Friday, November 11, 2011

Balok 11.11.11 - 13.11.11 - Day 2

12.11.2011 - Sambungan hari kedua percutian kitorang kat Balok.. Bangun pagi kitorang gi cari breakfast kat area keliling kampung (aku feel like very the kampung.com) hahaha.. best gak bangun pagi2 merayap sekeliling kampung cari breakfast.. emm yg kureng bestnya aku ni tak makan heavy breakfast.. mostly makanan dorang nasi minyak, nasi dagang.. so aku pun saja2 lah pilih nak makan nasi minyak (eh macam nasi orang kawin plak pagi2 makan nasi minyak plak kannnn) :D

 makcik dua orang ni meniaga ke pembeli?? ngeh ngeh ngeh

mai pilih ... rambang mata jugak tengok mcm2 menu bfast kat kampung ni jual

so kitorang pun decide nak makan kat tepi pantai.. dengan berbentangkan surat khabar je uolls jadi gak kitorang berkelah tepi laut.. hahahhaha.. kau hado?? 

simpang nak pegi Pantai Balok... simpang ni jugak boleh pergi rumah nenek Ina.. 

Early bird sea view Pantai Balok... Nice

 beralaskan sotkabar jer... pon boleh ajo hehehe

hamek kau makan tepi laut.. dah mcm orang pelarian dah ni.. 

Lepas dah breakfast tu, kitorang balik lah rumah landing2 jap lepas tu kitorang nak gi berjalan, gi town Pahang.. mcm2 tempat lah kitorang ronda.. 

my back up driver.. handal kau bawak kereta Sue, laju hokay!! kalau dapat saman mmg aku suruh kau bayar.. hehehe

bergumbira duduk sebelah sebab ada back up driver :)

ok jom gi makan sata, ikan, udang, ketam celup tepung, otak2, laksam, kuih2 kat Tanjung Lumpur pulak... rambangnya mata tengok makanan kat gerai Poksu & Moksu kat Tg. Lumpur.. orang kata gerai ni mmg famous kat Tg. Lumpur ni.. so kitorang pun dengan jakun nya self service lah amek apa benda yang patut ikut selera tekak sendiri...

Sata fresh mmg yummehhh... 

jujur cakap laksam ni mmg tak sedap.. kuah cair!! 

udang celup tepung.. sedappp


hamek kau!! antara makanan yang kitorang makan..

Dah kenyang.. jom teruskan perjalanan berjalan2.. memandangkan lepas makan tu hujan.. so kitorang decide gi berjalan kat dalam shopping Mall jer... Ina pun terus bawak kitorang gi East Coast Mall, Kuantan.. Happening jg Shopping Mall ni most of the shop up to date jg lah.. bukan shopping apa pun memandangkan shop2 dia pun sama je mcm kat KL.. 

East Coast Mall Kuantan

 Amek gambar syok sendiri.. Shida & Sue


Selebihnya sibuk bergambar sepanjang kt shopping mall tu... 

Dah puas berjalan satu shopping mall.. jom lah kita lepak amek angin pantai lagi sebab time tu pun dah malam.. Pantai Teluk Chempedak lagi destinasi kitorang melepak, makan ice cream, main2 pasir, bergambar, sejuk2 kan badan dengan angin pantai... 



Sue & Shida 



Ina & Sue

Time ni kitorang melepak dekat tepi pantai Teluk Cempedak.. 



 From Left : Leeza, Aku, Shida, Sue & Ina.. 



Continue plak day 3 percutian ke Balok kat entry yang lain Apa yang Best dengan Date ni>>> 11.11.11 - 13.11.2011 *Day 3*....tengok lah kalau ada idea aku tulis, kalau tak, aku letak gambar je lah yer :)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah