Wednesday, July 3, 2013

Pantai Morib Yang Hambar

Malam tu lepas dah penat berkubang, masing2 dah kelaparan.. Lepas maghrib je siap2 terus keluar cari makan. Umi QI ada suggest aritu, makanan kat Juvita Seafood sedap katanya..  Tapi aku tak pergi pun ke arah Kanchong Darat sana.. jahuh uolls. Sekali nampak ada Medan Selera Pantai Morib.. tepi laut je ushar line tengok macam ok je tempat tu, so decided lepak situ je lah makan.

Magic tak??? restoran Juvita ada kat sini.. hahahaha. Aku syak ini branch dia.. sebab Juvita yang Umi QI suggest tu is sebuah kedai, bukan di Food Court gamaknya.. Tapi kamiorang tak makan kat Juvita ni, kamiorang makan di kedai hujungggggggg sekali.. King Ikan Bakar namanya.

Saja try kat sini.. lagi pun sebelah je ngan pantai.. kalau rasa nak terjun boleh lah.. haha. Kedai ni biasa2 je foodies dia.. nothing special. Jadi lah daripada kebuluran & kemalasan melanda nak cari tempat makan jauh2.

Order tomyam, ikan pari bakar, kailan ikan masin, kerang bakor & sate. Kerang tu besar giler okeh.. tanjat ai tengok bila kerang tu di serve atas meja.. hahaha.

Ini kerang yang besau tu.. kejuk ambo tengok kerang beso ni. Selalu make kerang hok kecek ja.. Eh kenapa tiba2 kecek klate ni?? hehe

Susah nak nampak sutun gantung ni kat KL. Kat Morib ada plak sutun ni.. Ini fav Nizam berapa keping tah seploh hengget. Eh ye ke?? entah lah aku tak tanya pun acaner kira sotong tu.. haha. Aku tak makan pun sutun ni sebab hanyir.. me is tak suka!!

 Khairine terselit kat belakang huruf M tu.. gelap!


Moh rambos dari sana, sebelum tu kami bergambar plak kat depan simpang nak masuk food court tadi. 


 Khairine & Danish 


 Mummy Khairine & Danish

Babah Khairine & Danish.. Betapa tingginya laki ku tu sampai menutupi huruf M. Kalau sapa2 ke sini sure amek gambar ngan sign ni.. prove yang korang dah sampai tempat ni.


Overall, tempat ni so so je.. water theme park pun biasa2 je, tak best macam Gambang, Tiara Beach & beberapa tempat yang aku pernah pergi.. *ini pendapat aku je, mungkin pendapat uolls yang dah pergi or yang belum pernah pergi lain kot* 



Satu lagi, sorry to say. Better aku terus terang awal2. Hari Khamis kitorang sampai tu, masa tengah helok bermandi manda, dengan angin laut sepoi2 bahasa, datang pulak bau2an yang tak menyenangkan lobang hidung ni.. Aku pernah dengar, tempat tu tak jauh dari kandang 'Ba Alif Ba Ya'. Tempat dah lah dekat ngan laut, so angin laut tu membawa sekali bau2an yang tak senang tu.. lagi2 kalau kena time hujan.. pergghhh ko sumbat lah lobang hidung ko tu dengan kapas noqs!!! tak sanggup akak bau tahi dia yang busuk tu.. choyyyy sangat!! Tapi not all the time lah bau tu datang.. some time je. 



Alamakkkkk macam mana aku bleh lupa aksi mandi di jacuzzi plak ni?????!!!  

Akak lupa dik.. so aku selit je lah kat sini eh =)


Jakunzi ;P


Feeling lah sangat dalam tu kannn.. padahal air belum penuh pun lagi.. hehehe


Jakunzi bermain air dalam jacuzzi =)

Pagi esok tu as usual bangun2 je, aku berdua dengan Nizam turun pi breakfast.
KhaNish & EmakNenek kitorang belikan nasi lemak je.. mencari kedai nasi lemak kemain jauh nak mati! kat Morib tu jauh dari segala2 tempat.. tak sanggup aku kalau ditakdirkan aku kena duduk kat sana.. huhu

Lepas settle breakfast, sambung berkubang kat bawah & pukul 12.30pm hari Jumaat check out.. lepas check out tu sambung mandi lagi sampai pukul 2.30pm.. balun je selagi boleh.. ;P

Jom balikkkkkkkkkkk Kolumpor =)

Chop!!!! Cerita pasal birthday Khairine tak habis lagi.. 
Tunggu next entry, celebrate makan2 pulak.. hamboiiiii over betul budak tu!!

21 comments:

  1. jalan sakan lg...sib baik gambo2 yg gelap2 tu x terselit yg terbang2 warna putih tu...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe jalan2 ambik angin je Noe
      hah kalau ada benda putih yang terbang, harus lah akak yang lari lintang pukang dulu cik Bedah oii hehe

      Delete
  2. Apa pun kerang tu sgt2 mennggoda kalbu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn.. kalau besor mcm tu puas hati makan

      Delete
  3. Wahhh best yer....akhirnya King Ikan Bakar! Weee mmg kt sana kerang dia besar2 kan...mlm tuh umi Qi lalu gak jln sing board pantai morib tuh, tp x masuk sana sbb walid nk pi pekan cari brg lain katanya...itu yg pi mkn Restoren Juvita...x sangka kt food court tuh pun ada Juvita hehehhe...xpa2 yg penting King Ikan bakar beshhhh!!!....Tp masa umi Qi pi sana xd lak bau2 yg tidak menyenangkan...bau angin pantai morib pagi ke mlm best...syahdu jek...myb kebetulan mommy zaza terbau dari arah lain kot...ermmm xper2...janji happening dpt berjakuzi weeeeeeeee... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu lah ini pun refer kat blog Umi QI juga..

      Delete
  4. Ala tak best ek Morib Resort nie..baru plan nak p..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best je Farah, jgn lah sebab tgk review kita nii awak tak jadi pegi plak ek.. hehehe

      Delete
  5. Alamak tkperasan plk bau tu msa pgi dlu..mybe time tu xde kot..alahai ada org kta kndang ayam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. some time je Fiza.. not all the time bau2an tu hehe

      Delete
  6. erk? tak best ehhh.. baru cadang nak pergiii.. cancel laaa.. huhuhuuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh jgn cancel Eida.. best je kalau nak pegi hehe

      Delete
  7. happy birthday khairie...aduhai dari ritu nak pergi tapi banyak review kata bauk!! ermmmm tunggu promo hotel dia free la kot baru terjah akekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khairine lah auntie Bitt. bukan Khairie hehe
      kann mmg bnyk review kata gitu.. even kwn2 abg Nizam yg pegi pn pernah terkena..
      tunggu free tu mmg tak hado lah kot.. tggu opis buat family day baru dpt free hehe

      Delete
  8. Nak kena jugak pergi sini gayanya ni Zaza hehe.... Nampaknya kerang berstatus nenek yeh kome makan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus pergi OKje.. view memang tantik kalau dpt bilik yg hadap ke water park ;)
      Kerang dah tua tapi sedap namanya hehe

      Delete
  9. bestnyaaaa kak berjalan sakan ni..hehe..
    ehh, babahnya pun sempat berkubang sekali ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempena birthday Khairine Mimie.. hehe
      hoh babah dia pun sama hehe

      Delete
  10. Tu kerang gergasi! hahaha

    Bau kumbahan menatang tu???
    Erkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kerang gergasi dari pantai Morib
      mmg bau Doc, tapi kad dang kad dang hehe

      Delete
  11. Besar nya kerang . Kene try nie .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah