Thursday, October 17, 2013

It's Splash Out Time at Desa Water Park

First time pergi Desa Water Park ni.. mentang2 kat Kolumpor je kemain berlagak lagi kannn hehe.. Selalu kalau bawa KhaNish pergi mandi pun luar dari Kolumpor.. latest hari tu ke Tambun [LINK] before that Bukit Gambang [LINK], Gold Coast Morib [LINK].

Sampai dalam pukul 10.30 orang tak ramai lagi.. parking pun elok je depan2 muka pintu. Dah masuk ke dalam tu tengok langit dah mula gelap.. hurmmm redho je lah anak2.. KhaNish dah mula bad mood takut tak boleh berkubang.. haha mak kau ok je sebab tak hadap sangat bab2 mandi manda ni.. setakat celup2 kaki digigi air mak boleh lah layan. haha poyo je ;P

Entry ni aku tak ada idea sangat nak menjoyah.. gambar je terlebih.. 


Meet & greet by dua orang  budak ni.. 

Tengok.. betapa awalnya sampai hanya kami je yang berada kat kaunter masuk.. haha.. Hebak!!

Ticket rates.. pada siapa yang dah berkurun tak datang sini, harga sekarang dah tigaplohlimahengget (adult) doplohlimahengget untuk kanak2 ribena ;)


Dalam hati dah tak sabar benau dah tu.. 

Ambil gambar dulu sebelum berbasah2an.. Dalam hati mesti rasa nak terus terjun je.. saja aku lengah2 suruh ambil gambar dulu.. hahaha

Nampak??? dah terkemut2 dah tak sabar!! muahahaha. Masa ni langit dah gelap gulita.. hujan akan turun bila2 masa je ni. 

Tapi dalam hati budak2 ni dah terlonjak2 tak sabar.. tunggu kejap eh.. 



Ni depan  Shock wave.. belum apa2 lagi dah celup kaki dulu kat air. Diorang dah mula nak hangin dah ni.. sebab dah nampak ombak2 kat belakang diorang tu hehehe.. jap lahhhh kasi amek gambar dulu ek ;P


Ok ok ini last.. lepas ni korang dah boleh mandi.. hahaha selagi tak dapat mandi selagi tu menggeletis nak mandi.. aku ajak bergambar pun macam terpaksa redho je hehe.. 


Dah dapat celup badan dalam air kemain suka.. gelak sampai nampak gusi korang ye!! ggrrr

Lepas tu ligat je diorang berlari kejap kesana kejap kesini.. yor lah berkubang lah nak oiii.. 

Tak lama lepas tu hujan turun dengan lebatnya... yiiihaaa frust je dua beradik tu hehe

Tapi hujan sekejap je.. orang kata hujan lalu.. sekali turun lebat selebatnya.. lepas tu terus berhenti.


Dah berenti hujan, sambung mandi.. naik slide ni tak teruja langsung.. haha berlagak pulak!!


KhaNish naik slide bergilir-gilir dengan bapak diorang..

 
Naik dengan budak ni aku risau sikit.. dah lah ringan.. buatnya sampai hujung slide tu tercampak dia kedepan.. appa pun tabley haha.. 


 kalau Khairine naik dengan Babah dia aku confident sikit sebab Babah dia pandai handle. 

Lepas tu pukul 2pm ada announcement diorang open untuk naik Thunderbolt Ride. Hoiiii best giler naik Thunderbolt ride tu.. tapi tak dapat lah ambil gambar. dah siapa pulak nak snap time basah2 time tu.. 

Kalau korang pergi Desa Water Park, jangan lupa naik Thunderbolt Ride.. max empat orang je satu tube.. kalau dua orang ok lagi.. lagi senang nanti pressure air tu nak push tube tu.. tapi sakit bontot sikit lah sebab dekat slide tu ada tempat pressure air tu bontot ko macam terhentak kat situ.. siapa yang masih dara lagi jangan cuba Thunderbolt Ride ni.. dikhuatiri hilang dara di Desa Water Park.. muahahahhaa

Ok itu je cerita kami di Desa Water Park... =)

42 comments:

  1. HWAAAHHH....DEKAT JER DENGAN RUMAH AYU DESA WATER PARK TU KAK....HHEHEHE,TAPI TAK PERNAH PEGI PUN....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee nanti pergi yer kalau dah dekat tu.. ;P

      Delete
  2. hehehe...best kan bawak anak-anak riadah tempat macam nie...

    ReplyDelete
  3. hahha..pikir 4x nk naik thunderbolt tu ^____^ x sanggup ilang dara huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn 4kali.. pikir 100kali pun tak apa haha

      Delete
  4. dah lupa bila kali terakhir sy aku pegi....errmmmm
    macam nak kena repeat lagi lah nmpknya...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus repeat.. walaupun tempat tak besar tapi kena jg try thunderbolt tu.. best ;)

      Delete
  5. Bukan main seronok bila dapat main air, tak cukup air yang bertakung, air dari langit pun dapat juga...
    Banyak lagi lokasi waterpark kat Malaysia ni...bolehlah plan ronda satu persatu. Mesti best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tamak kan.. air hujan pun jadi jg.. tak menyempat2 nak tunggu hujan berenti.
      mmg besttt ;)

      Delete
  6. xde bau yg tak best ke sepanjang masa kt ctu? maklumlah sebelahnya tmpat proses air kumbahan kan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha alhamdulillah tak ada pla walaupun lepas hujan hehehe

      Delete
  7. Sekarang tiket nak masuk mana mana theme park ke water park ke memang dah naik kan..redha je la..fiza pun tak pernah pg desa waterpark..last pg kat waterpark kat bukit merah je..tu pun tahun bile ntah.memang seronok main dengan air especially budak budak kan..seronok tengok dorang main air pun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kalau nak pergi tempat2 mcm ni biar ada budak2 baru seronok :)

      Delete
  8. Bila anak dah besar lg seronok nak bawak diorg pi jenjalan kan...no more botol susu...no more diapers and ect...weeeeeeee manyak syok...KhaNish spent a quality time with beloved parents...so cool!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee tu lah pasal Umi.. nasib baik lah tak payah nak berhangkut semua tu lg. yang penting tak payah nak dukung2 lagi ;)

      Delete
  9. best nya mandi manda.. lama dh xpegi mandi2.. mna gambar hot mommy ni .semua muka anak-anak ja... ^_6

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe gambar omaknya ada lah kat situ. tp gambar dari jauh je.. sebab me is malu nak bergambar time basah2 ;P

      Delete
  10. kami kalau groupon ade offer mesti beli utk tmn desa waterpark tu.. kalau tak dek offer mau masuk saja dah almost rm200 per family... Maklumlah.. family besau... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee kalau tak ada offer mahal jg.. kalau ada yg diskaun better grab terus ;)

      Delete
  11. Hello I'am Chris From France!!
    You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
    Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
    Blog Url
    Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
    On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Happy Blogging
    ****************

    ReplyDelete
  12. tengok gambar langit gelap.. hujan pulak, tapi best je mereka mandi manda.... maknye punya gambar mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..lps hujan tu diorang sambung lg..
      gambar maknya ada.. tp gambar dari jauh je.. malu nak expose time basah2.. not nice nnt org tgk ;P

      Delete
  13. Weyh....cik Jah....lama dah cik bedah tak merangkak kat sini....nasib tak pergi jugak, kalau tidak dapat kita menjoyah kat Taman desa Water Park tu hehe...
    Tanya satu soklan..... Cik jah ni mmg suka main air yeh?...Dari hari tu asyik merangkak dalam air je kerjanya hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah lenkali boleh lah kita plan pergi sama2 & berbasah2an disana hehe
      bukan cikjah yg suka sangat pun.. sebab anak2 yang suka nau berkubang.. itu yang bapaknya selalu plan pergi bermandi manda ;)

      Delete
  14. ayat last tu kelako la zaza...hilang dara??bia betik!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul ar rine. kalau asek terhentak je bontot kat situ mau nya tak hilang dara hehe

      Delete
  15. water park best kalau layan time panas2.. I-city punya dah try ke belum?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. lepas tu mula lah satu badan hitam legam ;p
      iciy blom try lagi.. itu soon ;)

      Delete
  16. huishh hilang dara tu yg bahaya tu, risau pulakk baca. hahhahaha =D
    btw kak zaza, tube dlm nie free or sewa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau Zharif naik thunderboilt tu ok lagi.. ini bagi yg ppuan masih dara tu yg akak risau dik hehe
      tube tu bayar.. RM15 + RM10 deposit dik =)

      Delete
  17. Last pegi sini tahun 2009.. tue pn sebab join family day ofis lama masa farah kt kl dulu.. tempat dia tak dak la besar sgt kan..tp okey la jnji anak2 u happy.. itu yg penting...=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuhh lama dah tu farah... nnt bleh lah repeat dtg bawa Emir ye ;)
      a'ah anak2 ni janji dia dapat berkubang tu yg diorang suka hehe

      Delete
  18. hwaaa.... awat tak bawak cheq skalik hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mana nak tau cek nak ikut skali ;P

      Delete
  19. eh bestnye zaza....nape aku ckp best...sebab aku tgk org tak ramai...enjoy anak2 ko main air..selalunye time2 cuti gini mmg penoh ramai laaa umat...nak main air pun berlaga bontot heheheeheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak ramai lieya.. sbb time tu org sibuk nak balik kampung.. haha sakan lah aku anak beranak kat sana..

      Delete
  20. Tak pernah gi. Lalu jer sbb dulu office dekat faber tower.

    ReplyDelete
  21. mmg gelap nya langit.mmg nk lebat sgt hujan tu.nasib lah boleh mandi.hehehe.

    ReplyDelete
  22. nak pergi kerja hari-hari lalu...hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah