Monday, March 11, 2013

Bukan Nak Sabotaj

Eeeee ini kenyataan tau.. tak ada niat pun nak sabotaj apatah lagi nak memfitnah.. Dosa hokayy!!

OK sebelum nak bercerita pasal tajuk besar entry ni, biar aku cerita apa yang terjadi sebelum terjadinya kejadian 'Bukan Nak Sabotaj' tu yer ;)

Sabtu lepas aku dengan Kak Syida ke Times Square (TS) macam biasa, aktiviti ni sama macam aktiviti bulan lepas *click lah link tu kalau nak baca* o_O

Memandangkan Danish sekolah hari sabtu lepas, hari tu aku bawa Khairine sekali, seperti biasa Nizam hantar ke sana, balik tu dia akan kutip aku kat TS, antara sebab2 malas nak drive kesana, aku tak rela nak bayar parking dia yang mahal nak meninggal tu. Pukul 12pm dah terpacak kat TS, Kak Syida pun dah sampai.

Aktiviti baru bermula

Dah pesan awal2 sebelum ikut Mummy, jangan nak melalak kata penat lah, tak larat lah.. 
nampaknya Khairine mendengar kata, langsung tak merungut.. gud girl! ;)

Setengah jalan lepas merayap kat TS tu, kesian pulak kat Khairine yang dah kelaparan, padahal kat rumah sebelum keluar, aku dah sogok dia ngan nasi lemak sebungkus. 


OK jom pi makan, turun ke tingkat bawah, terus menuju ke Sweet Chat. Dah duduk, tengok menu, tergerak pulak nak tengok kat fridge dia, ingat nak order durian pancake, Khairine pulak sibuk nak air Esprit...

Agak2 apa yang terjadi lepas tu??????? 

nampak tak apa yang ada kat atas durian pancake tu??? 

Eeuuuwww terus aku ngan Kak Syida angkat kaki tak jadi makan kat Sweet Chat... 

29 comments:

  1. Salam,
    Oh No! Hilang selera wey! Komplain ler... Kesian org lain yg beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bin,
      ermmm mmg pun, tak komplain pn, kitorang trus bla je..

      Delete
  2. Replies
    1. ermmm anak lipas Fara, pengotor betul kann

      Delete
  3. Kena tk g komplen.... hak kita tu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak komplain pn KA, nasib tak sempat order lagi.. huhuhu

      Delete
  4. Replies
    1. tu lah Phat, org dah lah tengah lapar.. skali nampak lipas, terus bye2 =(

      Delete
  5. Adoiyai...potong stim betulkan zaza...nampak mcm sedap tp bila ada penunggu tu...hish....
    Akhirnya shopping apa.... Duk menerai sakan nmpk!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe beli baju je.. tak ler sakan pn OKje :p

      Delete
  6. Adoiyai...potong stim betulkan zaza...nampak mcm sedap tp bila ada penunggu tu...hish....
    Akhirnya shopping apa.... Duk menerai sakan nmpk!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg potonggg Okje, geli betui bila tengok..
      kalau kedai mamak ke, kita percaya lah jg pengotornya..
      tapi takkan cafe mcm tu bleh ada lipas kannn eeuuuww

      Delete
  7. sopping time....patutnya order kt diaorg .. "durian cockroach pancake" satu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak der soping pun.. beli baju 2-3lai je Kiah oii..
      hahahha agak2 kalau ada 'durian cockroach pancake' kat market laku agaknya kannn.. :0

      Delete
    2. 2-3 lai tu pun kira soping la tu cik bedah ooii.. :)
      peminat cockroach mesti suka...

      Delete
  8. huhu.. sib baik g tgk sendiri kan? kalau main order je, x tau la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ira, tu lah kannn.. kalau tidak???!!!! OH NO >_<

      Delete
  9. erk...terus kembang tekak..aduhai..time tu plak ko nak hinggap di situ lipas oii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kann Suria... entah berapa lama punya plak lah dah dok kt dlm tu.. yarrkk

      Delete
  10. assalamualaikum ... klu blm byr , angkat jer la kaki . Tapi klu dah byr , harga lak ... mak aiii ... mmg rugi terbang duit tuh .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam,
      nasib kita blom order lg time tu huhuhu

      Delete
  11. lipas melilau dalam peti tu ke..

    ReplyDelete
  12. eeeee..... secret ingredient dia......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Remy, Kannnn.. ni dah tak secret lg.. sebab dah ter spot sendiri kat dalam fridge tu.. yarrkk :p

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah