Tuesday, February 26, 2013

Terpikat dengan Lampu Dot Dot

Weekend aritu balik dari gi wedding kawan Nizam punya anak dekat Jalan Klang Lama, terus nyinggah MBO Ampang bawak Khairine & Danish tengok wayang.. dorang sibuk nak tengok cerita Hantu Mak Limah 2 Husin, Mon & Jin Pakai Toncit (eeaauuww panjang giler tajuk film ko Bang Mamat oiii!) susah akak nak nyebut, apatah lagi nak menaip kemain panjang berjela, masa nak hapdet ni pun aku siap google mencari apa nama tajuk cerita *jenjuling mata keatas* :p

Sampai sana 3.15pm, showtime start pukul 4.30pm.. hurraarrgghhh mengantukkkkkkkkkkkk lah!! dah ler tak cukup tido =( tak apa lah pasal anak2, mummy gagah jer lah bijik mata ni layan kan sajok.. huhu..

Sementara menunggu wayang start, Khairine & Danish sibuk ajak masuk game centre.. hurrmm ok layan lagi kerenah dorang.. 

 Jangan dah besar nanti jadi Mat Rempit yer nak.. kikiki

Wei wei wei minah!! nak gi mana tu?? kemain laju merempit.. :D

Dua beradik ni tengah merempit.. Ini motor Khairine, time ni Danish bleh plak nak ajak tukar rider.. perrgghh hebak anak2 mummy! kikiki


Jommm!!! tak bleh dok lama2 dalam game centre ni.. kang koyak rabak poket Babah.. main kat sini tau je lah kennn.. tak cukup 10hengget tukar token.. kurang2 pun mau 30 ke 50hengget skali tukar. Selagi ada game kat situ, selagi tu lah korang tak abes2 nak cuba try test.. huhuhu mau tak jahanam poket???!!!


Masuk je pintu depan cinema tu aku ternampak lampu bulat2 polkadot warna biru & pink.. shantekkk weh.. Saja nak poyo, aku pun berdiri bawah lampu tu terus snap snap snap.. 


Lobang hidung tak kaber weh!!
Chantikkkkk kann??? I loikee sangat.. rasa nak petik bawak balik lekat kat bilik air :p

 OK dah kaber sket lobang hidung tu hihihi
Underneath lampu polkadot biru & pink.. Chantik chantik chantik sangat (nampak tak kejakunan aku disitu???)

 hurmm nak jugakkkkk.. OK mummy snap kan gambar underneath lampu polkadot untuk Khairine :)

Lebih kurang 4.30pm terus masuk cinema.. Aku ni dah lah mengantuk, time tu kalau disorongkan bantal, aku rasa memang bleh hanyut terus. huarrrgghhhh *nguap besar2 macam badak air* 

Jalan cerita memang aku tak paham langsung, sebab masa cerita Zombie Kampung Pisang pun aku tak berminat nak tengok. So setengah jam pertama aku layan kan jer, lepas tu terus ZZzzzzZZzZZzzZzzZ  kahkahkah.. sorry husband & anak2, mummy tertido disitu :p

Lepas tu terjaga, buat2 kaber line mintak pop corn kat Danish hihihi (ok Mummy tau Mummy tengah kaber line ni).. 

Dengan suara yang kuat, Danish terus sound aku Mummy tido eh??? 
Pantas aku menjawab a'ah Mummy tertido, penat sangat  *padan muka aku* :p

Tobat lepas tu tak tido lagi.. terus layan cerita tu sampai abes.. w/pun tak berapa nak paham ngan jalan cerita bertajuk panjang ni.. hehehe :)

36 comments:

  1. lawa la lampu polka dot tooo ,
    haaa mumuy tido erk tapi coverline , tetap kantoi , hehehe , fara pun kalau cerite tak best , haruS ku tidur jugak , hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn. lawa sangat lampu tu hihihi..
      adoii memang dah kepenatan time tu, punya lah kuat sound sistem pun Zaza bleh tdo dgn lenanya kiki..
      Fara plak jgn sampai terkantoi tau nnt :p

      Delete
  2. Betullah cantik lampu tu..hehe..budak perempuan tu anak akak ye..comel sangat2.

    p/s: saya singgah dan follow sini balik. terima kasih sebab sudi singgah dan follow blog saya. ^___^. Terima kasih juga bagi link fb tu, kebetulan, memang sangat2 dekat dengan rumah..hehe. Terima kasih banyak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer Nurul, anak perempuan akak =)

      sama2 & terima kasih jg sebab follow balik..
      kalau sudi add lah fb yer..
      aikkk dekat?? rumah Nurul kat mana?

      Delete
  3. mmg cantik la zaza... i like 2.. citer tu bess ke tak??? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh2 noe, Zaza x paham sangat cerita tu sebab tak tau kepala ekor jalan cerita hehehe

      Delete
    2. hahaha... sah zaza buat citer sendiri...mesti blur memanjang masa tengok tu...hehehe

      Delete
    3. memang sah pun.. hahahha siap kena sound dengan anak lagi kikiki

      Delete
  4. tq zaza follow phat..done follow u jugak ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 phat.. jgn lupa nyinggah selalu kat sini hihihi :)

      Delete
    2. ok cun jgn lupa singgah phat corner jugak ye..jom exchange bloglist ..phat masukan zaza dlm bloglist ye

      Delete
    3. harusss singgah phat corner lg.. :)
      ok ok.. jom exchange.. thx Phat :*

      Delete
  5. dah besar2 anak zaza yeh... tambahlah lagi hehe...
    Tapi cite tu mcm lawak je tgk iklan kat tv...
    OKje pernah gak tertido dalam panggung tu... ngantuk +cite kurang best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer2 anak2 zaza.. inshaAllah planning tahun ni nak bikin.. choyokk kikiki
      kannn.. dlm tv shot2 yg klako je lah dia tunjuk, bila sampai panggung zaza jadi blur :p
      len kali OKje jgn tdo kat panggung lg tau, nnt kena sound mcm zaza :D

      Delete
  6. cantiklah akk ni.. wahhh comelnyaaa ngn lampu2 tu... kalau buat wallpaper, mesti cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee biasa je adik.. nway trima kaceh :8
      kannn nanti nak try buat wallpaper lah.. =)

      Delete
    2. heee terima kasih. pagi2 dah menyinggah :)

      Delete
  7. cantik2ler [ulak ye lampu2 ni colorful gitu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn KA, tu yang jakun kejap amek gambar ngan lampu2 comel tu :)

      Delete
  8. assalam, salam ukhuwah dari BUNDA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam Bunda, salam ukhwah jg dari saya buat bonda :)
      terima kasih mengikuti blog saya. Sy jg dah follow blog Bunda. :)

      Delete
  9. Saya dah lama tak tgk wayang. Tapi masuk wayang pastu tertidur tu memang selalu la dulu. Saya tgk transformer pun tertidur, kalo tgk citer jin toncit ni rasanya lagi la tidur lena terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau setiap kali masuk wayang tertido tu dah parah namanya hhhehe.. tp pelik kan, padahal bunyi sound system dlm tu kuat, bleh plak kita lena tido hehhee :)

      Delete
  10. cantik...tp x sesuai letak utk dalam rumahla...

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. heeee hello Rina, terima kasih.. jgn lupa datang lagi ok ;)

      Delete
  12. Salam kenal.. TQ follow sy...dah follow sni jg #32..
    ha'ah lah cantik lampu2 tu..polkadot lg..
    uiks! mahal jgk main game kat sana...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jg, sama2 & terima kasih balik buat Atie sbb follow sy balik :)
      kann lampu tu comel sbnrnya gerammm!! :)
      mahal jg lah sbb guna token, 2token RM1 kalau skali msk dlm mesin tu 2token untk 1 game,dah abes.. kena tukar token lg.. hehehe

      Delete
  13. thanks sudi sy..sudh follow sini balik:-)

    ReplyDelete
  14. nape nk kena letak kt bilik air?? kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau letak kat bilik, mood nak mandi tu mesti best.. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah