Thursday, December 27, 2012

Hari ke 2 Holy Jolly Holiday at Tiara Beach Resort

Hari kedua kat sini, bangun je pagi trus nak pegi breakfast, macamana plak dengan Khairine, Danish, Mak & Sabrina??? (anak abg aku) sebab breakfast yg hotel provide utk 2 orang dewasa je. kalau tak, kena byr extra utk diorang.. Tapi mak kata tak payah lah, sbb mak kata bazir je byr buta2 kat hotel tu mahal plak tu, padahal duit tu bleh cover utk lunch nnt.. ok lah mak... 

Sebelum turun tu, kiddies dah bangun, sebab tak sabar nak berkubang lagi kat swimming pool.. so dorang dah siap2 tukar baju mandi semua & dah sogok dorang dgn makan roti utk bfast sebelum ke pool, kitorang pun turun sekali sbb otw aku dengan Nizam nak ke cafe utk bfast, kitorang lepaskan kiddies ke pool. Lps tu aku dengan Nizam pun trus ke cafe untuk breakfast..

 Orang puteh sangat menu breakfast laki den ni.. buelkk :p

 tu dia muka baru bangun tido terus pegi breakfast.. teruk sangat! *blushing* 

menu aku ni je. sebab lain2 mcm tak menarik & tak kena dgn selera tekak aku ni. boleh lah kan??!! janji konyang uolls! :D

Lepas dah abes bfast tu, sambil menuju ke pool, sempat lah aku berposing dulu.. ngeeee :D





lepas dah bergambar, kitorang pun trus menuju ke swimming pool, dari jauh kiddies nampak kitorang, kemain happy lagi berkubang dlm pool tu :D


Nizam kata dia nak terus naik atas, nak salin baju nak berendam dlm swimming pool, aku pulak rasa mcm malas sgt nak naik & salin baju, lagi pn mmg berniat tak nak mandi pun, sbb takut sunburn, sunburn dulu pun tak abes hilang lg, nak tambah plak lg sunburn baru *errgghh hitam legam nnt kulit mak ni* tapi niat tu terbatal sebab aku tak tahan tengan Nizam & kiddies berendam dlm kolam tu, hehehe

Sebelum naik salin, mari berposing dulu ala2 super model yer :p *perasan, verangan, poyo!! persoklannya kau chantek mcm super model kew???* muahahahaha :D 

underneath pokok kelapak.. bhahahha

budak2 tu elok je, mak dia apasal hover sangat tu?  :p






Lepas dah budget ala2 super model, ada jg snap gambar kiddies masa dorang tengah berkubang.

Ni acara kuak lentang 

ni plak acara lari dalam air

acara bebas suka hati & ikut suka :D

ni skill ala2 surfing kat laut

aksi meluncur biasa je & sangat menjaga ciri2 keselamatan hahaha

Punya lah susah nak suruh dorang ni naik sebab time nak check-out pkl 12pm, pkl 11am Nizam dah jerit kat dorang suruh naik mandi & salin baju, mcm2 alasan dorang bagi sbb tak nak naik.. sampai dah naik hitam dah kulit.. Nak tak nak, kena jg lah naik sebab dah nak check-out. 

Selesai semua dah mandi bersih2, sebelum turun dari bilik, amek gambar dulu yer... 

mcm ala2 nak hitam dah kulit 

nampak tak dah Sunburn? 

 3 budak Sunburn

Gang kaca mata anak beranak :D


Gang anak2 je berkata mata hahaha



Lepas dah siap check-out, kitorang pn terus menuju ke town PD nak pegi lunch, lepas lunch, terus menuju ke Klang utk beli baju & barang2 sekolah Khairine & Danish. lepas tu balik.. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah