Tuesday, March 5, 2013

Hangin Pagi-Pagi

Hishhhh gigil jari ni nak menaip.. pagi2 dah hangin dengan pemandu2 kereta & motor.

Helloooo Kak Senah, Kak Ton, Puan Rockiah, En. Semail, Pakcik Usop, Abang Leman! senang cakap parents yang menghantar anak-anak dorang pagi2 ke sekolah.. Tau lah semua parents pagi2 rushing hantar anak ke sekolah!!! abes aku????? tak hantar anak ke sekolah jugak ke???? GGGrrrr *Arrrgghhh nanges kuat2*

Tolong lah jangan pentingkan diri sendiri pagi2 macam ni, rushing sangat nak pegi mana?? ko nak hantar anak ke sekolah je ponnnn.. kalau takut lambat, bangun lah pukul 3pagi, senang nak get prepared apa2 yang patut kannnn!!! tak tau lah kalau time tu ko dah tak tahan sangat nak terberak pagi2 buta macam ni, rushing bawak kereta laju2 macam pelesit.. GGgrrrr

Tadi aku hantar Khairine dulu baru hantar Danish, lepas hantar Danish tadi, tiba2 ada pulak ambulance nak lalu. Seperti biasa, pagi2 akan jammed sebab depan tu dah kawasan sekolah. Ada pulak sorang pemandu perempuan ni dan-dan tu lah nak cilok ke kiri kanan.. orang lain helok je ketepi bagi laluan kat ambulance..  kekdahnya, bukan dia nak mengelak bagi laluan kat ambulance tu, dia pulak berlagak ala2 ambulance kemain laju nak cilok.. Gggrrrrr!!!! aku perati je perangai ko Bedah!! nak tengok sejauh mana ko nak pegi!!.. Aleh2 lepas je ambulance tu dah lepas dari zon jammed yang nak meninggal tu & kawasan sekolah, aku tengok si Bedah tu berenti depan sekolah tu je hokeyyy!! 

Choyyy tadi ko baekkk punya nak laju, tak sabar2 nak redah jammed, bawak kereta dah macam orang giler yang tak tahan nak berak cirit gamaknya, tup-tup ko berenti depan tu ajos!!! kau dah kenapa?? GGGrrrrrr.. tension aku!!! *dush dush dush hentak kepala kat stering kereta*

****************************************

Ni pulak kisah kedua, minggu lepas, lepas aku hantar Khairine ke sekolah, otw nak hantar danish pulak. Sampai je satu simpang, keluar pulak motor yang dibawa laju. Phewwwww

OPOCOTTTTT!! tanjat akak!! *dalam hati ni sumpah seranah kat orang yang bawa moto tu* aku cuba pecut nak dekat dengan moto tu, rupa2nya budak sekolah yang bawak!! nak je aku gelek dia dengan tayar kereta aku!! dah lah buat aku terkejut, lagi nak eksyen2 ngan aku, mentang2 ko bawak moto pegi sekolah kannn???!!!! pastu nak berlagak poyoss ngan aku.. puiiii

Kau jangan nak berlagak sangat eh budak sekolah!!! umur baru nak hidup kat muka bumi ni, ko dah berlagak nak bawa moto vroooomm sana, vroooom sini pepagi buta. Sekali dah berdentum pagi2 hari, itu jam ko baru ada akai!!! apa pun tak dapek tahu dak???!! 

Poyo betui lah budak2 sekolah sekarang ni, entah ada lesen ke tidak (bagi yang dah berumur 16 & 17tahun) pagi2 hari dah rembat moto bapak bawak gi sekolah, konon dah cukup macho lah tu pegi sekolah bawak moto????? tuihhhhhh... hingat sket ek!! kalau apa2 jadi pagi tu, apa pun ko tak dapat tahu tidak???!!!!!! Huhhh *hangin seluruh badan*

26 comments:

  1. Replies
    1. Kak Zakiah, memang macam2.. tak ada give & take langsung.. =(

      Delete
  2. heheh marah bebenar tu..sy lum ada pengalaman htr anak sekolah..agknya esok2 sy pon cm gitu gak..psl tksuka org kelam kabut main cilok2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe marah sket Fiza, pagi2 kalau boleh tak nak spoiled mood, tp kalau ada org2 yg jenis mcm tu... hurmmm =(
      Ok 1hari nnt turn Fiza pulak :p

      Delete
  3. Replies
    1. heeee sabar itu separuh dari iman kan Izwa :)

      Delete
  4. Salam,
    Hantar anak di sekolah pun macam berlumba...
    Sekolah kena bagi hadiah kot pd yg hantar anak awal, barulah semua keluar awal...takut berlumba nak dpt hadiah pula...hehe.
    Sabar jer la...yg penting kita kena berhati2 dan selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bin,
      tu lah tak tau lah apa yg dorang kejarkan..
      hehe tak mungkin lah kot sekolah bg hadiah sapa dtg awal :p
      InshaAllah, apa2 pun pandu cermat, jiwa selamat.. thanks Bin =)

      Delete
  5. sabar zaza ,sabar...senyum skit..jgn marah2...takut hakak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.. akak jgn lah takut2.. kita cuma luah perasaan je pagi2 ni.. hahahhaha lawak lah akak ni :p

      Delete
  6. wajibla orang malaysia mcmtu... :P

    ReplyDelete
  7. Macam-macam gaya dipagi hari bila hari sekolah.
    Menagih kesabaran kita kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah betul lah KakZakie, hati ni bersabarrrrr je.. geram betuii =(

      Delete
  8. zana yg baca entry ni pun boleh naik angin tau.. huhuhu.. bawak laju2 sekali berhenti kat depan tu jer.. ohhhoiiiii, ngadeeeee tau!

    salam kenal dari zana.. thanks sudi singgah blog zana.. nice blog & nice entry dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zana, ohhh terima kasih lah sebab memahami kannn.. kita serupaaa kikiki
      geram especially si budak skolah tu.. gggrrr sakit hati kita :p

      Salam kenal jg buat Zana dari Zaza (nama dekat serupa kann) & thanks ya Zana, singgah lah selalu yer.. & kt jg akan sll2 singgah blog zana. :)

      Delete
  9. jangan marah-marah zaza..nanti kedut kat muka..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee marah2 manja je Ema.. luahan perasaan hihihi :p

      Delete
  10. ladies driver memang macam tu.... ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. some of lady driver je mcm tu kot.. I tak mcm tu.. ahks :p

      Delete
  11. aiyooo...boleh spoil mood satu hari tu...tu la..kdg2 heran gak..bukan main laju bawak..last2 kt depan tu je berhenti...biasanya noe akan cakap...cirit birit agaknya...hehehe

    ada gak pemandu yg bersantai2...pelan yg amat2...ramai je pemandu lelaki mcm tu...hubby selalu cakap...mesti pemandu lelaki ni bwk terhegeh2...hehehe

    budak2 sekolah biasa la...baru nk hidup...terror sgt la tu..

    bikin kak bedah kita naik angin jer pagi2...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann Noe, menggelabah tak pasal2 lepas tu dia setakat berenti kat depan tu je.. puiiii

      Zaza suka hon lama2 untuk pemandu yang santai.. nak sangat santai kann??!! nah akak hon!! kahkahkah, terkejut beruk agaknya dia dlm kereta time tu kikiki

      ermm tu lah kalau kita langgar budak sekolah, org akan salah kan kita, tp hakikatnya budak2 sekolah ni lah yg bikin panasszzzz.. huh! =(

      Delete
  12. biasa lah perangai manusia mmg mcm tu, bila sterring kat tangan, tabiat pun bertukar jdk hilang pertimbangan bila memandu.
    zaza rilex ye...chill darling... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rima, hurmmm memandu ni sebenarnya kena banyak bersabar kann huhuhu
      heee sekarang Zaza dah relax & chill.. semalam tu cuma luahan perasaan je =)
      terima kasih darl Rima :)

      Delete
  13. wahai cik zaza...jangan stress pagi2 nanti hormon teostreon meningkat hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah.. ini hormon meroyan namanya :p

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah