Wednesday, July 3, 2013

Water Theme Park Gold Coast Morib GCM

Habis je drama swasta kezutan kononnya tu.. ehhhh tak sabar pulak dia ngajak makpak dia turun mandi.. ini sudah lebehhh ;P Yer lah kata surprise birthday, makpak ko ikut kan je lah Khairine.. tapi bukan untuk Khairine sorang je.. haruslah untuk Danish jugak.. 


Ini pun nak to be fair & square aku & Nizam planned buat surprise ni, sebab April haritu birthday Danish pun kamiorang buat surprise.. Eh chopp!! tak lah surprise sangat sebab planning tu dah siap2 bagitahu Khairine & Danish.. 



Lupa ke?? alahai ingat tak?? kan hari tu aku pegi Langkawi & lepas balik dari Langkawi tu sambut birthday Danish kat +Wondermilk PublikaKalau tak ingat juga klik kat dua2 link tu untuk baca.



Kali ni turn Khairine pulak.. Ngam ngam 27June lepas birthday Khairine.. so ini lah kerja makbapak dia untuk menghiburkan anak2 di Hari Jadi dia.. tak payah nak candy buffet, belon2, clown2 sangat.. ini pun dah cukup surprise.. siap nangis lagi.. hahaha



Kalau dah kaki berkubang tu, nampak air je memang keterujaan mereka akan melampaui batas.. so jom tengok apa yang terjadi ;)




Nah kasi tengok dulu view dari bilik kamiorang, Water Theme Park View.. manyak syiok view ni.. sejork mata akak memandang.. tingkat 1.. nombor bilik aku dah tak ingat ;P


Kamiorang booking hotel ni direct through GCM. So pakej yang dia bagi untuk masuk Water Theme Park hanya untuk dua orang adult sajo. Wristband untuk KhaNish kena beli asing. Itu Nizam tengah nak membeli wristband untuk KhaNish & untuk EmakNenek juga haritu. 

Korang boleh rujuk kat board tu berapa harga masuk untuk ke Water Theme Park yer. Untuk EmakNenek dapat special price.. ko pegi kat kaunter tu kata nak beli untuk warga emas.. dengan harga tujuhblas henggetsetengah ajos. murah kan?? Lepas ni korang boleh lah bawak ibubapa korang yang warga emas tu yer.. mereka jugak bleh terhibur disana nanti.. cewaaahhh =)

Nampak??? dah masuk dalam air segala merajuk, memangis semua hilang.. dasarrrr!! hehe

Ada ke di suruhnya aku hayun kan boyan ni untuk dorang!! tak koser mak ko nak berpusing pusing kat situ.. kang tak pasal2 tergolek plak aku kat situ.. hahaha. Tolak lah korang sendiri yer anak2.


Mummy dugong & anak2 dugong menyelam 

Babah dugong & anak2 dugong terdampar 


Time nak turun ni Danish bilang 1, 2, 3
Sekali tengok si Khairine yang turun dulu.. Babah & Danish tertinggal kat atas hahaha

Penggayaan apakah ini?? siap duduk bersila di atas sana hehehe

Heeee aku suka suka suka gambar ni.. sama je action tiga beranak ni terkangkang kat slide tu.. :D


Kemain splash lagi Babah ko.. turun slide dengan kaki terangkat ke ateh hahahhaha

Khairine sampai sekarang pun kalau ke mana2 water park mesti kena ada back up dari Babah dia.. dia kata dia takut nanti dia lemas.. 

Eh tahu tidak??? awal tahun haritu aku ada hantar Khairine ke swimming class.. tapi hangat2 chicken shit je belajar.. Malas katanyerr.. gerammm je mak ko!!! gggrrr

underneath pokok klapak.. kekekeke ;)

Cermin cafe pun jadi. Lantok ler orang dari dalam tu nampak kamiorang tengah berangan berangan kat depan cermin tu.. Akak tak kesoh hahahah

Hi.. Itu arjuna I.. tengah mencari cinta..  hahahhaha

Hamboiiiiii kemain wet uolls yer.. suka lettew ;P

As usual, EmakNenek akan lepak tepi je sambil perati2 kan anak, menantu & cucus dia.. Steady lah nenek ;)

Cukup lah gambar2 mandi tu eh, takkan nak tepek semua kat sini kennn =)

15 comments:

  1. Nanti share total cist masuk sini eh...mcm best je tu....ni sure dania suka ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok no prob.. sure lah dania suka ;)

      Delete
  2. Wah Zaza tengok macam best jer tempat nie..sblm nie dok baca review jer psl tempat nie..tapi bila tgk zaza story nie teruja pulak nak p..Emir pun suka air..mesti dia happy kalau bawak sini..;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt untuk kanak2, utk makpak pun sure suka jg hehe
      nanti datang lah bawak Emir sure dia sukaaa ;)

      Delete
  3. Happy sungguh! Main air sampai kecutlah tu...hehe
    Sungguh menghiburkan entri ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kecut pun Bin hehe
      tq yer ;)

      Delete
  4. Teringin gak nak pegi sini. Tp mahal lor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu Lala boleh beli kat groupon.. selalu ada promotion, murah tau :)

      Delete
  5. phat penah mandi kat sini..tp masa tu g kursus ..semua benda phat naik hihih kalah budak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kemain yer Phat.. lebih dari budak2 nih hehehhe

      Delete
  6. tak pernah g lagi...asyik planning je nk terjah ke sini...tp x gak sampai2 nyer...harus la buat terjun terbang masuk dlm kolam tu...baru bess

    ReplyDelete
    Replies
    1. harusss Noe, pegi cepatttt jgn sampai terkubur je planning tu tau hehe

      Delete
  7. Tulah zaza ....org kata mcm best je, tp mmg best je okje tengok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tu mmg best OKje.. tapi tk segempak tempat2 lain yang gempak lah..
      nak pi ok je tempat ni ;)

      Delete
  8. Nak tanye harga ticket sekrg brp lak yek ... Atau pun same je ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah