Wednesday, November 27, 2013

Dapat Offer Jadi Menantu Pakcik

Kejadian berlaku diawal pagi dimana masing2 sedang sibuk berlumba2 untuk ketempat kerja. Sejurus meletakkan kereta ditempat parking....

Izzah (bukan nama sebenar) : Assalamualaikum Pakcik
Pakcik : Wa'laikumsalam...Eh Pakcik nak tanya kamu ni.. Kamu dah ada boyfriend???
Izzah (bukan nama sebenar) : !@#$%^&%$ menjawab dengan penuh sopan..  saya dah kawin Pakcik dah ada dua orang anak pun..
Pakcik : Oooo yer ke kalau macam tu tak apa lah.. Pakcik ingat kamu belum kawin.. maaf pakcik yer..
Izzah (bukan nama sebenar) : Tak apa pakcik.. lalu tersenyum malu..

Lepas tu pakcik tu terus sambung lagi berborak dengan si Izzah (bukan nama sebenar)...

Sebenarnya pakcik ni tengah mencarikan jodoh buat anak lelaki pakcik. Umur dia 23 tahun. Risau lah Pakcik dia tak ada girlfriend lagi (gf). Haritu bertunang, lepas tu putus.. sebabnya haritu anak pakcik ada ternampak tunang dia tu bergambar dengan lelaki berpeluk2 masuk dalam facebook.. dah dua kali katanya dia buat macam tu. 

Akhirnya putus tunang. Anak pakcik ni suka main lumba2 kereta yang kat sepang tu.. yang bekas tunang dia tu pulak kerja make-up make-up artis ni (style orang tua bercakap) 

Lalu si Izzah (bukan nama sebenar) pun sambung....

Kesiannya.. itu lah kan pakcik.. tak ada jodoh lah namanya tu.. InshaAllah pakcik, saya doakan semoga cepat lah pakcik dapat menantu yer hehe. Kalau kenduri nanti pakcik jangan lupa jemput saya tau..

Pakcik tu mencelah....

InshaAllah, pakcik mesti jemput kamu, pakcik tak akan lupa.. 
Pakcik ingat kamu belum kawin.. itu yang pakcik berani bertanya tu.. Orang perempuan ni kena jaga keterampilan, kena bergaya.. bila keluar orang masih nak mengurat, tu maknanya perempuan tu masih steady, bergetah lagi.. bagus macam tu.. bla bla bla bla

Izzah (bukan nama sebenar) pun tersenyum sinis mendengar kata2 pakcik tu.. dan meminta diri untuk beredar...

*******************************

Nampak tak???? bagi aku, ini semua anugerah Allah.. Allah yang memberi kita kelebihan dan kekurangan. Maka kita sebagai manusia haruslah sentiasa bersyukur dengan setiap apa yang Allah kurniakan kepada kita sebagai hambaNya tak kira samada yang baik atau yang buruk.
Jangan pulak kau nak meriak2 diri.. Bila2 je Allah boleh tarik balik kenikmatan yang dah diberi.

InshaAllah.. semoga kita semua dijauhkan dengan semua sifat2 dengki dan yang tak baik yer :))

Sebenarnya kejadian ni memang benar2 berlaku pagi tadi.. dialog diatas adalah dialong antara aku dan seorang pakcik yang bekerja sebagai seorang penyapu (under DBKL) ditempat yang selalu aku parking kereta area Menara KL. Lupa pulak aku nak tanya apa pekerjaan anak dia. hahaha

Conclusion, pakcik ni tengah mencari jodoh untuk anak dia.. siapa yang masih available, silalah isi borang dan boleh submit kat aku via email.. muahahahahahahaha

Ingat!!!!!!!! cerita ni aku blog kan cuma untuk berkongsi cerita je.. tak ada langsung niat -ve.. Please be +ve yer dengan cerita ni.. Chillax ok ;D

Jom mulakan hari kita dengan membaca doa ni.. 

37 comments:

  1. itu tandanya zaza masih steady lah lagi....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hishh tak lah Ema... pakcik tu tersalah tengok tu hhehehe

      Delete
  2. bila dah kawen nie semuanya kena jaga kan zaza..kenalah pikat suami elok2.hihi

    ReplyDelete
  3. amboii nama samaran curlass.. izzah ala2 ombak rindu. hehe

    pakcik, sy nak isi borang boley? kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha mesti mau curlasss baru gempak!! hahaha
      pakcik tu welcome Nanie klau sudi nk isi borang hahahahha

      Delete
  4. elehhhh....bkn nama sebenar plak...kekekeke...

    ko memg cam anak dara pon zaza wehhh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha gemak sket bukan nama sebenar ;P
      tak lah Eza.. aku biasa2 je.. pakcik tu je yg salah tgk kot hehe

      Delete
  5. Im not available..hahaha...mudo bonar umo anak eh...masih jauh perjalanan dio...pehal pakcik tu nk nikahkan anak dia copek2.....aduyaiiii.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg muda.. tp kalau dah jodoh umur 12 tahun pun dah boleh kawin & bercerai.. janji dah cukup syarat di sisi agama :)

      Delete
  6. Curlass ko kak jah. Hot mommy gitu :-)

    ReplyDelete
  7. telan air liur mak baca!hahahahaa.....anak pakcik kaya ke?naik porshe ke?kalo ade ai nakkk :D

    hahaaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa anak pakcik tu main racing2 kereta je kat sepang.. porsche tu tak sure plak aku hahahahaha

      Delete
  8. Hahaha.... tu dia. Mesti dah lama pakcik tu dok perati zaza. Minat sungguh tu. Kalau boleh dia nak jadikan menantu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga kakzakie... hari2 pun sy akan terjumpa pakcik tu sbb pakcik tu mmg menyapu area tu je hehehe

      Delete
  9. waaa zaza...memang hot tau..
    mesti pak cik tu hampa azza dah kahwin...
    walopon dah kawin tetap mantop tau kasi la petua sikit....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah tak ada maknanya Lizz oiiiii
      pakcik tu spero agaknya hahhha

      Delete
  10. Dasyat!...bergetah lagi tu, hmmm...mungkin pd pandangan pakcik tu je kot, maklumlah dah rabun...hahaha (Jgn marah...be +ve...gurau2 jer)
    Mushkil juge, anak dia baru 23 tahun...muda lagi tu, apa yg nak di risaukan. Kumpul harta byk2...pastu bersusun datang... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoiiittt pakcik tu bukan kata I bergetah lah.. dia ckp atas dasar pandangan dia je merangkumi semua ppuan hahahhahaha..
      Tak payah musykil BM, budak2 skrg umur 12 tahun pun dah berkawin, bila jodoh tak panjang, bercerai jg mereka baru2 ni.. huhhu

      Delete
  11. Kerlasssss ko za!!i x available dah..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada maknanya kelassss Rine.. pakcik tu je spero hahahahaha

      Delete
  12. Alah sebenarnya cik Jah sukakan..... sukalah tu ...sukalah tu.... sure naik ofis pun senyum sampai kepala punyalah bangga....hoho
    Tapi Zaza mmg come pun, bodi pun bergetah memang mcm anak daralah kata kau....moga anugerah yg dikurniakan Allah ni dapat dijaga dengan sebaik baiknya yeh cik jah sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhha phuiiiiiii saja je nak sakat cikjah kannn..

      Delete
  13. Wah saham tinggi lagi la tue zaza.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada maknanya lah Farah hehehehe pakcik tu salah tgk org kot ;P

      Delete
  14. Ahahaa..bila dok ulang bukan nama sebenar kerap sangat akak konpius noks...kehkehkehhh... Opis kita tak jauh lah eh? Menara KL tu depan je opis ahkak ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jgn nak konpius sgt yer nyah!! hahahaha
      ohh yer ke. somewhere around here jg lah kot :)

      Delete
  15. Sekarang ni nak bezakan anak dara dengan mak orang pun dah jadi susah nak beza sebab dua-duanya nampak sama cantik je. Perubahan kemajuan teknologi kecantikan agaknya. Tak macam dulu, mak budak dari jauh kita dah kenal dah dari segi saiznya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul.. kecanggihan teknologi boleh membuatkan seseorang tu nampak kurus, muda, cantik.. even pakai bulu mata pelesu pun dah nampak mata seseorang tu nampak tantikkk ;)

      Delete
  16. anak pakcik tu muda lagi.risau pulak pakcik ni..kalau ade jodoh xkemana.moga anak pakcik tu dipertemukan jodoh.aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Fiza.. kalau ada jodoh dia tak kemana ;)

      Delete
  17. za, laki ko dah tahu ke citer ni? dia senyum ke or just cebik je? hikhik..

    ReplyDelete
  18. phwittttt.. kak jah kita ni memang hot stuff sampai pak cik tu tak perasan kak jah dah ada laki dan anak... ^_^ semoga kak jah sentiasa awet muda.. email akak apa yer saya nak hntaq borang ni. kahkahkah ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha pakcik tu spero.. dia salah pandang agaknya.. Kak Jah kau ni dah tua dik.. hahahahaaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah