Friday, March 8, 2013

Orang Putih Makan Nasi Lemak

Sebenarnya tak jangka pun entry ni boleh masuk, sebab memang tak ada niat nak publish.. tiba2 je rasa macam nak publish jugak.. w/pun cerita aku ni tak menarik.. hurmmm ok, mari kita mulakan cerita phoyo ini :)

Kelmarin lagi CEO dah sampai, terbang dari Canada terus ke KL. Semalam ada short presentation & perjumpaan bersama CEO & Staff. 

Short presentation yang sempoi banget!! sambil makan (lunch) sambil dia present.. kelass ko orang putih!! siap sendawa bagai time ko present tu.. Kalau orang Malaysia aku rasa dah sumpah seranah kot.. sebab sambil cakap ko bercakap, package skali ngan sendawa bagai.. nasib baik lah package tu tak termasuk dengan kentut sekali.. wakakakaka. Sangat tak sopan hokeyy.

Malas nak amek gambar si orang putih tu tengah present, memandangkan short presentation tu ko buat sambil makan, sambil bercakap, lebih baik lah aku focus kat pinggan aku.. kannn???!! *santai kononnya ala2 style orang putih dok kat obersi sana*. ngehhh!! >_<

Kelas ko orang putih.. datang Malaysia ni makan nasi lemak *hamek kau kahkahkah*. Makan lah ko makanan Malaysia yang kaya dengan cili/ sambal & pedas2.. kalau kena dengan tekak orang Malaysia memang helok sangat lah kennnn.. 


Sekarang nah hamek tengok gambar makanan ajo, itu lebih penting kann :)
pasti ada yang meleleh ayaq lioq pagi2 ni tengok.. 


 Ayam goreng berempah 

 Sausage bercili

 Kentang goreng kunyit

 Daging sambal.. ni sedap sebab daging dia lembut 
lagi pulak tak pedas sangat.. 

Rendang Ayam

 Mixed Vege

 Sambal Udang yang yummylicious.. meleleh air hidung! Fuhhhhh

Nahhhh ini pinggan aku, hasil combination dari semua lauk2 tadi.. 
ngeri kan tengok??!! mcm2 kolestrol aku bedal semalam.. 

Tapi macam kelakar ke tak?? bila kata bagi orang putih makan nasi lemak.. bunyik nya sangat lah poyo!!.. biasa kita dengar orang putih stok makan makanan western je.. tapi opis aku ni kononnya nak buat satu kelainan, di order nya nasi lemak.. kahkahkah.. sangat lah annoying :p

Apa2 pun semua makanan tu sodap!! lepas dah melantak nasi lemak, sambung pulak makan cake, dorang dok celebrate skali birthday one of Manager kat opis ni (orang France pun yang makan nasi lemak juga) hadoiiii :D

21 comments:

  1. Salam,
    Ini betul2 punya makan...Bestnya! dengar presentation sambil boleh makan. Lepas makan boleh tidor macam ni...hehe.
    Mesti yg masuk hanya makanan, apa yg di present xmasuk pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Bin,
      hehehe lunch free, lauk sedap, kena dengan tekak.. harus bleh tido lepas presentation tu hehehe

      Delete
  2. Terliur sudah. Pepagi dh tgk gambo makanan.

    ReplyDelete
  3. wakakaka.....terliur habis laaa membygkan kesedapansambal udang ituuu!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kannn.. sememangnya fav kita adalah udang.. sodappppp :)

      Delete
  4. SA selalunya kalau mat2 salih ke..korean ke..china people ker..belasah jer bagi makanan M'sia, They are willing to try..pas tu tgok muka memasing merah..hahahahaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kann, they will take the challenging to try Msian food kan SA..
      Hebakkkk!! kikiki

      Delete
  5. Tapi bos-bos kakak usah kata nasi lemak, sambal belacan pun meraka pandai makan dah zaza. Tempe goreng cecah sambal kicap pun mereka pandai. Org putih tapi dah selalu masuk M'sia mereka dah pandai menikmati ini semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer lah kan KakZakie, dorang sekarang dah pandai makan makanan org malaysia.. hebak :)

      Delete
  6. Biarkan dia Zaza...sesekali cirit birit...kalau tak sembelit je haha...
    Dah lama tak makan makan meriah cam tu...
    Tak pe zaza kurus je...makan je banyak2 rugi tu kalau diet heehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sesekali cirit apa salahnya kan OKje.. :p
      tu lah kan rasa rugi plak kalau Zaza tak makan, tapi skali makan, memang mengerikan.. hahahhaha

      Delete
  7. hamboi....byknya makanan....yumyumyum...sedapnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee meriah dengan lauk2 nasi lemak..
      nampak mmg sedap tapi kolestrol kemain tinggi hahahhaa

      Delete
  8. habis semua ke cik bedah makan?? hehehe..org putih tu kena bagi teh o halia..baru dia kentut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha cik bedah lapaq Kiah oiii.. kahkahkah

      Delete
  9. erk? orang putih tu makan ? saluteeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe slamber je org putih tu makan Eida :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah