Friday, November 8, 2013

Cerita Awal Tahun

Apa nak cerita eh??? hurmmmm cuti Awal Muharram haritu tak tahu nak pergi mana.. Dah petang baru keluar rumah.. kononnya nak pergi lunch.

Lunch pun dah pukul 5 lebih kot.. itu late lunch namanya yer Bedah.. kamiorang pun terus ke Nandos Ampang Point.

Layan gambar je lah eh.. nak buat karangan panjang2 tak ada idea pulak.. *tenyeh.sireh*

KhaNish.. sementara menunggu order sampai

Heeee ini lah pasangan kertua yang perasan muda.. buelkkkk :P

Jom tengok gambar makanan pulak. Ini je lah kot gambar 'penarik' untuk entry ni.. Kalau letak gambar makanan mesti terbeliak bijik mata korang kann.. hehe.

Pilihan keluarga ku.. yang paling aku suka suka suka sangat ialah si Hot Peri Peri tu..
Sodap, pedas, meletop letop kebabow.. LoL!

 Aku punya.. quarter chicken with spicy rice & potato wedges

Nizam punya... quarter chicken with sweet corn & coleslaw.
Jagung yang dia bakar tu dah macam bakar pakai lighter je aku tengok.. sedeehhh!!

 Khairine punya.. quarter chicken with french fries & coleslaw.
Coleslaw dia tak sedap giler.. rasa macam dah basi... cissss!!

 Danish punya... quarter chicken with garlic bread & potato wedges

Dah kenyang, budak2 memekak nak main bowling pulak.. layan yolah main bowling kat Ampang Superbowl kat Ampang Point.. 


Cececehhhh macam teror jer, macam champion jer.. padahal main bowling yang siap ada palang kat tepi.. hahaha.


Pilih bola kononn.. ehhh tengok dari belakang nampak badan masing2 dah macam remaja je mak kau tengok.. dah bosar anak2 omak =)


Gaya tu macam nak ada dah.. tapi bila tang baling bola... mak oiiiii macam nak pecah dah floor tu.. kemain kuat lagi dia hentak bola tu.. hahahaha. Lantak lah KhaNish, janji korang enjoy ;P

Habis makan & main bowling.. terus chow balik rumah.

Yessss lagi entry boring yang aku buat!! asal ada gambar je terus jadi jadi satu entry haha.. Lantak kau lah Joyah.. kbaiiiii.

27 comments:

  1. za.aku sampai skrg xleh tgk nandos.mst nk MUNNNN~ hahahaha.alah masa preggy dulu membawak sampai skrg.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ko tak payah lah makan nandos ni Rara.. haritu aku makan pun ayam macam tak masak.. phuiii

      Delete
  2. Salam jumaat..sya klu main boling tu asyik asuk longkang ja la..huhu..patu bling bola sampai bunyi keleku..hohi

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Jumaat Adrianna :)
      ha tu lah sama lah kita.. tu pasal haritu biar anak2 je main hahahaha

      Delete
  3. salam jumaat kak.. takpe, entry boring akak pun best ape. dpt tgk gmbr makanan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jumaat Nanie :)
      hehe tu lah, asal ada gmbr makanan je mesti jd best.. ;P

      Delete
  4. Replies
    1. tu lah pasal.. makbapak dorang dulu pn tak macam ni ;P

      Delete
  5. BEB...kalo aku extra hot peri-peri okeh..sampai berpeluh mkn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergghhh hot peri2 pun aku dah rasa macam nak tercirit Izwa.. apatah lagi extra hot.. hahahaha

      Delete
  6. telan ailio nengok hot perry2 tu sodap tu...orang kater pedas2 sedap lagi pedas lg meletop gitu...mami dedi macam pasangan becinta sweet tau....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah pasal Lizz.. mmg berasap telinga & hidung I haritu hahaha

      Delete
  7. sonok anak dah besar2 ni kan zaza...syok outing ....

    aku pun suke nandos sbb kene sgt2 ngan diet aku nie...tapi tak amik le potato ke rice bagai tu...ko takpe ko mmg dah slim cun melecun....

    ReplyDelete
  8. pedas tu lah makin sedap zaza...kesian aiii tak pernah lagi pergi nandoss tu

    ReplyDelete
  9. dah lama sangat tak makan nandos..wuwuwu

    ReplyDelete
  10. SA pun dh lama x je nandos...ada tempat2 yg ok kot...eh moh la kita ngedate kat KR...lama gak x pekena tu...

    ReplyDelete
  11. Kite lepas sekali pergi dah tak nak pergi lagi dah. Tak kena kat tekak. Ke kampungan sangat tah! ; D

    ReplyDelete
  12. Weyh...td dah tulis panjang panjang....tangan gatai tertekan apa benda tah terus hilang...penat tangan mak....
    Lama okje tak makan Nandos ni zaza....tak de selero hehe....tp tonyoh sireh lagi le lama tak buat hehe....
    Cik Jah....mana ada kertuasnya....masih macam muda remaja ko....mcm bawak anak sedara jalan je gayanya hehe...
    Sukalah khanish tu hajat mereka ditunaikan

    ReplyDelete
  13. Weyh...kali ke tiga komen.....tp komen tk kuar....penat weyh jari mak ni...... .naik kontot jadinya.....
    Ulang balik.....
    Lama okje tak makan Nandos....lagi lama tak tonyoh sireh Jah....hehe....
    Tak de makna kertuas..... okje tgk masih come jer....mcm pasangan remaja ko...hehe

    ReplyDelete
  14. shaila kalau main boling, memang byk masuk longkang sahaja...hihihih

    ReplyDelete
  15. Makan2 dan jalan2 jer ye si Cik Jah ni... Selagi ada masa dan mampu, betul tak!
    Bila tengok gambar main boling tu...teringin pula, dah lama tak membaling bola berat tu!

    ReplyDelete
  16. last makan nando's bln posa hari tue.. tapi tak fav sgt.. so xdak la nak terliur sgt...hehehe =D

    ReplyDelete
  17. Huhu... Hot peri2 pun dah pedas kaw2... Sedap sungguh lunch'nya yer... Terliur tengok.

    ReplyDelete
  18. hihi.. ok la tuh awak.. kita melepek kat umah jew.. haha

    ReplyDelete
  19. aduh kak sedap nampak nya.. Org kg ni xpernah makan lagi Nandos tu ha.. xtau bila nak merasa hehehee.. tapi nampak portion nya mcm besaq kan . mampu jugak anak2 kak zaza habes kan yer.. eh kak zaza dgn hubby muka memang seiras sgt2.. ^_^

    ReplyDelete
  20. Bilalah nak ajak anak2 gi lantu bola boling tu tapi kat kajang jelah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah