Friday, November 11, 2011

Balok 11.11.11 - 13.11.11 - Day 3

13.11.11 - Our last day kat sini. Sebelum gi beli fresh seafood, pagi tu kitorang ronda2 kat kawasan kampung.. ronda punya ronda, terjumpa plak kedai runcit pakcik ni, si Sue singgah nak beli pisang jer.. last2 nampak plak telur masin... kalau kat KL dia peram ngan pasir hitam, tapi kat kedai pakcik ni, dia rendam dengan air garam dalam balang.. kitorang pun borong lah sebalang "telur masin pakcik tu" hahahaha (masin ke telur pakcik tu???) :p



Last shop untuk hari ni.. kitorang gi beli seafood untuk bawak balik KL.. phewww borong ikan, sotong, udang, kerang sorang sekilo & berkilo2.. murah2 kata ko dah mmg tempat dia.... Jom gi pasar :)




huhuhu borong punya borong, masing2 dah dapat ikan, udang, sotong, kerang & etc.. perenyuk dalam bonet kereta.. tu belum lagi masuk luggage masing2... cuba lah bayangkan betapa penuhnya kereta aku.. emmm tak apa lah nak buat mcmana, redha jer lah demi bercuti dengan kawan2 :(

tu dia dah nampak kemendapan kereta ku.. ni belum masuk lagi keropok lekor yang bakal di beli otw nak balik nnt.. Waaaaaa :'(


ni Ina, kat kedai keropok lekor masa otw nak balik KL.. 

ok dah salam2 dengan tuan rumah bagai, kitorang pun nak bertolak balik KL.. sebelum sampai ke persimpangan hiway tu, last but not least, amek gambar lagi kat benteng yang ada tulis tulisan  KUANTAN... 






dah puas amek gambar & pekena angin sungai Kuantan, moh ler kita balik KL... 

Alhamdulillah selamat sampai KL... walaupun Sue drive dengan penuh hemah and kadang2 bleh kecut perut sebab laju sangat.. thanks Sue.. :)

Tu je lah pengalaman percutian kitorang selama 3 hari 2 malam kat Kuantan.. best sangat...  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah