Friday, October 25, 2013

BBM for Android

Yeayyy terubat jugak rindu aku nak berBBM.. Tadi aku dah berjaya install BBM via Android. Dulu masa zaman pakai Blackberry [LINK] kejap2 battery kong.. atee kejap2 BBM kejap2 BBM mau nya tak abes battery.. sampai kembung lah battery BB aku dibuatnya.. hahaha sakai betul lah..


Now dah boleh BBM via Android.. sukanyewwww *clapclapclap*

Mostly kawan2 aku ramai lagi yang pakai BB.. sekarang bila android dah boleh BBM boleh lah aku berBBM balik.. Actually aku tak suka Whatsapp.. sebab tak friendly langsung.. common sangat. Tapi bila dah ada tu guna jugak ar.. hahaha

Aku tak suka juga pakai Line lah, Wechat lah, dan ada lah lagi apps yang sewaktu dengannya.. semak dowh.. serabut paler otak aku kejap nak kena layan Line, kejap nak layan Wechat.. Whatsapp ajo sudehh.. sekarang bila dah ada BBM via Android ni layan dua tu je udah.

Dulu masa zaman pakai BB mula2 suka je *sakailah.katakan.* bila dah lama2 boring plak sebab gedix nak pakai android. Android best sebab apps dia macam2 ado. Kalau BB apps dia sikit.. pastu tak best giler. Sebenarnya aku ni tak lah pandai sangat guna smartphone2 ni.. nak up todate punya pasal, mintak jugak kat laki suruh belikan hp cecanggeh heeee.

Pujuk2 sket.. merengek lebih2 sket kat Tuan Nizam.. dapat lah aku pakai Android pulak.. Tukar Android pun sebab aku nak berInstagram je sebenarnya.. kalau setakat nak chatting, fb, twitter boleh je pakai BB sebenarnya ;P weeehooo maceh Bie sebab menggumbirakan isteri you.. xoxoxo *bodek*

34 comments:

  1. betul2 betul bb x banyak application.. hannis x suka sangat lagi satu scrin die kecik... hannis pakai android jer.. x whatssup berat sangt application dia dah macam2 application ade mane ngn game lagi hihi blh hang hnphn hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kann Hannis, screen BB kecik tak best nak tengok fb haha.. dah lah tak bleh main candy crush.. hahahha

      Delete
  2. Tengah berkira-kira nih nak install ker tak? Haha.

    ReplyDelete
  3. sebab tak penah pakai BB so pakai whatsapp je la..
    yg lain2 tak mesra pengguna sangat...ngeee

    ReplyDelete
  4. tgh fikir2 ni..perlu ke x..wakakakaka....maunya cik abg ku bengang kang....

    ReplyDelete
  5. saya pakai telefon buruk lagi kak.. kawan2 asyik dok suh tukaq ja. nak chat ramai2 dalam whatsap kata nya... kena tunggu tahun depan lah kot baru nak pakai semakfon ... tu pon kalo ada duit,, nak merengek cam kak zaza laki tak dak. huhu kesian ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak apa nnt pi beli sematphone tau Lieya hehe

      Delete
  6. Fiza suka android jugak sebab banyak apps boleh install dan guna tapi bile banyak sangat macam tak terkejar nak tengok semua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn tu lah lagi pn kalau bnyk2 buat semak jer phone hehe

      Delete
  7. hp da rosak. arghhh mana satu best pon da xtaw. nak hp baru!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tau..dah baca entry nanie haritu..

      Delete
  8. Jap ek nk install jugak..boleh bbm ngn zaza nnti..=D

    ReplyDelete
  9. mama pakai bb, tapi malas nak berbbm.. hihi
    singgah dan menabung sekali..

    ReplyDelete
  10. saya masa org dok pakai bb dulu pakai sony je. jadi tak sempat merasa ber bbm ngn sapa2. skrg wassup je. tp tu pun duk tung tang tung tang bunyi groupnya conversation

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe nnt boleh lah eira try bbm plak :)

      Delete
  11. aiyoom my wife mesti suka benda nie.. dia cakap bb dia lembab, kalau tukar android, susah nak bbm dengan rakan2 dan bos kat opis. tapi kalau dah apps nie kat android, Nampak gayanya.. dapat le dia tukar hp, tapi still connected dengan bbm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah better suruh ur wife tukar cepat.. :)

      Delete
  12. yes... sudah mari bbm utk android... ingat nak install gak la wlpun dah ada serba mak nenek (line, wassap, whatsup) kahkah... poyo sgt install mcm2 tp takde pun guna sgt pun... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha serba mak nenek tu kasi buang je.. maintain dgn bbm & whatsapp sudehh :)

      Delete
  13. x pernah ber bbm tau pakai wassap jer tak pun we chat...hehehe...biler dah banyak application ni...pening tak tau nak layan maner satu...
    skang ni layan lebih pd intagram..hehe

    ReplyDelete
  14. nanti kita send bbm pin juga yer...he he he...

    ReplyDelete
  15. uissss..kurusssnyeee...camnie dh lawa..x mo kurus sgt ahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lin.. mabok ye..salah komen entry ni hahaha

      Delete
  16. OKje lagi sadis tak pernah berBBM...hehe
    OKje pakai apa yg ada ajelah Cik Jah,....... kalau tak ada Up Up pun...down down pun redho ajos...hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah