Tuesday, September 10, 2013

Splash Your Body Bebeh!!

Hah ongputeh sangat tajuk besar kau tu Jah.. haha. Ini semua planning sang suami.. dia yang booking2 semua. Aku ikut ajos.. cukup masa, packing barang, baju2 anak laki lepastu terus jalan.

Ini kali kelima aku ke Lost World of Tambun.. hamboii macam lah orang nak tahu sangat kali keberapa ko pegi!! phuiihh.. hahaha. Ah lantak ar.. ini untuk catatan aku je.. mana lah tahu dimasa akan datang kalau tak nyanyok tahap belum cronic boleh lah aku baca balik apa yang aku tulis kat blog chabok aku ni kenn.. Chill yow!! ;P

Ok mari lah aku bercerita kisah aku ke Lost World of Tambun ye.. pada korang yang pernah pergi tu mesti tahu apa yang best kat sana.. pada yang belum pernah pegi tu, sila lah pergi & booking cepat2 apa yang patut. 

Sekarang dah ada roller coaster tau.. tapi idok ler yang adventure tu.. yang rendah je.. aku ada lah naik tigapat kali roller coaster tu, buayan yang pusing2 tu pun aku ada naik juga. Kali ni aku gagahkan diri tak mo takut2 lagi dah.. dah tak kecut perut lagi dah naik natang tinggi2..  tabah kata ko!! hahaha 

Kitorang pergi haritu last Saturday.. bertolak pagi pukul 7.30am.. singgah R&R Tapah jap breakfast dalam setengah jam, lepas tu terus gerak ke Lost World of Tambun (LWOT). Pukul 11am sampai ke Tambun.. cuaca time tu hujan renyai2 kadang2 gerimis.. nasib baik tak hujan ribut, kalau tidak mesti tak best.. 


Weolls otw nak ke Tambun.. Nizam terkejut tengok aku part yang last tu haha... tiba2 bini dia sawan time tengah berKEEK.. hahaha. 

Ha tengokk.. belum apa2 lagi dah nyanyok.. aku terlupa pulak nak mention.. that day family Along (kakak Nizam) pun ikut juga.. kamiorang pergi dua family. Abang Nizam & family tak dapat join sebab anak dia nak UPSR.. dia tak nak nanti anak dia tertelan banyak sangat air kolam, karang langsung tak boleh jawab soklan UPSR pulak.. so better dia jangan ikut.. hehe.




KhaNish dengan dua bangla bergambar di  main entrance.. Aku noticed, dua bangla ni berdiri dari time aku masuk pukul 11am sampai pukul 6+pm aku keluar, dia dua orang ni masih lagi terpacak kat depan.. hahaha. Aku syak kalau diorang ni nak terberak pun kena menahan sampai kepetang kot.. miahahahaha 


Nah tengok sini.. admission rate untuk adult & kids berapa harga.. fyi, standard kalau datang  tempat macam ni memang diharamkan bawa makanan dari luar ye.. Sediakan lah duit banyak2, ko beli je apa yang ada kat dalam tu.. nasi ayam tujuhhengget, mee goreng mamak pathengget, mineral water tigahengget.. semua harga sengat!! 

Sewa pelampung limablas hengget + deposit sepuloh = doplohlima hengget.


Kali ni beli lagi goggle buat kali keberapa entah. Budak dua orang ni tak sah kalau tak membeli.. kalau seratus kali datang LWOT ni, seratus kali jugak lah dia nak membeli.. aku hangeennn betui.. Yang si bapak dia pulak sedap2 je cakap Tak apa, belikan je.. anak2 nak apa belikan.. kesian diorang.. hamboiiiiiii tak boleh nak manja kan sangat budak2 ni.. karang habis koyak rabak poket makpak ko dibuatnya.. 

Gambar ai yang demoks mesti ada.. itu wajib.. gambar laki ai tak ada tak apa.. itu kurang wajib muhahaha.. 


Masa sampai orang tak ramai lagi.. sonot lah tak berebut-rebut. Memang that day pun orang tak berapa ramai.. tak tahu lah kenapa.. tapi kalau nak beramai2, ko datang lah time peak season.. time tu memang penuh dengan bermacam-macam orang.. itu lagi tak best.

Kat tangan ada sorang satu goggle.. suka lettew.. gggrrr


My family... ready to slplashyyy.. Gambar berbasah-basahan aku tak letak lah ye Bedah.. Me is malu.. lagi pun gambar sedang bermandi-mandian tak banyak.. time tengah mandi2 sapa plak yang nak snap kan gambar kamiorang kannn.. hehe


Sebelum keluar kasi bergambar dulu.. 

My small family =)


anak dara aku yang selalu demand ;P 



last but not least sebelum rambosssss dari LWOT bergambar dulu dengan family SIL.. 

Review kali ni aku betul2 tak ada idea apa cerita yang nak aku joyah kan... so korang tengok gambar ajo lah ye.. babaiiii

45 comments:

  1. Ekekeke...lawak ah zaza ni. Tergelak dgr keek yg last tu.

    Bestnya. Tak pernah ke LWT lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe terover pulak dlm KEEK nasib Nizam tak pengsan tgk bini dia haha
      Nanti Fiza try pergi.. tmpt ni best jg tau.. tak besar mcm Sunway Lagoon & tak kecik sgt.. best lah :)

      Delete
  2. Tak pernah sampai lagi kat LWOT ni...selalu family mesti ke lake town bukit merah je...nanti leh ajak family tukar angin pulak...cantik baju akak yang hijau tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok lps ni Wawa bleh try ke LWOT pulak :)
      baju hijau tu dress biasa je dik hehe

      Delete
  3. Gambar semua cantik2 la dear.. =D
    Eh baru2 nie farah ada grab voucher from groupon utk 2D1N Exotic Room Stay for 2 @ Sunway Lost World Hotel in Ipoh + 2 bfast for 2 + Entry to Lost World of Tambun & Lost World Hot Springs & Spa by Night = RM228nett.. Murah x?? hehehe.. Nk p next month.. jom la join.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe snap pakai hp je Farah, gambar camera ada jg.. tp malas nak edit
      Murah lah package yg farah beli tu.. mst tak sabaq nak pi kann..

      Delete
  4. wahhhh.. banyak kali nye pergi sana. nanie sekali pun tak pernah pergi. sobss

    ReplyDelete
    Replies
    1. plan cepat2 nanie, nanti boleh pergi :)

      Delete
  5. x pernqah pergi lagi...last year pi dah sampai dah..tp musim hujan lebat..mcm rugi je nak terjah...masuk balik la dalam wishlist...

    ReplyDelete
  6. Tengok gambar pun xcited sgt..bilala blh bwk ank2 gi sini..wuwu

    ReplyDelete
    Replies
    1. CA, jgn tgk gambar je.. harus kena pergi tau ;)

      Delete
  7. Anak dara dan bujang kecik zaza juga yg seronok ramai yg ikut sama dia main air.. Dah tu dia yg paling kecik semua pay attention kat dia berdualah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kak.. cousin2 diorang melayan.. hehe

      Delete
  8. Amboi...sonoknye joyah buat kali ke5 ke LWOT sampai hilang kata2. Seronok kalau pergi kurang orang...barulah selesa nak main air sakan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Joyah mmg begitu.. selalu nak kecoh hahahhahaha..

      Delete
  9. mahalnyaaa tiket. pelampung pon kne bayar. waterpark i-city pelampung free je. tp teringin gak pergi sini. insyaAllah stu hari nanti =) lwot nie ala2 sunway lagoon kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah mahal.. sebab LWOT ni anak beranak dgn Sunway Lagoon..
      haritu ada tgk review Zharif kat i-city.. 1 day nnt nk pergi sana pulak.. =)

      Delete
  10. dh dekat dh tu ngan rumah rara tu.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau haritu boleh singgah rumah Rara :)

      Delete
  11. hahaha lawaklah baca post ni. dah advance dh ye lwot ni.dulu pegi ape pun xde lagi.nanti anak dh besa sikit nak kene pegi lg ni.hehe kalau rajin jenguklah blog noly pulak ye www.nolyanna.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. plan cepat2 nanto boleh pegi mandi2 kat sana :)

      Delete
  12. best ke tak?.... gagagaga seberang rumah je.... dah pegi 3x... dari tiket RM21 sampai la sekrang harganya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. best lah jugak.. tempat pn tak lah kecik sgt..
      ohhh mesti rumah you dekat belakang BHP tu kann hehe

      Delete
    2. gagagaga dekat2 situ gak laaaa... :)

      Delete
  13. 3 tahun lepas last pergi.dah ada roller coaster ek?bolehla pergi nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah dah ada... nanti pergi lah yekk.. hehe

      Delete
  14. wlpun kat tmpat sendiri, baru 2 kali masuk sana.hehe..2x tu juga malas nak mndi.. kak,kalau dari lost world tu, ada jalan shortcut nak ke umh sy. tak smpai 10minit pun. nanti mai ipoh time wedding sy eh.. silap2 terpegi lost world lagi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. org Ipoh dah tak heran dah tempat2 mcm tu kan Mimie.. org yg luar dari Ipoh ni yang jakun sikit hehe
      InshaAllah nnt bgtau ye.. akak sampai :)

      Delete
    2. tu la pasalnya kak.. sy naik jemu dah lalu kawasan tu..
      nak pergi selalu boleh rabak poket..haha
      kak, umah saya dgn umh kak rara tu, kawasan sama.. means umh nak dia.. so nti time wedding ada rezeki leh la jmpa2.. hihihi

      Delete
  15. tak pernah ke sana lagi.. tunggu dak Nuha besar sikit dulu kot.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti anak2 dah besar sket baru enjoyyyyyy

      Delete
  16. Hahahaha...'sawan bye bye' namanya tu!

    Kenapa u tak bergambar dgn bangla dua orang tu? Wakakakakakaka...

    Kalau kita smuggle makanan dlm beg...sorok celah ketiak ke, guard LWOT ni check ke? Hahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha bye2 sampai tersawan jadinya..

      cisss tak kelas lah I nak bgambar dgn bangla tu..dah la x pakai baju.. tiak bushuk masham hahahha

      tak boleh noqs, dia akan check habis2an dlm bag u nanti.. phuiii

      Delete
  17. Pishhhh yo!
    Hahahha kelakar umi Qi tgk video zaza...semua ceria2...part menjerit tuh kelakar hahahahha
    Mommy zaza, Umi Qi x pernah lg pi Lost World Tambun, zaza pi dah 5 kali hebatttttttttt....sonok lah...nak pi nak pi...splashhh ur body weeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nak gelak kan I lah tu.. :p
      lepas ni masuk dalam wishlist 2013 Umi, bawak QI bersplashing kat sini tauuu ;)

      Delete
  18. Amboi.....reti tak brenang tu? Ke merangkak dalam air? Haha....
    Okje tak pernah sampai lagi ke sini Zazs... berbaloi tak dengan rege tiket tu rasanya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tak reti lah OKje.. (nak gelakkan lettew) ;P
      berbaloi lah jugak.. kalau kita masuk dari pagi sampai ptg, mmg puas ati.. skrg lagi di dah buat tambahan utk fun2.. lagi berbaloi2 hehe

      Delete
  19. X pernh sampi lg. Mmg x nk pg pun sbb x larat nk kawal budak2. Tgu dorang besar sikit dah pndai jg diri. Klw dah smpi sana x larat nk kejar.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah