Wednesday, February 13, 2013

Sehari Sebelum CNY

Seronoknya kalau balik kampung.. w/pun kampung Nizam & bukan kampung aku.. hehehe. Tapi bila sebut je kata nak balik kampung, aku dah melompat tinggi2, hati gumbira =)

Bertolak dari KL Jumaat malam dlm pukul 11.30pm, sampai Melaka pukul 1.30am.. Melaka dekat je, tak jauh pun.. saja je nak berjalan malam. Lagi pun Sabtu sehari sebelum CNY cousin Nizam (anak perempuan makcik Nizam) kawin kat Melaka, hari CNY pulak majlis menyambut menantu kat rumah pihak lelaki pulak..

 Selamat Pengantin Baru Fara & Fir


Selamat Pengantin Lama Nizam & Zaza.. kikiki :p

Stay 4hari 3malam, bukan apa, kat kampung aku rasa feel dia agak lain sket. Nak katakan rumah kampung/ papan tak juga, tapi sebelah rumah kampung Nizam tu (rumah arwah atok&nenek Nizam) memang betul2 rumah kampung/ papan.. Rumah sebelah rumah arwah atok&nenek Nizam pulak rumah parent Nizam (rumah atok&nenek dengan rumah parent Nizam sebelah menyebelah je) tapi sebenarnya parent Nizam masih tinggal kat KL lagi. Cuma kalau kitorang balik kampung tu, rumah tu lah jd 'hotel' kitorang hehehe.. Save budget kalau gi Melaka, tak payah nak book hotel. ngeeee :)

Bila time balik kampung, aktiviti berborak dengan kakak, abang, makcik2, pakcik2, anak buah & sepupu Nizam memang wajib.. mostly makcik2 & pakcik2 Nizam tak lah kertua sangat.. umur range dalam awal 40s je.. Anak buah & sepupu Nizam pulak range umur dari 9 - 30tahun.. muda2 lagi weh!! kalau berborak tu, bleh dikatakan nak dekat suboh ko! sambil berborak tu kuaci mesti ada.. sambil borak sambil makan kuaci.. hehehe macam kelakar je tapi best... aku join juga 'club borak sampai pagi' tu tapi ada time limit ar.. giler ko! mana bleh tahan bijik mata ni nak ajak borak sampai ke suboh.. hahahaha.. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah