Tuesday, September 3, 2013

Birthday Bash Baby QI

Alangkah bertuahnya lah si anak sorang ni dapat lahir di tarikh hari Merdeka.. Anak siapakah itu??? hurmm siapa lagi kalau bukan anak blogger famous dikalangan group Gojes Blogger Supermom & Baby.. Umi QI lahhhh uolss.. si gojes yang over peramah-tamah dengan semua orang disekeliling dia hehe =)

Jangan main2, akak dapat jemputan VVIP okeh!! Thanks for the invitation Umi QI, I sangat terharu sampai kembang2 montot dibuatnya hehehe. Birthday party QI disambut di McD Kepong. Tak ada masalah bagi aku untuk kesana.. sebab sedara-mara, kaum kerabat aku memang ramai yang tinggal kat area Kepong. 



 Ke ToysRus GE Mall dulu cari hadiah Baby QI =)

Kakak Khairine tengah pilih hadiah untuk Baby QI =)

Kereta bajak ke??? 

Tadaaa.. hadiah apa dalam tu hanya Baby QI je yang tahu.. hehe

Pada mulanya aku memang malu & segan silu sangat nak attend bithday party tu, massage Umi QI.. aku kata aku segan giler nak datang.. sebab yang datang nanti sure blogger2 yang aku tak kenal.. aku cuma kenal Umi QI je.. hahaha. Maklumlah ai ni kan bukan orang femes dikalangan blogger2 lain.. follower pun masih ciput.. hurmmm =(


Gambar 1st yang aku snap.. Baby QI welcome VVIPs to his 1st birthday bash.. thank you QI ;)


Guest book.. hamboiii dah macam majlis kawin dah ni.. siap ada guest book.. Umi QI, ini bukti yang Mummy Zaza ada tinggalkan jejak kat dalam guest book tau..jangan kata tak ada pulak.. ;P

Photo corner lagi.. untung anak2 sekarang di zaman hitech ni, parents masing-masing sangat sporting & creative decorate majlis hari jadi anak2 kann.. elok juga macam ni, at least ada lah kenangan untuk diorang dah besar nanti.. 


Kakak Khairine wish Happy 1st Bithday to Baby QI.. ;)

Selamat Hari Raya & Merdeka Merdeka Merdeka!!! 

 Nampaknya kakak Khairine happy dengan Birthday Bash baby QI ;)


Amboihhh makan siap bertopi kamu.. =)

Exclusive!!! aku sempat snap gambar Baby QI & Walid QI.. hahaha. Umi QI, mohon jangan jeles okeh.. i'm sure you nak gambar ni kannn??? boleh, kalau nak gambar ni you kena bayar kat I RM10 hahahahaha ;P


Foods corner.. self service ye.. 





Candy & Dessert corner.. nice & simple deco.. cute sangat


Some of candy yang Khairine ambil dari Candy&Dessert corner.. 

Tibalah masanya kita bergambar sama2 pulak.. 



Bergambar dengan Umi QI yang sporting.. rasa terharu sangat masa sampai McD haritu Umi QI terus jerit panggil 'MummY Zazaaaaa' OhEmGee!!! feeling artis sangat I haritu hahaha ;P


With Mommies Gojes Blogger Supermom & Baby.. ai sangat malu & segan okeh.. rupanya2 Moon (yang preggy baju meroh dua dari kiri) one of my follower & I pun your follower tau Moon.. tapi tak cham sebab sifat pemalu ai sangat menebal didalam diri ini.. haktuihh!! hahahahaha

Tak apa lah, janji kita dapat bergambar bersama.. hurmm bestnya semua kendong anak kecik.. anak ai dah besar2.. macamana nak kendong?? mau patah pinggang.. sobs =(



Uncle & Auntie wish you Happy 1st Birthday Baby QI.. semoga jadi anak yang soleh dunia & akhirat ;)


Bergambar dengan Birthday Boy.. 

Birthday Boy dengan Umi dia.. hari tu aku kena lepuk sekali dengan Baby QI.. haha. Konon2nya aku nak try lah dukung dia, sekali dia hanginnnn pukkkkkkk sekali kat muka ai.. hahaha.. It's ok QI, it's your day.. auntie tak marah.. muahahahaha

Sempat bergambar kat tangga sebelum balik.. 

Thank you so much for the invitation Umi QI... I'm happy and really enjoyed with the birthday party.. tapi so sorry sangat hari tu I kena gerak awal, I kena attend open house lain pulakk haritu.. tapi I cuba juga selitkan masa untuk attend ke majlis you.. hehe

36 comments:

  1. tak dan nak amik pic ngan akak.........

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. awak sampai akak dah nak bla.. nxt time ek ;)

      Delete
  2. next time jumpa kita sembang2 ea.. :)

    ReplyDelete
  3. setahun dah si anak julia ni ..happy birthday Qi

    ReplyDelete
  4. waaahhhh seronotnyeee... hehehee...
    lpas ni bole la buat besday party kakna turn to 31 hahahahaha
    buat kat mcD gak la.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak hagak2 kakna nak mintak celebrate kat mcd jugak eh.. ahad lepaskan dah celebrate kat rumah.. makan mihun sup.. hahahhaha

      Delete
  5. Mommy Zaza, :)
    First of all, i would like to say, Many2 thank you both husband & preety mommy zaza and liltle daughter Khairine who attend Party Qi last Merdeka day at MCD Kepong :).......huwaaaa i'm so so so happy that day...that is why Umi Qi shoutttt loud that day..."Mommy Zazaaaa!" hahahha anyway thats real Umi Qi zaza...simple, sporting and happening person...serius when driving and at office only hahahahaha...but then back to normal hihihi...

    Hamboiiii speaking baikkk kemain Umi Qi hahahha...dah2 nanti zaza kena htr umi Qi back to London hahhaha...suka sgt2 entry zaza nih...funny sgt hehehe...anyway many thanks again siap bg hadiah speacial kt Qi...Qi suka sgt...gambar yg hat kena byr tuh nanti umi qi up sikit 20 hingit taw....lawa hbs semua picture2 tuh...simple party bash for Qi je zaza...yg lebih penting ialah VVIP memenuhi kesemua jemputan...that is my SUPERB VVIPs....

    TQ zaza...tq tq...hope u all enjoyed last day...will meet u again and again ya! :) (Nk copy link entry zaza, sbb nanti umi Qi nk masukkan dalam satu entry khas ye...soon)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hamboihhhh panjangnya comment Umi hehehe
      u are most welcome my dear.. as long as u happy with all your guest, we also happy for you hehe

      Delete
  6. danish kna tinggal ke...takde pic dia ^___^ ape2 pn appy bzday bb qi yg homeyyy!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danish ikut auntie dia ke open house lain dear.. h;)

      Delete
  7. Meriahnya. Best dpt jumpa geng blogger kan.

    ReplyDelete
  8. Meriah btl birthday party baby Qi.. =D
    Ermm apa la agaknya hadiah special yg Zaza belikan utk Qi tue yer..hehehe..
    Eh i nk follow blog Umi Qi jugak la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. meriah you.. ramai kawan2 blogger dtg naik segan ai hehe
      hadiah tu biarlah rahsia hehe malu nk bgtau sbb tak seberapa :p
      sila lah follow Umi QI.. she is nice person tau ;)

      Delete
  9. tak sempat nak berlaga2 pipi.nak laga montot segan pulak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha over kau ct.. laga2 montot sat lagi melantun2 pulak ;P

      Delete
  10. Meriah! Happy birthday untuk BB Qi :)

    ReplyDelete
  11. Zaza tak bawa hero zaza ye. Bawa sang puteri aje tak jeles ke putera zaza?
    Nampak happening sangat majlisnya.

    ReplyDelete
  12. Birthday boy merdeka la ni. .bestnya....satu malaysia sambut ni....

    ReplyDelete
  13. Bertuah birthday hari merdeka nih, semua orang cuti! Happy Birthday Baby Qi, Meriah sekali majlisnya!

    ReplyDelete
  14. hai sis zaza..nama saya atas nama awak la....hari tue pandang jer sis tapi segan giler nak tegur....lain kali boleh laga2 pipi ye....hehhee

    ReplyDelete
  15. Salam ...saya dah add /follow blog awak...nanti jemput add/follow blog saya yer...Nice story & pic anyway..saya baru belajar nak berblog

    ReplyDelete
  16. wow! meriahnya...best tengok birthday party trend sekarang

    ReplyDelete
  17. Banyak nya beger atas meja....hahahaha

    Tahun depan mak qi nak buat kat mana pulak? KFC? :)

    ReplyDelete
  18. Amboi...tak mengingat kawan kat sini... bawak le balik berger seketul kasi kak Bedah hehe
    Berapa org manusia yg pegi Zaza? macam sikit je!
    Apa pun Hepy bezday QI

    ReplyDelete
  19. wahh bday boy merdeka ! comel ..
    eppy bday cayunk !

    aah lah dikk dah macam retis koo .. seyes ekeke ;)

    ReplyDelete
  20. senang jgk bt beday kt mcd kn..tkyah pening2 nk kemas umah membasuh pggan mgkuk..hehe

    *apps yg fiza pakai utk blurkan word tu photoscape..download je kt gugel pstu install kt pc

    ReplyDelete
  21. ritu balik awal, tak sempat rasa bday kek Qi. slmt berkenalan zaza.. u so gojes okeh!!

    ReplyDelete
  22. Kalau Danish ikut mesti dia yg pilih hadiah agaknya.
    Dah majlis utk baby lelaki - sayangnya dia ikut mak sedara ye:)

    ReplyDelete
  23. meriah hah....lieya pun suke attend bash ni ..sbb dpt mkn kek sedap....borak2 ngan geng sambil makan....auwwww!!

    ReplyDelete
  24. seronokkan jumpa blogger..lebih eratkan silaturahim..amboi kakak siap ada handbag sendiri

    ReplyDelete
  25. waaaa..meriah..beruntungnya si baby.. :)
    kalau saya tak terbuat macam tu..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah