Thursday, February 21, 2013

Menang Wang Besar???



Semalam terima SMS dari nombor yang tak dikenali..  Ni PROMOTION ke atau DAPAT HADIAH PERCUMABila aku cuba call nombor yang diberi (SHELL SDN BHD kononnya) 0142846244 tak pulak berjawab!!! tak pulak kau return call aku.

Aku syak ni mesti SMS Spam... saja jer lah aku try call kot2 betul aku menang HADIAH PERCUMA RM19k dari Shell yang tertera kat SMS tu.. tak berharap pun.. tapi hagak2 lah kalau nak menipu pun oiiii!! Gggrrr (dalam hati menyumpah2).

Setakat hari ni aku tak pernah menang apa2 peraduan, tak tau lah kalau ini caranya sesebuah organisasi tu nak bagitahu yang kita menang dengan cara berSMS.. 

Bila pikir2 balik, memang tak logical langsung.. Giler ke apa???!!! dah lah hantar SMS pakai nombor lain, disuruhnya pulak aku call ke nombor yang lain untuk redemption!! Ini semua menipu & penipu besau!!!!!!! dalam hati ni tertanya2 juga, apa motip ko hantar SMS kononnya aku menang RM19k tu.. ke ko saja je nak bazir bill hp atau buang credit??? huhhh malas nak layan SMS bodo macam ni.. 

9 comments:

  1. mmg confirm spam...dah banyak kali noe terima email camni...dari petronas la dari shell la..makcik kayo..

    ReplyDelete
  2. Hahaha jgn percaya noe.. Nnt kayap jdnya ;-)

    ReplyDelete
  3. zaza..ada yg jenis call...siap mintak nombor acc, nama..hehehe..x layan pun...cara cakap macam org indonesia jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeee scarynya!! siap mintak no acc... a'ah pernah jg dengar cerita kwn, bila call call yg jawab tu suara indon.. kalau betul2 lah dia nak bg 19k tu.. kan best! hehhee

      Delete
  4. selalu dpat sms ni , x yah cayalah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer lah KA, sms menipu je semua ni.. kannnn huhuhu

      Delete
  5. sy mmg pernah msuk peraduan shell n menang walaupun saguhati je.
    just nak share,kalau nak cam mmg kita menang atau x.yg ptama of coz la kita kne msuk praduan dlu.ni tak msuk apa2 tp menang.non mungkin la kan? second,company tu yang akan telefon kita,bukannya kita yg kne tepon die.xkn kedekut sgt company smp pemenang yg kne tpon. ketiga,xde nye diorg nk mtk apa2 dr kita mcm nombor atau alamat ke,apa2 je la,sbb klu btol kita yg menang,die dah ada mklumat yg kita bg msa anto borang peraduan tu.
    so kpd yg menerima msg anda menang apa2 tu ignore kan je.klu rajin bls email tu kata "time kaseh daun keladi je la".

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah