Thursday, July 3, 2014

Birthday Treat Khairine @ TGIF

Last week kan Birthday Khairine. Tak ada birthday party yang ala2 ada candy buffet pun.. Seingat aku masa umur Khairine 2 tahun kot pernah sekali buat kat McD.. time tu tak ada lagi fenomena Candy Buffet bagai.. kira buat kat McD tu dah kira gempak ar zaman tu.. hahaha.. tahun berapa yek masa tu... tak silap aku tahun 2006 kot.. Lepas tu bila Khairine dah masuk tadika, celebrate dengan kawan2 dia je kat tadika.. Lepas tu masuk sekolah betul2 ada lah aku buat goodies untuk kawan2 & teacher lepas tu hantar kek kat sekolah suruh potong beramai-ramai.

Tengok!! mula lah kepala otak Kak Jah nak buat cerita baling belakang nih.. Ok itu kalau aku dah kekontangan idea nanti aku buat cerita Throwback birthday Khairine yer.

27 June haritu.. ingat malam tu pergi makan2 kat Chilis KLCC.. aleh2 Babah dia ajak makan kat TGI Friday Wangsa Walk je.. tak nak redah jammed katanya.. lagi pun hari Jumaat kan hari yang jammed menggila sana sini.. terus punah harapan Kak Jah nak catwalk kat KLCC.. ingat boleh lah aku menggeletis jalan2 kat KLCC.. tapi hampa :( ha yor lah Bang Jebat.. janji ada makan2 untuk anak popuan tunggal you.. Ehh tunggal ek?? hehehe.

Happy Birthday Khairine bucuk Mummy ;D


Dah besar anak mummy 10 tahun dah kau nak.. "pon pon" pun dah nak tumbuh.. tak lama lagi dah kena belikan bra untuk dia.. hahaha. Baju Mummy pun dah boleh pakai.. tu baju yang dia pakai tu baju aku lah tu.. nanti aku tunjuk gambar comparison eh.. hehehe

KhaNish

 Emak pun ada skali.. :)

 Danish.. kau jangan buat malu orang kampung yer nak.. potong daging bukan pakai knife dengan sudu yer.. dasar kekampungan sangat anak lelaki tunggal mak ni... siannn hahahaha.

Abang Jebat & Kak Jah.. hehehe.

Ok jom tengok apa yang kitorang makan.. 

Nenek makan fish & chips.. pergi mana2 mesti carik fish & chips.. makanan western lain tak kena dengan tekak dia.. ini baru betul2 tekak kampung dot com ;P

 Aku punya Sizzling Chicken Cheese

 Championship BBQ Chicken ke apa tah nama makanan ni. 

Khairine & Danish punya kids meal.. BBQ apa tah.

Satu2nya gambar tanjat2 yang ada.. haritu Nizam ada record video lepas tu video tu lost.. tiba2 hilang dari handphone.. macam ada hantu yang dispose plak video tu.. Gggrrr langsung tak ada moment2 tanjat untuk Khairine.. sobsss =(

As usual.. kalau ko nak tanjat2 kan besday girl/ boy, korang boleh request kan staff TGIF untuk hantar cake.. cake samada korang bawak sendiri dari luar atau korang pilih je dessert dari TGIF. Nanti diorang datang nyanyi2 kat table.

Last sekali nak tunjukkan birthday kad yang Khairine dapat dari BFF dia.. 

Alolololo kreatif sangat..

Sweet kan.. BFF bagi birthday kad kat BFF..

Tapi satu je makcik tak paham sekarang ni.. ni ucapan Selamat Hari Raya ke atau ucapan Selamat Hari Lahir?? mintak maaf bagai pulak?? hahahahahaha. Kira ok lah tu kann.. zaman kita dulu2 tah haper2 jugak.. entah2 lagi teruk dari ni.. hahahaha.

50 comments:

  1. happy belated birthday khairinie...

    ReplyDelete
  2. happy birthday khairine, semoga menjadi anak yg taatttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx uncle..
      skali baca mcm "tatttt" mcm carut je hahahaha rupanya taattttt "t" tu panjang sgttttttt ;P

      Delete
  3. Ala tak dak candy buffet pn tak pe.. yg penting mummy & babah dah bawak khairine p celebrate kat tempat yang best!!! makanan semua pun nampak sedap.. slurppp telan air liur aunty farah tengok.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tu lah Farah.. budak2 ni jgn kita amalkan sgt amalam tu.. nnt tiap2 tahun depa request.. bengkok lah kami.. hehehe

      Delete
  4. zaman kak nina sekolah rendah dulu...langsung takde sape pon wish birthday!!! lagi tah ape2!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu sedeyhhh namanya Kak Nina oii.. ;P

      Delete
  5. alololo... sweet bff.. nomey je kan kak..
    kak.. even ni zaman candy buffet arissa tak merasa pun.
    1st birthday bw dia p colmar.
    2nd birthday bw dia g planetarium.
    Gila berilmiah bawah anak umo 2 taun p planetarium. Haahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cara Yatie tu lagi sempoiiii.. dapat jalan2 plus happy dihari jadi namanya.. hehhee
      ehh planetarium? reti ke si arissa tu hahahhaa

      Delete
  6. sweetnya...mesti ada adegan tanjat2 manja khairine kan..alolo..dah besar anak dara nie..nanti dah besar,mesti sama tinggi dgn mama dia...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tanjat2 manja sikit je..
      ha tu lah kot2 lg tinggi dari mummy dia sebab mummy dia ni kemetot hehe

      Delete
  7. Sweet memory..at least ada jgk celebrate..
    Happy belated birthday khairine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah..janji dia happy..
      nway thx cikgu Rine!

      Delete
  8. hahha... betul la kak dh mcm ucapan kad raya giteewww sib baik takde pantun pecah kaca pecah gelas bagaiii ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha itu dah over..
      baik bagi kad raya je terus.. hahahhaha

      Delete
  9. Oh myyyyyyyy sangat2 sweet entry ni zaza....i love it the way you all as parent treat your daughter like that....haaa dah nak omputih plak sangat...ku kalau eksaited keluar rojak omputih sokmo wakakakkaka...best yerrrrrrrr....dah lama sangat tak cuba mkn kt TGIF...seronok yer khairine sambut besday...happy birthday to u dear...dah 10 tahun dah...takpelah kalau kak jah nak throwback pun aiiii tetap baca...suka hahahhaha

    Kelakar danish makan hahahhaha kalu auntie ada ni jgn marah jadi bahan nak ketawa....tgk Qi mkn lagi larrr berterabur sampai bawah meja tau tak...mak dia mmg tak kesah lantaklah...by the way zaza your mom look so fabulous...ni bukan nak puji minta apa2 bukan...tp ini puji sbb apa2 event pun ur mum always by ur side...itulah yg patut kita contohi kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adoiii panjangnya komen Ju.. hehehe
      nway thx so much yer Ju..

      Delete
  10. amboi kak jah dgn abg jebat..so sweet..
    dasar kekampungan kau potong daging tu..aduyai tergelak2 baca..
    ala ni nak tunggu entry trollback sis ni birday party :)

    klikx2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha giler tak sweet..
      kannn kalau org tgk kan tak elok.. ada ke pisau ngan sudu.. hahahahha
      entry tu kena tggu yer :D

      Delete
  11. birthday I last week juga,, tapi 28th..happy belated birthday..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lor ye ke.. happy belated birthday babe!

      Delete
  12. Sweetnya ada kad dr bff ... mcm ucapan hari raya pun ada ... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..sweet je.. kira tu consider kad raya + kad besday together gether hahahaha

      Delete
  13. happy belated birthday khairine.. tingat zaman sekolah dulu ada jugak bungkus bungkus cekelat nak distribute kat kawan kawan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli cekelat doposen lepas tu balut ngan kertas.. tu dah kira creative sgt ar tu kannn hahahhaa

      Delete
  14. Gelak² aku baca kad ucapan tu. Ucapan bday cum raya gamaknya...ekekeke...

    ReplyDelete
  15. Happy belated befday Khairine..seronoknya bila ada gegirl..dah besar boleh jadi kawan shopping ;-)

    ReplyDelete
  16. Happy belated birthday khairen..
    Akak pun macam tu.. sambut besday mereka disekolah jer sekarang ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thx auntie yati..
      kann senang je buat kt skolah.. :D

      Delete
  17. hahahaa..penat aku gelak la wehhhh dgn entry ko ni!!ape pun abg jebat dan kak jah memang sweet gitu ;)

    ReplyDelete
  18. phoebe tu nama betul kawan si Khairine ke?

    ReplyDelete
  19. Happy birthday Khairine.
    Duduk dgn adik dah macam adik jadi abang, kakak jadi adik..
    Tinggi Danish ni..
    Mak Zaza juga yg happy dpt sama-sama meraikan cucu sama-sama..

    ReplyDelete
  20. Happy belated birthday Khairine!!!

    Ajak mommy gi Victoria Secret..sebab mommy punya komen pasal pon pon tu..hahahaha

    ReplyDelete
  21. Throwback = Baling Belakang. Ini memang betul-betul pakai Google Translate ni. Hehe.

    Anyway, Happy Birthday kat Khairine :-)

    ReplyDelete
  22. pon pon pun nk tumbuh? apa tu za? hahahaha.ko ni! pape pon happy bornday khirine! moga jd anak yg solehah ye nakkk!

    ReplyDelete
  23. gulp! gulp! telan air liyoo tgk menu2 atas meja jah oiiiiii!!! penderaan jiwa sedang berlaku hah!

    aku pun cm ko jugak...besdey je pi makan2....anak2 aku pun aku buat sorang sekali ari tu....jemput org dtg semua....kang tgu dah remaje sikit aku buatkan party die ngan kawan2 die jek.... tapi tu lambat lagi leeee...heheeheheh....

    ape??baju ko anak dare ko dah leh pakai? fuhh dah membesar anak dara ko zaza...jaga2 elok2...skrang ni mcm2 bende negatif kalo kite tak jaga betul2....byk sgt pengaruh tak eloknyer kan......hope khairine membesar menjadi anak yg membanggakan mama n papa....

    ReplyDelete
  24. cepat je masa berlalu..wah pasni boleh kongsi baju gitu..makanan tu sedap² kak..bestnya! seronoklah khairine :)

    ReplyDelete
  25. simple yet shuweettt sangat.. Happy belated birthday khairine! :)

    ReplyDelete
  26. hepi besday khairine..bestnye TGIF bole wat tanjat2..hikhik..nmpk mknan sume pun mcm sedap..xpenah mkn TGI..sedihh kan..mmg tekak kg..sebab xtau menu ape yg ade..agak menarik jgk utk celebrate pape kt cni..

    ReplyDelete
  27. happy belated birthday..bahaya baca entry ni bulan posa gulppp

    ReplyDelete
  28. happy belated birthday girl.... inilah anak-anak generasi y sekarang...tak pernah makan lagi kat TGI ni...

    ReplyDelete
  29. happy belated birthday khairinie..

    ReplyDelete
  30. happy belated birthday untuk Khairine.. wah, dah satu saiz ngan maknya ni.. acener tu.. hihi.. bab ucapan tu yang buat Ros senyum2.. sempena Ramadhan sekali kot ucapan tu :)

    ReplyDelete
  31. Happy belated besday khairine.. :)

    ReplyDelete
  32. Jah tolong buang caption yg kat gambar laki bini tu hehe....
    Seronoklah Khairine mak pak celebrate birday dia ..... BFF khairine pun suka gak tu sebab kad dia masuk blog hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah