Tuesday, August 26, 2014

Randomness

Dah macam Blog LieyaLatif plak ada random2 entry kannn.. hehe.. Dik Leha oiii.. Kak Jah pinjam sikit yer tajuk entry awak.. hehehe.

Semeja sengsorang

Minggu bila ke haritu aku lunch sorang je kat The Chicken Rice Shop.. Ingat nak singgah Alamanda haritu.. boleh lah cuci2 mata dan poket  sikit.. bila pikir-pikir balik karang aku leka sengsorang kat sana terus lupa nak balik opis. Lebih baik aku keluar dari kawasan Putrajaya then pergi makan kat mana2 all the way masa nak balik opis. Ko tau kan Bedah.. kalau ambik set untuk sorang kat TCRS ni sekali dia datang penuh semeja macam makan 100 orang.. haha ok itu tipu ;P

 Khairine and the Loom Band

Kalau hari Sabtu bekerja Khairine mesti ikut aku pergi opis. Sambil2 tu dia layan ikat-ikat getah ni.

Ni yang kau nampak ni sikit je.. kat rumah ada melambak lagi getah ni dia beli.. kadang aku tengok bersepah2 je aku ambik buang je.. malas nak terjerit-jerit panggil dia kutip. Danish pun sama.. hobi budak2 sekarang ni asek dok mengait bendalah ni je. Siap buat jual lagi kat kengkawan sekolah.. derrrr.

Aku ada terbaca review mengatakan yang loom band ni tak elok sebab ada bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser.. kalau nak tau boleh baca kat SINI 


 Pandora Kak Jah yang ada beberapa bijik je charm.. lepas ni nak gosok Abang Nizam suruh dia tambahkan charm Pandora Kak Jah ni.. ko rasa dapat tak?? InshaAllah tak dapat.. hahaha.

Disebabkan tak ada orang nak snap kan untuk ootd aku haritu, maka mari kita selfie versi cantum2.

Hari tu hari Jumaat.. aku pakai baju kurung kedah dengan kain batik.. auuww ai is feeling so village girl that day tau.. pfffttt.. yang penting bibir tetap meroh okeh!! *pitam* hahaha.

 Selfie bibir meroh lagi. Bibir meroh tapi rambut serabai.. hahaha. Tak ada masa lagi nak pergi buat treatment.. later lah.

Water tank with iron rack

Aku rasa kat rumah orang lain dah lama ada bekas air ni.. aku baru je beli. Hahaha kesian kau Jah!. Selama ni bukan tak nak beli.. tapi disebabkan aku ni suka survey2 dulu sebelum beli, lambat pun lambat lah.. janji dah dapek. Kalau boleh tak nak beli yang online sebab tak tau macam mana kualiti dan size dia.

Beli ni pun sebab haritu family In Law aku nak datang beraya kat rumah. Alang2 tu beli je terus. Nasib baik dapat beli dengan harga berbaloi, nasib baik ada lagi stok ini pun yang last, selalunya benda yang dah tinggal hujung2 ni mesti kualiti tak bagus.. nasib baik set yang last ni elok lagi. Puas hati aku. Masa beli haritu letak dalam kereta otw nak balik rumah asek pandang2 je kotak ni.. hahaha sakai betul!!

Ok lah yer.. actually ni entry autopublish dah siap buat karangan ni semalam.. harini aku tak masuk opis sebab nak pergi meeting kat luar. Lepas meeting ada hal ke sana sini kejap nak prepare untuk Rabu ni ada Seminar sampai Jumaat.

Sorry no BW for today .. Bye2 :)

22 comments:

  1. mmg jadi kegilaan budak2 zaman sekarang dok mengait loom band nie..adik ipar ain pun sama jugak...siap buat jual kat sekolah lagi tu..haih...

    ReplyDelete
  2. water tank tu cantik sgt simple...

    ReplyDelete
  3. kelas bekas air ko jah.... baper tu harganya?

    komen kat n3 aku taooo

    ReplyDelete
  4. Tuan rumah takda tak best lak nak datang singgah. haha

    ReplyDelete
  5. Comel ko jah berlipstik merah...kerlassss!!!

    ReplyDelete
  6. gune laa kak jah....dik leha tak kisah.... rase best plak bace tajuk entry kali ni hakhakhak.....

    tu le kak jah ... pemes gelang tu kan...aritu dik leha pi jenguk toyrus...mak oiiiii harga paling murah getah2 tu rm89....paling mahal rm150.....terus dik leha rase nak kait gelang getah ikat tempe tu ajek hahaahahha...anak dare kat umah ni pun same laa nak bergelang2 getah nieh jugak.....

    anak2 biar begelang getah, kite2 ni biar pandora kan kak leha...baru curlasssstttttt hahahahahaha...alaaaa kak leha punye tahap gosokkan hebat...sure dpt bertaburan charm2 heheheheheheh

    ReplyDelete
  7. seronok dapt berlsefie sensorang ye...bebaik bos tengok cctv tu..muahaha

    ReplyDelete
  8. bznye kak jah meeting la seminar laa..bestnye pandora..alaa...kak jah mintak la dulu..confirm dpt..hik3

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak makan kat Chicken Rice Shop tu..
    Balang air tu ai pun takde lagi..

    ReplyDelete
  10. Bagus Khairine ni, kecik-kecik lagi dah ada bakat keusahawanan. Gelang getah biasa pun boleh buat loom band pastu jual kat kengkawan.

    ReplyDelete
  11. morning kak zaza... ooo..ini entri 5 dalam 1 ni..semua ada.. diringkaskan.. he he..

    ReplyDelete
  12. bab gosok-gosok ci habang tuh power, kita ompuan kena pandai gosok a.k.a membodek kans..

    ReplyDelete
  13. Bagi mak set makan CRS tu sedang sedang aje.... Mak sekali ngap je tu hehe....
    Yelah sekarang ni budak mmg tengah kemaruk dengan gelang getah tuh...sama je ngan anak dara kat rumah ni.

    Mak lagilah kak Jah jangan kan pandora Cham dia pun nan hado huhu.... tapi mak redho ajos...mak punya prinsip pakai apo yg ado, tak do tak mengapo...hehe

    Ko mmg kuruslah Jah sekarang.... tulahkan berkat pose Ramadhan sebulan mak jugaklah nampaknya makin tembun ....huhu
    Beb...mak pun teringin gak bekas tu sebonar eh.... tapi entah bila nak beli agaknya...nanti nantilah kerja lap cermin dulu haha

    ReplyDelete
  14. wow kak jah. suka sangat2 dengan warna bibir kak jah tu :)

    ReplyDelete
  15. Sesekali buat citer random nie best jugak.. nak buat jugak boleh.. hehehe... berkenan la water tank tue..dh lama dok ushar jugak.. tapi belum terbuka hati nk beli lagi.. hehehe...Hahh lagi satu suka sangat mulut merah kak jah tue.. seksi woooo!! =D

    ReplyDelete
  16. Cerita random ni kdng best.. Sekli harung cerita. Lega bila dh luahkan.. :)

    ReplyDelete
  17. Khairine...kakak nak loom band 1 ☺☺

    ReplyDelete
  18. cantik warna merah lips tu kak..kene pulak dengan #OOTD kak zaza kan.

    ReplyDelete
  19. Sonok gak buat entry randoms ni...leh flashback gambar2 yg di post di ig ataupun FB kan...ooo loom band ada bahan tak elok eh...ermmmmm bahaya gak eh...tp tgk cm menarik sgt ni...khairine auntie nak satu la loom band...cantik la adik buat...kreatif ada 2 ton kaler...

    Bekas air tu lama dh nak beli...kena kumpul duit la gamaknya...ternampak kt jusco ke mana ntah cantik cm zaza ni la...ish2 tak leh jadi ni...kemaruk dh ni hahahha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah