Saturday, January 26, 2013

Menjoyah Sambil Mengopi di Flora Cafe

Time aku hapdet entry ni, hari kedua aku berholiday dengan family kat Penang.. Entry tu akan di hapdet kemudian, ni tak sabar2 nak hapdet pasal menjoyah kitorang hari Rabu aritu sebelum Maulidul Rasul & cuti panjang.. Yippiiee :D

Dalam whatsapp sibuk ajak melepak dari last week lagi sebenarnya. Rabu lepas baru menjadinya.. ngam2 sebelum cuti Maulidul Rasul. Kebetulan plak Ryta, Shida, Kak Syida & Aku agak free sket ngan date & time tu. Plannya nak lepak kat Starbucks Great Eastern Mall, Pikir punya pikir, aku suggest kita lepak je lah kat Flora Cafe Ampwalk, sbb kat situ cool sket, parking pun senang.. 

Perjanjian melayu pukul 6pm, ok lah.. tak lah tersasar sangat ngan time perjanjian tu. Shida sampai dulu, 5.45pm dah terpacak kat situ.. Bising si Joyah tu dalam whatsapp sbb sampai awal, kitorang tak sampai lagi.. bising sebab apa? sebab dia kesorangan kat situ hahahha.. Lepas tu baru Kak Syida, aku & Ryta sampai. Aku & Kak Syida lambat sket sbb kitorang gerak dari opis, jalan plak jammed.. tau je lah Jalan Ampang tu kan jammed menggila setiap hari.. nyampah betui!!

Kalau ikutkan memang tiap2 bulan kitorang akan berjumpa & melepak, nasib baik sebulan skali, kalau sebulan 4 kali, laki pun nyampah! asek keluar menjoyah je kikikiki.. Bulan lepas berkarok bukan apa, saja nak lepak menjoyah sambil bergossip cerita2 terkini lagi panas.. cehhwahh :p


Ayat Kak Syida untuk gambar ni 'apa keheyyynya' lupa plak entah apa yang kitorang gelak sakan tah masa ni :D

Masing2 kata tak lapar sangat, so order yg light2 jer yer.. jangan kau order lighter sudeh Kiah.. =) order ubi rebus, pisang rebus & cucur udang je.. itu pun ubi rebus tak abes, sbb masing2 bergossip, amek gambar, gelak2 pn dah kira kenyang hehehe.. 

hah!! makan lah Joyah, bkn banyak pun, tu pun tak habes dorang nih..

Kebetulan plak aku kenal ngan Manager Flora Cafe ni, Mell nama dia.. baik sangat.. dalam pada tengah menjoyah tu senyap2 Mell hantar bread pudding kat kitorang.. 

Mell :  'nah gurls untuk uolls' 
Aku : aku plak purak2 poyo & buat2 tanya 'Eh Mell, apa ni?? I tak order pun bread pudding, masuk bill ke tak ni??' 
Mell : it's ok, u makan je lah.. I tau uolss nak lepak lama kannn.. 
Aku : Lor, thanks so much Mell, susah2 je u ni.. (ceh ceh ceh propa sangat kannnnn!!!) :D

Aku, Shida, Ryta & Kak Syida.. Thank you Mell sebab tolong amek kan gambar kitorang =)

Sambung berborak, tetiba Mell datang lagi.. volunteer nak amek kan gambar kitorang katanya.. wahh Mell, u so suwit tau! nak tlg kitorang amek kan gambar berempat :)

Kalau berjumpa memang kecoh, tapi bila bergambar????? terus senyap sebab nak posing2 :p



Sambung menjoyah lagi.. lepas tu datang plak sorang waitress hantar kek coklat, Eh! rasa tak ada order cake... tapi waitress tu kata Mell yang suruh hantar kat we olls. wahhhh rejeki jangan ditolak uolss! dengan hati terbuka jugak we olls terima..keh keh keh.. thanks again yer Mell, bahek hati you :p

Ryta kata dia bleh lepak sampai pukul 8pm je, sebab dia ada hal lepas tu, sedar tak sedar tetiba jam dah pukul 8++ skali Ryta kata tak apa lah dia gerak dalam pukul 9pm, dalam pada menjoyah tu, Nizam call, dia baru sampai rumah, tapi tak boleh masuk sebab kunci rumah tak ada, Mak aku plak dah keluar ngan abang aku gi Klinik dekat ngan rumah je sebab anak dia sakit mata.. hadoiii potong.. 

Nizam : Hello Yang, you kat sana lagi ke?
Aku : Yer Bie, tengah melepak lagi ni
Nizam : I dah sampai rumah ni, Mak tak ada, I tak ada kunci nak masuk rumah, you call abang tanya dia balik pukul berapa.. kalau dia lambat lagi you kena balik sekarang..
Aku : Ok, kejap yer Bie, kejap lagi I call you balik

Muka cool jer lepas dapat call dari suami soh balik sebab tak ada kunci rumah.. siap ada NUR kat kepala kahkahkah :D

2 minit lepas tu...aku whatsapp je 'Abang kata dia lambat sket lah bie sebab belum turn jumpa doctor lagi. it's ok lah, I balik sekarang, you tunggu kejap yer Bie..

Zup zap zup zap.. bayar2, masing2 ke kereta masing2 nak terus gerak pulang.. 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah