Tuesday, August 27, 2013

Khairine, Danish Terjumpa Shiro

Malam lepas celebrate birthday emak kat rumah, kamiorang ada jemputan kahwin di Taman Ibu Kota, Setapak. Yang kawin tu kawan Nizam, so Nizam angkut lah bini & anak beranak dia kemajlis kawin kawan dia malam tu. 

Lepas makan, Nizam pun jumpa pengantin kejap, salam2, tunjuk muka, say hai then terus bye2.. Yang wedding tu aku tak payah story panjang lah kat sini ye. Sebab bukan kawan aku pun yang kawin.. muahahaha.

Settled jemputan kawin tu, alang2 dah dekat dengan Uptown Danau Kota, saja lah meronda kat sana. Aku ni bangsa kalau pegi mana2 wedding, memang akan bawa baju spare.. senang lepas tu terus bertukar. Abes, kalau berbaju tradisional takkan ko nak round seluruh Uptown Danau Kota dengan berbaju tradisional jugak kann??? haha lu pikir lah sendiri Bedah.

Dalam kereta jugak aku slamber tukar baju.. nasib baik malam, kalau siang?? tak ke orang nampak ko separuh bogel dalam kereta?? apo dibuek?? hahahaha. Malas aku nak ke petrol pump tukar dalam toilet dia.. dah lah toilet kat petrol pump kotor nak mamposss,  silap2 haribulan package ko terpandang seketul taik atau taik cirit dalam toilet bowl.. yarrkkk!! geli okeh. Aku sanggup tukar baju dalam kereta ajoss.. bajet badan kecik sangat ar tu nak tukar baju dalam kereta orang tak nampak.. hahahaha burok sangat perangai kau ni hoiiiii. Arrgghhh ada akak kesah?? ;P

Jumpa kumpulan Shiro kat Uptown. Diorang ada buat show sementara tunggu tetamu VVIP datang kat sana. Amek je lah gambar. Hello!! bukan ai yang beriya2 sangat nak bergambar dengan artis okeh.. ai cuma temankan anak2 ai je, sebab KhaNish peminat kumpulan Shiro. Hahaha nampak tak kau nak menunding jari kearah anak kau??!! phuiii :D

Masa tengah berjalan2 kat Uptown, as usual memang ada orang berkarok kat stage kecik sebelah shell tu. Tak bajet lah malam tu ada stage besau yang disediakan. Risik punya risik, rupanya malam tu ada tetamu VVIP yang akan datang. Siapakah?? Rupanya Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek yang nak datang. Diorang nak lancarkan kempen Kebarkan Jalur Gemilang. 

Suami ai?? ohh dia mungkin peminat Shiro jugak hahahaha..

Gambar tak berapa clear sebab snap pun dalam keadaan menggelabah sebab ramai yang menunggu turn nak bergambar ngan artis Maharaja Lawak Mega ni. 


Dengan si Shahrul ni kelakar sikit berbanding dengan si Ajak. Dia agak ramas mesra dari pasangan dia. Ini semua pengaruh dari cerita Raya Rabak kat Astro Warna haritu. Dalam Maharaja Lawak Mega memang dah kelakor, dalam cerita Raya Rabak pun memang kelakor-lakor sangat hahaha.. 

Khairine tak habis2 cakap dekat si Shahrul CHOYYYYY.. 1, 2, 3 CHOYYYY hehe.. itu je yang dia ulang ikut skrip dalam cerita Raya Rabak. Sebab Shahrul pegang watak lelaki lembut dalam cerita tu. Sapa2 yang tak tengok cerita tu, nanti kalau ada ulangan lagi kat Astro korang tengok lah ye ;)

Psstt nak tau tak??.. teringat zaman2 aku sekolah menengah dulu.. zaman tu aku & kawan2 aku fanatik dengan kumpulan KRU, Feminin.. maklumlah sakai artis katanyer.. hahaha

Balik sekolah je, naik bas mesti terus pergi ke Taman Melawati lepak kat studio KRU.. (lepak kat tangga je pun) dengan harapan nanti Norman, Edry, Yusry akan keluar dari pintu studio diorang, hampir setiap hari okeh bertandang kat sana.. hahaha. Satu sikap yang paling bodoh!!

Time tu office KRU kat Taman Melawati, dekat2 dengan Giant lama.. Padahal sekolah kat Jalan Ampang atau dikenali sebagai 'Ampang Road Girl School' atau lebih glamour lagi 'Ampang Girl'.. sanggup dari Jalan Ampang ke Taman Melawati.. dasar sakai artis betui!!

Yang kumpulan Feminin pulak, asal ada buat show kat mana2, mesti aku & kawan2 pergi.. hahaha. Ingat lagi kumpulan Feminin pernah buat show kat Ampang Park, aku dengan kawan aku sanggup naik bas mini pergi ampang park semata2 nak tengok kumpulan Feminin.. wakakakkakaka sakainessdotkom!!!!

Bila ingat2 balik time tu, rasa nak gelak guling2 sampai bawah meja okeh.. hahaha
Fanatic sangat dengan KRU & Feminin.. aku siap potong rambut ala2 Feminin weh.. siap ada nama gelaran lagi.. ko hado??? muahahaha ;D

21 comments:

  1. Shiro maharaja lawak rupanya.

    Minat juga ngan feminin & KRU. Tapi x der lah sampai fanatik.

    ReplyDelete
  2. Sesekali jumpa artis...rugi kalau xbergambar, hehe
    Kalau di kenang kisah lama, memang kelakar dan malu...xsangka, dulu2 pun sama mcm budak2 sekarang...

    ReplyDelete
  3. haha..akk, rasa macam first time baca story akk nak gelak guling2..
    ok, yang first nak komen, terror nya akk tukar baju dalam kete..haha.. hebat laa.. tolong ajar skit caranya mcm mna supaya tak kantoi..haha
    yang ke-2.. untunggg nya dapat bergambar dgn retiissss..hehe
    yang ke-3.. amboi kak.. bukan main tu.. peminat kru & feminin.. sekarang ni minat masih giler2 camtu ke?
    agak2 kalau akk ngan kawan2 ada gmbar time tu, mesti gelak hbis kan..kenangan tu..

    ok.. nak komen pasal cpuv nuff tu pula ye..hehe.. tumpang tau..

    saya pun tak tahu la tips ada nak bg.ahaha..
    tapi yang saya perasan, kalau saya rajin update, rajin blogwalking, lekat la seketul 2 cpuv tu.
    tapi tu pun saya dapat cpuv lepas bape bulan aktif berblog. insyaAllah, nti mesti akk pun merasa.. nuff adil, msti dia bg..
    kalau tak, akk try hntar tiket kat pihak nuff.. :)
    cpuv ni ikut pada pihak pengiklanan tu juga dia nak bg pada blog sapa.. cuma kita boleh cuba la praktikkan apa yang boleh.. :)

    ReplyDelete
  4. auww uolls jumpe retis .....gleeeemmmm.....lieya ni jalan2 jumpe gak retis tapi tu laa malu gile nak mintak snap hahaahahah....pastu bile dah lepas mulee menyesal2 tak sudah....ye laa kalosnap dpt eksen2 up kat blog ke fb ke insta ke heheheeheh.....

    ReplyDelete
  5. Hahahaa...kiter sama sakaii time kru tuh!! :D

    ReplyDelete
  6. wahhh hebat jumpa shirooo phewww pandai bawak baju spare lepas pi wedding nk kena tiru cara mommy zaza nih kikikiki....

    ReplyDelete
  7. mst lawak kan dorg ni.dulu rara jumpa kump sepah je.tapi xde nk amik pic.maluuuu~ hehehe

    ReplyDelete
  8. fanatik!! hahah...biasa la zaman dulu tak sma mcm zaman budk2 skrg kn..apa2 pun zaman tu kenangan!

    ReplyDelete
  9. Haha.... maklum le kecil molek orangnya..... haruslah tak de masalah bersalin dlm keta....hehe Nizam pun syok jugak tu hehe...
    Faham .....faham.... masa tu kan remaja ... tak cukup akal hehe......
    Tp sampai la ni okje suka gak baca URTV.... hoho

    ReplyDelete
  10. wow...kalau dah terjumpa artis ni...mesti kalau ada chance memang nak bergambar kan :) zaman muda mudi dulu memang sweet moment kalau diingat balik :)

    ReplyDelete
  11. I dulu minat exist..masa zaman2 kemunculan diorg...fanatik gila...tp bila dh jd PR dulu..dh mls nk minat2 ni...dh tau kehidupan artis mcm mn...

    ReplyDelete
  12. berulang kali kite tgk raya rabak tu. kelakar giler! choiiiiiiii

    ReplyDelete
  13. amboiiiii.. retis retis retis. hebat sungguh buka baju dlm kereta.

    btw, kita SEKOLAH SAMA!! ampang girl rupanya.. laallaal.. senior sy la sis ni.. :)

    ReplyDelete
  14. Jadi kalau anak minat dgn Shiro ini pun zaza jgn salahkan dulu minat artis lain caranya, sekarang lain caranya. Untung anak-anak sekarang mama-papa ikut sama peluang utk bergambar adalah... dulu kita manalah mak-ayah kita kisah.

    ReplyDelete
  15. Apa nak gelaran masa zaman tu? Haha..

    ReplyDelete
  16. salin baju dlm kereta tu baik baik...kang ada keluar kat Youtube kang...hahahahahhaa..

    So, dpt tak jumpa Norman ka..Yusry ka...? hahaha

    ReplyDelete
  17. kiki.. kita minat.. eh.. suka tgk jew kat Ajak tuh.. selain itu xde apa2 la.. hahaha

    tp me pernah gak jumpa retis/pelakon tp buat bajet xkenal.. malu dol (dasat pemalu) siap zizan (pelakon tuh.. bkan zizan raja lawak) mengurat lagi.. eh.. xpasti dia ngurat ai ke kawan ai.. hahahahaah

    ReplyDelete
  18. hehehe minat juga retis2 ni yer. AS feminin tu satu sekolah dgn KA , so dah agak biasa dgn group feminin tu hehehe

    ReplyDelete
  19. byk gmbr depa dgn shiro ye..hehe

    ReplyDelete
  20. Zaza.. i pun pernah salin baju dalam keta.. masa tue i nak p makan nasi ayam femes area bukit bintang tue.. dah malam masa tue tak kan la nak berbaju kurung lagi kan..i pun jenis standby baju dlm keta jugak..so tukar je la..hahaha...
    sama la kita.. ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah