Tuesday, August 5, 2014

Iftar di My Elephant Thai Restaurant

Tak sempat nak publish masa bulan puasa.. entry cerita raya ada terperap dalam draft tu.. tak habis mengarang lagi. Dah habis bulan puasa ni jangan nak telan2 airliyur sangat baca entry ni yer.. aku tau korang semua dah breakfast kannnn ;p

Puasa tahun ni aku rasa dua tiga kali je kot berbuka kat luar.. sama je macam tahun2 sebelum ni.. aku dengan Nizam tak berapa gemar berbuka kat luar.. paham je lah mana2 restoran mesti crowded punya lah.. lagi2 kitorang ni jenis yang bukan kaki makan.. kau tengok badan Nizam pun kau tau berapa banyak dia boleh makan kann??!! hahaha. Kecuali kalau ada invitation... makan free siapa tak nak kannn??!! hehehe.. kau tau nak makan free je kan Jah!!

Hari Rabu minggu last sebelum raya saja nak berbuka kat luar.. lagi pun ada satu restoran baru bukak kat belakang opis aku ni.. jadi, mari lah kita angkut anak beranak try kat restoran baru tu.


Dua2 budak ni puasa tak penuh..  tapi duit raya nak penuh.. Gggrrr. Mummy akan pastikan korang ganti puasa nanti yer.

Ai puasa penuh.. pfftttt ;P

Emak

Suami saya. 

Eh nak tau tak?? haritu aku kena sound dengan Nizam.. "lepas ni jangan panggil I Abang Jebat lagi dalam blog you.. kat opis ada yang dah panggil I Abang Jebat tau tak" Oppsss.. sowwie Abang Jebat Nizam.. ngeeee :D


Tak ramai coz tempat ni baru 2 minggu bukak.. so yang ado pun yang bukan datang untuk berbuka puasa.







Menu.. 

Not bad tempat ni.. foods pun sedap2.. kalau nak dibandingkan dengan kedai2 tomyam tepi jalan opkoz lah kat sini diberikan tahap kelas atasan.


Dessert of the day (kiri) list of our order (kanan)


Green Mango (kiri) Ice Lemon Tea (kanan) 
ice lemon tea tu rasa dia macam pelik sikit.. pahit2 kelat.

Yang lainnya kat sini.. dia tak serve nasi putih tau.. diorang pakai brown rice. 

Tomyam seafood.

That time Manager restoran ni ada tanya "how's the food?" aku cuma complain tomyam dia je.. aku kata next time kalau aku datang, sila letak seafood banyak2 dalam tomyam tu.. hahaha.  Aku rasa bukan aku je yang akan complain macam tu kot.. mungkin orang lain juga akan complain kalau order tomyam seafood sebab seafood dia sikit benau! jangan kedekut yer.. orang datang makan berbayar.. bukan datang dapat makan free.

Mango salad.. kot omputeh nama kemain sedap.. cuba translate kot melayu tengokkkkk.. it is "Kerabu Mangga" ye.. muahahaha.

Ini fav. Sotong goreng tepung. Khairine & Danish kemain suka.. diorang makan macam ratah jajan je haritu.. haha. Betul.. tak tipu.. sotong goreng tepung ni lain macam sikit sedap dia macam selalu yang pernah aku makan.

Ini telur apa tah tak ingat nama dia.. dia macam telur bungkus.. siap dengan sambal belacan lagi.


Fresh Popia tak silap aku nama dia. Sedap.. popia dia sejok.. bila makan ala2 macam shushi.. walaupun aku tak pernah makan shushi.. hahaha.

Dah kenyang sila bayar. 

Actually My Elephant Thai Restaurant ni ada branch kat tempat lain juga.. tak silap ada kat Seksyen 17, Hartamas, Aman Suria & USJ 9.. latest dia baru bukak kat Ampang ni.. kalau nak tau boleh tengok kat website dia.

19 comments:

  1. Gila punya lama terperap entri ni. Haha. Nasib baik aku tak puasa enam hari ni. Kalau tak, mau terus pergi berbuka je kejap lagi. Menarik la tengok menu makanan kat Elephant Thai Restaurant ni.

    ReplyDelete
  2. hurmmm..nmpk sodappp..tempat pun menarik..nasib kak jah dh complain kt chef die..hrp2 lps ni byk sket la seafoodnyee..

    ReplyDelete
  3. Boleh tahan jugak harga tu. Makan sekali sekala boleh la.Nampak kurang menarik lak tomyam dia ye. Cair je. Ke memang macam tu. Haha

    ReplyDelete
  4. kalau dapat makan free lagi sodap...!!!

    ReplyDelete
  5. Sllu tau klu mkn tomyam..lauk dia sikit je kt dlm tuh..huhuhu

    Tp mknn kt sini seems tempting je la zaza..
    Blhla usha2 nti..

    ReplyDelete
  6. Ok juga manager dia nak ambil tahu complaint customer dia sebab restoran baru buka. Lama-lama mesti dia improve sebab rasa dah ok..

    ReplyDelete
  7. Asslmkm kak.. Waaaa, bestnya berbuka kat luar. Kat restoran mewah aje gayanya. Sy ni skli ke 2 je berbuka kat luar. Hat lain kat umh. Mlas nak kuar umah.. Hehe
    Wowww.. Rmai eh kawan suami akk bca blog.. Hihi..

    ReplyDelete
  8. nasib baik u tak tulis entry ni lepas raya haji...baru 9 syawal, kira ok lagi lah..hahahha

    terlupa la nak panggil nizam " Hang Jebat" hari tu...wakakakakaka

    ReplyDelete
  9. tom yam tu nampak menyelerakan..betul2 sedap lah ni,kan..

    ReplyDelete
  10. amboi kak jah cerita ramadhan masih ada? teman nak baca cerita raya kak jah esti meriah.. lpas ni nak tulis abg apa pulak sis? abg tuah? kalau jebat dah x boleh..he..he

    ReplyDelete
  11. kerlasssssssss tempat ni zaza...nama restaurant pun dah unik...deco dia pun cantik...deco makanan pun cantik...alahaiiiii suka la tempat2 omey cm ni...not bad la tgk menunya...menarik betul...

    ReplyDelete
  12. Nampak ayu jer menu menu tu semua Kak Jah...tak comot....mmg setanding ngan hargalah kiranya ....sedap ke idok? Nampak mcm sedap jer tu
    Betullah....tgk badan bang Tuah pun tau bukan kaki makan punya orang hehe.... bagus ajak open house ni hehe

    ReplyDelete
  13. semua sedap kemain..nasib up bukan bulan pose haritu..hehe..

    ReplyDelete
  14. kita sama puasa penuh juga tahun ni ahaks..so, lepas ni datang kena tgk ada perubahan tak penambahan seafood dalam tomyam tu...

    ReplyDelete
  15. Semua nampak.sedap la zaza.. mmg kena getah la manager tue p tanya.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah