Tuesday, October 22, 2013

Birthday Treat

Simple je birthday celebration untuk sang suami ku. Tak ada nak surprise2 lagi dah macam tahun2 sebelum ni.. Last year masa celebrate kat Hard Rock ada juga surprise cake dan present untuk dia. Tahun ni aku betul2 tak ada idea apa nak bagi.. lagi pun bajet kureng dowh hahaha.. tu lah!! siapa suruh beranak tengah2 bulan??!!.. last-last aku ajak pergi dinner je.. jadilah tu tanda ingat =)

Pada hari birthday Nizam hari tu aku suruh dia balik awal sket. Pukul 6pm dah terpacak kat rumah. Nak jaga hari isteri lettew.. hihi. Kalau dia balik lambat haritu mesti ai kecik hati.. aikkkk siapa yang patut kecik hati sebenarnya ni?? pfffttttt.

Petang masa nak pergi, aku straight je drive ke KLCC. Reservation pun dah siap buat untuk lima orang.

Tadaaaa.. kat sini je.. Siapa yang pernah pergi tempat ni mesti familiar kat mana. 

Kat mana??? nanti lah kejap Bedah.. orang tak habis cerita lagi ni.. bagi lah aku buat karangan bergambar dulu kat bawah.. lepas tu nanti aku bagitahu kat mana ye hehe.. senyum sket *kelipkelipmata* ;P

Cozy je tempat ni.. tak semak samun dengan orang. Kedai dia pun tak sebesar mana.. cuma memanjang je sampai keluar. 

Bersama suami tercinta.. Auuuwww gediksnyew.. kenapa muka aku macam tak ikhlas je nak senyum tu?? phuii ini semua salah camera ;P

Berkali2 aku suruh Khairine snap gambar time ni.. puas lah aku suruh Nizam kedepan kan badan dia supaya aku boleh sorok badan aku yang demoks tu kat belakang dia.. hahaha. Tak boleh Bedah!!! laki aii tu kan skinny.. nyorok kat celah tiak pun masih tak boleh nak kaber badan ai yang moks ni.. huhu sedey.

AkuBie, you kedepan sikit.. biar badan I kat belakang you.. nanti nampak I gemuk lah..
Nizam : You nak I kedepan macam mana lagi?? dah memang tak boleh cover.. 

Kejam!!! kecik hati ai *nangisdalamhati* =(

 Emak Nenek pun ikut jugak.. mana boleh tinggal :)

 KhaNish

Birthday father with his kids

Mummy & Khairine

Ok jom tengok apa yang kitorang makan.. 


Birthday man punya.. Sticky Asian Style Beef Ribs. Sedap, daging pun lembut je. Tapi aku tak suka sangat sebab manis.. lagi satu bila makan, aku rasa macam makan lauk orang kawin pulak.. daging masak hitam.. hahaha.







Glilled Beef Burger with Foie Grass untuk aku.












Memang tak habis makan. Burger dia gemok nak arwah. Boleh terkoyak mulut aku nganga besar2.










Danish makan ni.. apa ke nama ni eh.. Alla Carbonara with Smoked Duck Breast. Tapi Duck tu kita tukar pada ayam.. tak lalu lah nak makan duck.

Khairine terpaksa makan deep fried hoison chicken wing je sebab order Pizza sampai kesudah tak dapat.. hampeh betul waitress tu.. pekak agaknya! Ggrrrrr.

Emak Nenek tekak melayu asli. So dia pilih kue tiaw goreng ajosss.

 Our drinks. Hot choc untuk (aku), choc ice (Danish), ice lemon tea (Nizam), Smoothies berry (Khairine) dan Evian water untuk Emak Nenek.

Tibalah masanya aku bagitahu kat mana kitorang dinner malam tu ye.. cehhhhh macam iklan lah pulak ;P

Melur & Thyme.. 

Disebabkan birthday Nizam on weekdays dan tak nak rushing pergi celebrate jauh2.. aku book kat Melur & Thyme, KLCC je.  Biasanya family aku kalau nak celebrate apa2 mesti on that day jugak.. tak boleh nak postponed. Kalau postponed tak feeling birthday ar kenn.. haha over sangat!

So pergi yang terdekat ajo sudeh.. Chopp!! jangan salah faham eh... karang kalau aku kata KLCC dekat je dengan rumah aku, ada plak mulut2 laha kata aku nak berlagak.. macam lah KLCC tu bersebelahan dengan rumah dia.  Abes dah dekat kot.. tak kan aku nak kata jauh plak.. phuiii.

Motip ambik gambar ni???

Emak Nenek & the cucus =)

Anak bongsu Emak Nenek pun nak juga selit dalam gambar ni ;D

Last sekali bergambar dengan suami ai.. Datang dengan baju kerja lagi.. haha

Fav Nizam. Sebelum balik beli almond cluster dekat Chocolat World.. konon2 macam aku bagi hadiah ar kat dia.. haha giler punya bajet bini kau Nizam!!

Harga dia kalau yang free sugar 100 gram tigaplohlebih.. Tapi aku beli yang biasa macam ni agak manis sikit.. kalau makan lebih2 boleh potong kaki.. harga dia sembilanbelasringgitlapanposen untuk 100 gram.

To my hubby, I know you will read this, you kan silent reader dan stalker isteri you hehe.  Hope you enjoy with the dinner treat ye Bie. Sorry.. nothing to gift on your birthday this year huhu.. tapi kalau present lain nanti malam2 sikit I boleh kasi.. anytime je.. muahahhahahaha ;P

Lastly.... I would like to say that I LOVE YOU STRONGGGGGG!!! muahhh :D

klah itu je cerita.. see ya!! =)

36 comments:

  1. happy belated birthday to him... you ok lagi dear, tak demoks pun... sedang2 ajer... *_^... asian style beef ribs tu one of my favourite too kalau ke sana... jom date nak??? ha ha ha... once i dah lepas confinement lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee thx on behalf of him =)
      ok cun.. nnt lepas u confinement kita boleh date kat sana eh.. =)

      Delete
    2. sure things dear... banyak nak story ngan u...mesti happening ni...la la la la...

      Delete
  2. Tahniah En Nizam.. Happy belated besday.. Zaza.. cam kenal jer nenek tu .. hmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee macehhh.. *jwb on behalf*
      eh kenal ke.. kenal kat mana.. ;P

      Delete
  3. Terbaik zaza!
    Ini pun dikira surprise tau....suka tgk emak nenek tuh...gojes senyuman dia menemani anak, menantu dan cucu2....ya Allah boleh ju rasa keseronokkan itu zaza....best yer food2 dia....terliur tgk satu2...ju jarang pi KLCC...nanti senang2 leh try restaurant gempak nih sebab mommy zaza dah buat review...yeyyyy....

    Happy Birthday to husband zaza....moga kalian senantiasa happy ye...peaceeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe surprise jg kan sbb dia tak tahu zaza nak bw dia dinner kat mana hehe pandai Umi QI ;)
      emak nenek tumpang seronok dgn anak menantu dan cucus.. zaza lg seronok kalau emak nenek seronok dgn kami.. ayang emak nenek hehe..
      nnt try tau.. Umi kan suka JJCM =)
      btw thx for the wish.. InshaAllah.. ameeennn :)

      Delete
  4. jarang pergi KLCC..walaupun sangat tak jauh dgn sungai besi..hehehe..anyway, happy birthday utk habby zaza

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps2 ni boleh pergi ye Ema.. hehe
      btw thx for the wish =)

      Delete
  5. Happy birhday Nizam...bertuah dapat isteri yg sentiasa mengingati dan menyayangi. Semoga anda sekeluarga bahagia kekal bersama hingga ke syurga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulillah.. terima m=kasih atas doa yer BM.. =)
      btw thx for the wish *on behalf Nizam* hehe

      Delete
  6. bestnya dapat treat mcm ni..SA?Xde makna tahun ni xde birthday treats..boipren bz semedang...nyampah...apapun happy belated bday to ur hubby..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe its ok.. lepas ni kalau dah kawin nnt mesti SA dpt mcm ni jg.. cayer lah ;)
      btw thx for the wish

      Delete
  7. kak zaza pon suka main semunyi2 belakang orang jugak ekk.. hehehhee.. saya pon suka otomatik jadi kurus,,, kurus lah sangat kan. hehehheeee.. amboi sedap bukan main lagi yerrr makanan kat situ,, meleleh ayaq liuq saya penuh kat meja dah nii. sabaq je lah... ^_^ tolong ucap heppy belated birthday utk hubby kak zaza yerrrr... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saja je gurau2 ngan abg nizam...
      amboii terok sangat tu leleh ayakliow penuh satu meja hhahahaha
      ok Lieya akak dah sampaikan wish lieya tu kat abg nizam hehe btw thx tau =)

      Delete
  8. hepi belated besday tuk cik abe tu....untung la cik abe...dapat cik bedah yg cun n begitu luv kt dia...hehehe...moga korang berdua hepi2 k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe maceh yer wish cik kiah tu pada cik abe ai..
      InshaAllah mudah2an atas berkat doa cikkiah tu =)

      Delete
  9. hurmm sedapnya kak zaza.. makan x ngajak gitu ler kan.. hihi mana blh ajak org nak celebrate kan? hurmm apepun happy belated besday untuk suami akak tau n semoga dimurahkan rezeki n di panjangkan umur tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thx yer Hannis.. semoga diberkati doa Hanis tu yer.. InshaAllah =)

      Delete
  10. happy bestday to your husband zaza...moga dimurahkan rezeki selalu..insyallah

    ReplyDelete
  11. Hadiah nak beli utk suami memang pening. Suruh pilih lagilah dia ketawakan zaza. So this is the best. Makan-makan semua happy. Kesian tuan puteri Khairine, pizza dia tak dapat ye...

    ReplyDelete
  12. hahahahaha gelak2 aku baca entry ko za! haih~ eh mana ada gemok.kurus hokehhh~

    ReplyDelete
  13. heppy belated besday to ur husband...beshnye makan citu...nak kene pg jgk ni...:P

    ReplyDelete
  14. Wahhhhh. Tempat gini akan masuk dlm list mak arissa. Hihi. Btw, happy birthday to ur lovely husband!..

    ReplyDelete
  15. Agaknya itulah delia laki bini bila tiba bufday memasing tapi rasanya bab bini tu oklagi sebab banyak je permintaan dia...ahahhaa...

    Apapun hepi belated bufday buat bufday boy...

    ReplyDelete
  16. wah syoknya .. happy belated birthday untuk your husband :)
    sedap-sedapnya lahai menu tu..:)

    ReplyDelete
  17. Weyh Cik Jah.... Mak nenek mcm pegang resit je tu.... mak nenek kena belanja ke? hehe
    Mak nenek makan apa?
    Tak pernah sampai sin lagi Cik Jah...Recommended ke idok?

    ReplyDelete
  18. Happy birthday En, Nizam...
    Tak pernah makan lagi kat situ...KLCC pun dah lama tak pergi..hahahaha...
    Birthday present malam malam tu, sepanjang tahun applicable tau...hahahahaha

    ReplyDelete
  19. Sedap2 menu birthday en. Nizam yer. Mesti enjoy :)

    ReplyDelete
  20. wah bestnya... meriah betul.. anak dengan mak sama cantik... hihi

    ReplyDelete
  21. Ish kalau la dekat sure I p terjah dh zaza.. semua makanan tue nmpk sedap..hehehe.. tp kan zaza bab cober tue sama mcm I jugak la setiap kali nk bergambar...muahaaaa...ayat nizam tue pn sama mcm husband farah selalu cakap jugak..hahaha

    ReplyDelete
  22. bestnye celebrate birthday orang yang tersyang kan..rasa puas hati to make someone happy gitu..makanan pun sodap je tengok.

    ReplyDelete
  23. waaa.. sedapnya mkanan dia.. :)
    ehh, nmpk mknn je kan.. :p
    happy belated besday buat suami akk..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah