Tuesday, May 28, 2013

Wet World Resort Air Panas Pedas

Wow dah lah panas, pedas plak tu.. Pedas itu nama tempat uolls.. Kat Negeri Sembilan. Kat Pedas tu ada kolam Air Panas, terletak di Pedas.. haaaa kan dah terkeluar semua mata pelajaran sejarah.. hahahaha

Ni kejadian ahad lepas. Balik dari Melaka haritu, kalau nak masuk LEKAS Hiway, kena lalu jalan ni.. alang2 dah lalu tempat ni, menyinggah lah weolls ke Wet World Resort Air Panas Pedas ni.

Apa lagi?? berkubang lah.. anak2 aku kan hantu air :D pantang kata nak pegi wet world, terus menggelupur tak sabar nak berkubang.. pffffffftttt. Macam tak boleh mandi kat rumah pulak kann.. eh kat rumah mana ada swimming pool uolls, apatah lagi nak ada tempat macam Wet World tu..hehe

Sebelum aku mulakan gambar2 kat Wet World, mari aku tunjukkan lagi something yang bagi aku agak RARE. Lagi cerita keanehan yang aku jumpa sepanjang hari cuti dari Wesak day hingga Ahad lepas. Nogori Sembilan adalah negeri yang membuatkan aku jadi seorang manusia jakun.. muahahhaha :D

Sebenarnya dari nak hala pergi Melaka dah perasan Zul Tolo ni.. Giler!! sapa tak nak beli kalau sebijik seposen.. kann??? 

Aku cakap kat Nizam, nanti balik kita singgah yer Bie, boleh beli tolo, muroh plak tu. Tapi gambar ni aku snap time nak menghala balik ke kolumpor

Ini tolo gred B harga doposen sebijik. Aku beli yang gred B ni 30bijik.. baru nam hengget.. Muroh nak arwah.. 

Ini tolo double, tolo ni aku tak tahu mcmana dia buat sampai bleh jadi double. Harga sebijik tigaplohlima sen 

Ini gred A doplohlima sen sebijik.. Bila aku tanya mana satu yang seposen tu, dia kata dah abes.. phuii cepat na abesnya mentang2 seposen!!

Banyak giler stock tolo kat sini.. aku syak, si Zul ni meniaga tolo je bleh kaya aku rasa. hahaha *statement bangang*


OK abes cerita pasal Zul Tolo Seposen Sebijik. Moh aku nak bercerita mandi manda pulak. Lepas dah memborong tolo (tigaploh bijik je pon) Kamiorang teruskan perjalanan dalam tak sampai 1km terus ke Wet World Resort Air Panas Pedas.

Time to berkubang yer anak2.. kubang lah korang tengah2 paneh tu.. helok sangat tengah matahari terpacak tengah2 kepala kamiorang pun sampai untuk mandi.. hehehe.


Selamat datang ke Wet World Resort Air Panas Pedas.. Cehhh dah macam penyambut tetamu pulak buat show depan pintu masuk siap berposing ala2 gaya bebas gitew hahahaha.


Nah tengok sini berapa harga masuk.. sangat murah & berbaloi.. 




Ini dua budak sudah tak sabar nak berkubang.. pfffttt


Tengah2 panas pun slamberrrrr

Mummy panggil amek gambar pun buat tak reti je.. derrrrr

Korang tunggu.. jap lagi Babah & Mummy pulak nak terjun hihihi



Anak2 punya pasal, Babah sanggup jinjing selipar & bag anak2 hehehe.. Gud father =)

Mak ko pun geram jugak tengok air kolam tu hehehe

Dari pukul 10.30am kitorang sampai, berkubang sampai pukul 3pm.. Puas!! lepas tu terus gerak balik Kolumpor.

19 comments:

  1. Last pergi sana time darjah 3 dulu...lme kan..

    ReplyDelete
  2. lama dah saya tak datang sini...banyak berubah agaknya tempat ni

    ReplyDelete
  3. Nmpk cm best jer..nk tnya soklan bengong nie..hehehe... air kt kolam nie mmg panas ek??okey ke mandi air panas nie time cuaca pn panas???

    ReplyDelete
  4. Dulu dulu masa anak kecik pernah gak gi sini sebab murah sikit dpd tempat lain....
    Sekarang ni aje zaza ...dah jarang...malas nak salin2 tu kalau ramai orang1

    ReplyDelete
  5. Mana ada budak tak suka main air. Mak budak pun dah sama naik kan hihi...

    Banyaknyaaaa telur:)

    ReplyDelete
  6. tak pernah g lagi tempat ni...biasanya lalu jer...yg tolo tu ada la beli dulu...org yg jual tu ada mcm muka tolo tak?? huhuhu

    ReplyDelete
  7. Salam kenal sis..

    Takpernah lalu lagi tempat ni. Sangat menarik. Thanks share!

    p/s: I follow blog ni nanti follow me back yea. Take Care!

    ReplyDelete
  8. Hamboiiiii best betul berjalan satu Melaka...
    Hahahah tang cerita Tolo seposen tuh sgt menarik hati...hahhah ada je kisah menarik mama zaza nih ye...mcm wartawan jln2 cari mkn lak rasa hehhehe...kelakar...agoknya si zul tolo tuh kasi gimik je kot kata tolo seposen bila tanyer dh habisssss boleh jadi...hahhaha

    Haiiii tingin nak berendam...bila tgk zaza satu family pi wet world melaka...best plak tgk...uwaaaaa Qi tecik lg...cpt2 lah besar cm khairine and danish...x sabarrrrrrrrr hahhahha

    ReplyDelete
  9. phat yg dekat pun x penah pegi lagi wet world pedas tu hehehe

    ReplyDelete
  10. wah.. wah.. wah.. den pun tak ponah laei p kat situ.. sobab eh den tak lalu situ.. hehehe.. tapi wah.. nak try gedik kat en. suamiler ajak dia poie situ..

    ReplyDelete
  11. Tak pernah sampai lagi. Nanti kalau hala ke selatan ...kena terjah juga ni ....

    ReplyDelete
  12. lama dah x kesini...maaf lambat terjah balik.. busy sesangat skang ni

    ReplyDelete
  13. air panas tu nama tmpt ke wet world ni mmg ada pool utk air panas? konpius mak ni..tulunnnn nmpk best lah!

    ReplyDelete
  14. bunda tak pernah tahu pun tempat ada tolo murah ni..

    ReplyDelete
  15. Zaza..jgn x tak tau..rega 10 sen market strategy je..bila ramai berhenti..sure diorg ckp dh abis..huhu..

    ReplyDelete
  16. murah je tolo tu..kalau bisnes kek berbaloi2 beli tu..hehehe..
    bestnya mandi manda..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah