm orang kampung kat kedai tepi jalan.. :)

ok nxt station.. amek angin petang plak kat Pantai Balok.. wahh bestnya angin sepoi2 laut.. bergambar itu harus yer!!! sebab kengkawan aku termasuk lah aku skali mmg suka bergambar.. dats y ada yang menggelarkan kitorang ni "sakainess"

 Ina, Aku, Sue & Pantai Balok

 tengok tu bukan main suka amek gambar kt laut.. 

aku?? cool jer sebab malas nak jejak air, nnt kaki basah & berpasir dalam kereta.. aku siap warning kat dorang tu, sapa nak naik kereta aku, make sure kaki bersih dari segala pasir & air.. hehehee  sorry lah ek kengkawan :)

Jeng jeng jeng... malam sudehhh.. jom kita berBBQ.. BBQ ni ala2 mini BBQ kt belakang dapur rumah je.. tapi tetap meriah uolls..

Yang penting GAYA hokayy..

Hasilan bakar yang cemerlang.. 

Ok, lepas bbq kitorang nak gi pekena kopi plak kat Pantai Teluk Cempedak.. even dah pukul 10+ pun orang still ramai kat situ.. sebab kawasan tu happening lah juga, ada McD n etc.. 

Ina...

muka masing2 dah kepenatan sebab dari siang dok beraktivity..

dah balik rumah tu kitorang bukan nya tido pun.. berborak sakan sampai pukul 5.30am.. berborak bodo2 jer gelak2, bergurau senda.. jom tgk activity kitorang di tengah2 malam.. 

tempat berkubang kitorang masing2 buat aksi bebas

tah apa yang geli sangat hati si Shida tu sampai tutup2 mulut gelak.. takut nenek si Ina marah lah tu memekak tengah2 malam buta.. 

masa ni pukul 3.30am.. tak reti nak tido ke uolss?

hantu mak limah.. cer teka wajah sapa dari kiri??

to be continue plak utk day 2 cerita pasal percutian kitorang...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah