Tuesday, March 13, 2012

Rock Climbing uolls...

Lama dah tak update out door activity.. last ber'outdoor' activity on Nov 2011.. 

entry kali ni aku nak update outdoor activity aku yang tahun lepas punya ek.. kadang2 tu lupa nak update.. kadang2 tu malas nak update sebab tak ada idea apa yang aku nak merapukan.. huhu.

Ini lah pengalaman pertama aku panjat batu. Nampak macam best dan tak sabar je nak try.. tapi once ko nak memanjat tu.. Ya Ampunnnnn mintak nyawa Nyah!!! kemain susah nak panjat.. Kalau tak ada preparation fizikal & mental, maunya kau rasa macam tobat seumur hidup nak panjat. 

Tapi perasaan nak mencuba tu ada, lagi2 first time, lagi lah semangat tu berkobar2.


ohoiii ni lah rock nya Kiah oii!.. Tanjat gegurl :p 

emmm kalau tengok memang lah ko rasa mcm kemaruk sangat nak naik batu tu.. rasa macam nak sgt try.. bila dah try baru kau tau caner susah nya nak climb batu2 tu.. it's ok pada yang dah biasa climb.. tapi aku??? ohh tidakkk tgk lah caner aku memanjat batu tu nnt eh..

jom try!! 





nahhhh tu dia spider woman memanjat kononnya.. actually sangat scary bagi aku yang 1st time mencuba rock climbing ni. tapi kononnya nak tunjuk hebat, tak sampai ke puncak pun hahahaha.. half way jer ko!.. boleh lah kan, janji mencuba juga benda2 yang tak pernah aku cuba dalam hidup aku ni.. 

info pasal rock climbing ni:
A site for information on rock climbing at Gua Damai, Batu Caves, Selangor, Malaysia. Available,100 over climbing routes,well maintained.The spacious climbing area has spotlight for night climbing, good parking space, toilet facilities and a children's playground. Soon,a camping area for climbers to experience living in a village and also be near to the urban city of Kuala Lumpur. Contact Wira Adventure Consultant, info@wiraconsultant.com or call Mustapha : +6 012 481 2005

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah