Monday, September 2, 2013

Jemputan Sana Sini di Hari Merdeka

MERDEKA!!! MERDEKA!!! MERDEKA!!! I'm proud to be Malaysian!!! wahhhh semangat anak Malaysia sangattt kau Jah kekekeke ;P

31 August, Sabtu lepas aku attend lima jemputan. Itu pun ada lagi jemputan yang aku terpaksa lupakan sebab tak larat nak attend. Giler ko.. kalau satu hari lebih dari lima jemputan kena attend, mati lah akak dik, pecah perut asek mengketedarah je huhu.. So kita attend lima ajo sudeh.

Keluar rumah pukul 12.30pm, aku memang bajet akan jammed gilos ar kalau nak kemana saja.. haritu kan public holiday, lagi dah nak hujung2 Syawal orang berlumba2 nak buat open house, jemputan kawin sana sini, majlis itu majlis ini.

Nasib baik lah jemputan haritu semuanya ke satu arah, so senang aku nak mengatur perjalanan. Cuma yang aku risau masa tu hanyalah jammed. Bermula dengan jemputan kawin dulu di Selayang.. adik kawan opis Nizam yang kawin. 

Singgah kejap tunjuk muka, salam bersalam, makan memakan lepas tu kena rushing ke tempat lain pulak, takut time constraint.. Majlis ni pun aku syak dia buat ala2 open house sekali kot, sebab nasi impit, kuih raya semua ada.. so not only for wedding aje.. jom tengok makanan yang aku makan haritu  ;)

Haaaa tengok.. kat rumah orang kawin ada putu piring kau!! rumah korang buat kerja kawin ado putu piring?? hahah kerlasss =)

Kuih bakau.. ini kuih kebangsaan orang Melaka lahabau.. hehehe
Teringat kuih bakar yang tersedap didunia yang aku makan kat kampung Nizam haritu.. huhu.. kalau lah aku mengandung, mengidam tak dapat makan kuih tu, mau meroyan aku.. haha over!! phuiii

Kau tengok ni.. rojak buah pun ado.. haha kerlasss atasan betui... sumpah cakap rojak ni sedap wa cakap lu.. kuah dia pekat, pedas & sodappppssss 

Tu je lah yang aku makan haritu, boring weh asek makan nasi minyak je bila attend wedding, so ini something different lah kann.. I like =)

Yang ini aku tak ambik dari sana, ini aku bawak dari rumah hehehe.. Cik Khairine yang over siap nak berEye liner, blusher, sepitik bagai.. derrrr 

Lets go to second invitation pulak... ke Kepong, invitation for Birthday bash dari Umi QI. Sabar dulu, nanti nanti nanti, sila bertenang.. cerita tu aku buat entry khas & exclusive birthday Baby QI yer.. sekarang kita skip ke rumah ketiga dulu. Moh kita ke Subang.

Zaaassss  sampai ke Subang.. aku rasa dalam pukul 4+ kot aku sampai Subang. Hujan gerimis sikit kat sana. Kali ni rumah officemate Nizam.. opismate + ada kene mengena juga dengan family ala2 sedara gittew..


Bergambar dengan family ipar ai.. yang tudung purple sebelah Nizam tu kakak Nizam.. 
Kat sini aku tak banyak makan, amek dua ketul roti jala + kari.. walau sedap mana sekali pun menu haritu, aku tetap control comel.. tahan napsu dari makan banyak.. hehe

Peha aku tu dah besar macam kayu balak aku tengok.. eh korang nak tau tak?? dulu kan aku suka berangan-rangan nak peha besar & mantop macam Beyonce, sekarang aku dah dapat peha besar macam kayu balak.. hahaha bencikkkkk!!


Maka aku kunyah itu je.. sebalang tu aku pegang tak lepas.. dasarr giler kuasa!! apa benda tu??


Niha benda yang sedap tu.. apa ke namanya cookies ni.. hurmm almond crunchy ek?? yer lah kot.. 

Dekat2 satu jam lepak Subang, lepas hujan berenti, gerak pulak ke Keramat. Rumah member sekolah aku. Oyien nama dia. 

Dengan tuan rumah.. Oyien ni kawan 'sejahat' a.k.a partner in crime aku.. hehe. Zaman sekolah2 dulu kitorang ni suka ponteng sekolah.. nak tahu kat mana port ponteng sekolah kitorang??? 


Kau nampak rumah belakang kitorang tu?? haaaa itu lah port kitorang ponteng sekolah.. rumah Oyien lah port terbaekkk.. giler memekak, pernah sekali tu jiran sebelah rumah sebelah tu marah sebab buat bising.. hahaha bodo sangat time tu.. haktuihhh.. Rumah Oyien tu banyak meninggalkan kenangan kitorang ;) 


Yang berbaju kurung putih sebelah aku tu kawan Nizam. Boleh plak terjumpa kat rumah Oyien.. Dia ex staff CIMB.. sekarang dia kerja kat Ambank kalau tak silap aku.. sebagai kenangan bersama kawan laki ai, marilah kita bergambar.. Nice to meet you Ina =)

Last but not lease, dah nak dekat pukul 7malam, dari Keramat, aku lompat terus ke Kemensah. Rumah terakhir open house.. phewwww fitam akak.. 


Akhirnya bergambar je lah dengan tuan rumah... Lepas makan terus mintak diri. Terus pecut balik rumah.. kepenatan, mengantuk semua cukup.. elehh macam lah aku yang drive.. hahaha.. kalau tak drive pun penat jugak dok sebelah.. ;P

Impossible, kalau korang nak tahu kan Sabtu lepas aku ke lima-lima tempat ni tak jammed wehh.. especially MRR2.. kagum & terkejut aku.. wondering kenapa tak jammed??!! arrgghh yang penting aku dapat attend kelima2 jemputan tu.. Alhamdulillah =)

18 comments:

  1. Minggu hujung minggu terakhir Syawal jadi penuhilah semua undangan supaya tuan rumah tak terkilan kalau dak kena tunggu tahun depanlah.

    ReplyDelete
  2. hebat nau akk zaza oiitt.. sampai 5 umah dapat pergi..hehe
    kalau saya la, 1rumah pun dah penat..
    balik tido..haha :p

    ReplyDelete
  3. Wah....seharian gantung kuali....bestnyaaaaa.....

    ReplyDelete
  4. trend sekarang ni...macam2 juadah kat rumah kenduri kan

    ReplyDelete
  5. hehehe... kemain banyak jemputan...ni mau kenyang 3 hari ni... hehehe

    ReplyDelete
  6. Nanie pergi 2 rumah pun da larat. adoiyaaii ni lagi 5 murah. anda memang HEBAT. hahah

    ReplyDelete
  7. mana x jammed minggu2 terakhir kot bulan syawal org nk buat open house

    ReplyDelete
  8. omg.. putu piring.. my fav tuh.. beshnya.. aduh teringin sudah.. :)

    ReplyDelete
  9. huh! sendat padat perut tu...5 umah sekali harung ;)

    ReplyDelete
  10. Mak aih...
    Meriahnye jemputan kak...
    Sampai 5.....

    ReplyDelete
  11. Hi Zaza, wow! Love the pics here, really colourful. I love your outfit, and Zaza, thats a beautiful pair of shoes you have, looks very classy and elegant.
    Have a great week and keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  12. Tudiaaa zaza...5bijik rumah sekali harung..adoiiii la..kalau farah mmg pitam ler..hehehe

    ReplyDelete
  13. Syok betul tgk mama zaza sekeluarga pi open house...umi Qi pun byk jemputan tp asben lak ada koje yer...kikiki itu yg open house kek umah jo yanggg...aummm sedap2 yer makanan...5 jemputan tuh...dasat zaza tp bdn still mantain cun :)

    ReplyDelete
  14. Hehe...taunya nape nak control come, makan sikit je... depan kakak iparkan huhu...tau malu ye ko Jah hehe padahal kat tempat lain dah berbakul bakul hehe
    Dun worry belum sampai ke kayu balak lagi tu....Amboi pembalut kayu balak bilu macam Danish nampak! Kpop ke apa ni! hehe

    ReplyDelete
  15. Wahhh..memang betyl2 sakan beropen house ni..haha..saya pun ada 5 ke 6..tak pegi satu pun..sbb jauh bebeno..dpt g beday bb Q jek

    ReplyDelete
  16. wah beraya habis-habisan la...saya yg pergi 3 tempat jer pun, dah penat x ingat...

    ReplyDelete
  17. dah nak habis syawal dah..makan jangan tak makan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah