Wednesday, November 5, 2014

Birthday Treat di Flora Terrace at Hampshire Place

Kali ni turn Nizam pulak bawak aku pergi makan untuk Birthday aku. Macam best pulak dalam sebulan dua kali dapat makan kat tempat yang best.. ngeee. Yer lah Birthday kitorang kan hanya beza 12 hari je dalam bulan yang sama.

Kalau tahun lepas birthday dinner aku di Radius International Hotel, kali ni aku tak tau pun dia nak bawa aku pergi makan kat mana. Aku ilex je tak nak lah tanya-tanya.. birthday girl lah katakan.. nak tunggu surprise dari suami katanyer.. phuihhh.. hahahaha.. agak meluat bila orang membacanya.. ;D

Ke Flora Terrace at Hampshire Place saja pilihan yang diberikan.. cewahhh pilihan lah sangat.. yer lah kita as a birthday girl (girl kew??) ikut je lah.. jangan membantah.. karang banyak songeh tak dapat makan sedap-sedap pulak.. hahaha.

Me & Hubby

Celebrate biasa-biasa je.. tak ada lah kek bagai.. sekadar meraikan birthday je pun dah cukup.. karang buat party besar-besar orang ingat kenduri khatan pulak.. kannn??

Purak purak feeling romantik lah kononnya.. buelkkk

Ambik order

Sementara menunggu order sampai, mari bergambar disekeliling kedai..

 Macam biasa.. otai mesti ikut sekali =)

With kiddos

Besday girl.. (buelkkkk muntoh) ;D

 Anjer2 Mummy

Amboi macam kat rumah je korang buat ya

Danish and the topi senget

Eh dia ni lagi!!

 KhaNish

 Husband & Wifey


 Apa ke mana makanan ni aku dah lupa.. tapi sedap bukan main.. Ini pilihan besday girl okeh.. hehehe.

 Nasi daging hitam.. eh tah lah tak ingat nama dia.

Ini daging yang dipasangkan dengan nasik kat atas tu.. Nizam punya

Ini otai punya.. Mee goreng mamak.. kan aku dah kata.. kau bawak lah dia makan kat tempat yang best2 ke kat hotel ke.. makanan pilihan dia mesti yang malaysian cuisine punya.. hahaha. 

Khairine & Danish makan menu yang sama.. Nasi goreng Flora.. aku try jugak cedok sikit.. sedap oii. sambal belacan dia memang kaw-kaw punya pedas.. menitik air hidung Kak Jah




Orea smoothie & blue lagoon.. untuk Khairine & Danish

 Aksi suap menyuap ala-ala pengantin baru.. hehe mengada sangat!

Padahal boleh je suap sendiri ;P


Danish & Khairine


 Nizam & Zaza

OTAI masih berbisa.. hahahaha.. Ini Emak aku lah ;)

Yeaayy dapat hadiah.. 

Kau tau?? sampai tak habis makanan aku haritu.. Masa tengah sedap-sedap makan tiba-tiba Khairine & Danish datang dari belakang aku dok bisik-bisik sesama sendiri.. rupanya Babah diorang bawak diorang ke kereta ambik hadiah suruh diorang bagi kat aku.. amboi tak romantik langsung laki ai tau.. ada ke suruh anak yang bagi.. hahaha. Issokay lah.. janji ai dapat hadiah.. kekekeke ;P


 Thank you anak-anakku

Alhamdulillah.. rasa bahagia sangat bila dikelilingi orang-orang tersayang.. lagi-lagi Hari Jadi kita diraikan.. walaupun tak meriah dan tak mahal, aku hargai sangat. Apa yang penting kerja sama.. eh salah itu wonder pet.. hahaha.. 

Apa yang penting kebahagiaan milik kami =)

Terima kasih suami, terima kasih anak-anak, terima kasih Emak sebab membahagiakan saya *tadahtangansambilberdoa* 

40 comments:

  1. meriah... seronok sambut bday.

    ReplyDelete
  2. amik order pun ko nak stress ehhh jahh..hahahaa..

    ehhh omak otaii...meh nak polok polok..bdn mak sedap nak dipolok polok mcm teddy bear..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. stress sebab tak tau nak makan apa sebab terlalu seronok rasa sampai kenyang perut aku dat time hahaha
      Meh lah datang rumah jmpa mak aku yg otai tu hehe

      Delete
  3. sumpah best kak jah!!! kedai gile cozy n cantik.... ingat kenduri kawin mane tadi...tapi mmg lawoooooo.... romantik gileeee plak tgk suasana kedai....

    tu la kak jah...kalo mak2 kite mmg menu2 malaysia laa die order kan heheeheh takpe laaa asalkan die nak makan...kang order steak bagai tergeliat2 plak die nak makan kang....tapi ape2pun menu kak jah laa paling dik leha sukeeeeeee.... kate besdey dinner kan kene laa mkn ala2 western gitu hahaahahaha...

    kak jah ngan laki kak jah mmg awet muda...kalo berdua tu nampak mcm kapel cintan cintun jek kekdahnyerrrrr..... sweet n romantik sgt...moga kak jah dan keluarga bahagia selalu yeak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tapi aku stress sebab susah nak bergambar lighting tak boleh nak buat gambar aku jadi cantik.. pfffttt ;P

      kannn.. mak kak jah tu orang tua.. tak pandai nak beromputeh sangat.. yang kak jah punya tu kak jah pilih yg paling mahal.. tu yg nampak sodap ;D

      kau jgn nak puji lambong2 sangat.. kami dah tua pun.. amboi mentang2 baru balik langkawi kannn.. meh sini peppero 3 kotak.. hehehe. nway thx sebab mendoakan kebahagiaan kami dik leha :)

      Delete
  4. wah...seronoknya dapat hadiah pandora...

    ReplyDelete
  5. best nyer kak kedai ni... dia punya hiasan dalaman tu cantik.. makanan pon nampak marbelous sgt,, tahniah kak sebab dapat pandora tu... ^_^

    ReplyDelete
  6. moga terus kekal bahagia disamping mereka2 yang menyangi kamuk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen.. terima kasih mendoakan kebahagiaan kami yer..

      Delete
  7. Alhamdulillah... nikmat apa lagi nak dinafikan kan Zaza
    Kebahagiaan yg menjadi impian semuanya dah dalam kehidupan seharian
    Makan sedap, anak-anak yg menceriakan, suami yg sempurna, mak yg sentiasa mendoakan
    Moga terus berbahagia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah.. semoga berkekalan hendaknya Kak ;)

      Delete
  8. Happy besday kak zaza yg ke tetttt..arghh tak kisahlahh..moga kekal remaje giteww..ahaks!!

    ReplyDelete
  9. seronok tengok family zaza....bahagia sesangat..eniwey happy birthday...semoga panjang umur n dimurahkan rezeki....:)

    ReplyDelete
  10. Ambouiiii seratus keping gambo ko anak beranak Cik Jah....Lepas gambo ko gambo khanish, lepas gambo depa gambo ko, lepas tu gambo ko lagi.....ceh!!!

    Dah tempatnya pun mahei, makan surelah sedap ye dak.....Hehe.... otai mmg terbaeklah..... mee mamak pun mee mamaklah layanzzzz....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harus lah.. besday girl katanyer.. ;P
      Hah Otai biasalah lah dgn traditional melayu dia tu.. haha

      Delete
  11. omaiomaiiii mmng best dpt spent time dgn org yg kita sygggg....lapo plak tgok mknan sedap2 tu...
    apa2 pon bzday girl tetap gojesss ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. mmg happy.. better family then friend..

      Delete
  12. alhamdulillah semoga berbahgia u dengan nizam bersama anak2..
    happy belated birthday jugak..
    semoga sentiasa happy ye..

    ReplyDelete
  13. tempat dia memang cantik..
    apa-apapun lagi sekali.. selamat hari lahir..moga kuat dan sihat selalu hendakNYA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi bertalu2 mak budak wish besday I tau.. walaupun dah belated.. hahaha
      nway thanks so much Mak Budak aka Remaja Purba :)

      Delete
  14. Happy birthday kak Zaza! Amboi, sweet sangat tau family kak zaza ni.. Semoga kekal bahagia dan gembira hingga hujung nyawa.. ^_^
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah.. terima kasih atas doa yer.. =)

      Delete
  15. kak zaza, hepi besday.. semoga kekal cun dan meletop...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi sampai meletop yer Mama.. hehee thank you :)

      Delete
  16. tak mahal ke???pengsan...heheh...kalau saya melompat dah seronok..

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday Zaza.. meletops sangat..
    18 ye? semoga terus kekal awet muda

    #sambiltadahtangan#

    ReplyDelete
  18. Untunglah besday jarak tak jauh...boleh 'makan besar' selalu...hepy besday zaza...

    ReplyDelete
  19. alhamdulillah..tahniah, kak zaza.. :)

    ReplyDelete
  20. Syiok lah sambutan sis beza 12 hari je kan...untung tau kongsi bulan sama dengan hubby...Happy Birthday sis...tempat yg sangat mewah dan cantiks always...

    ReplyDelete
  21. Sweet sgt tgk u zaza.. semoga sentiasa bahagia mcmni selalu..=D

    ReplyDelete
  22. Sweetnyaaaaaa. Nampak bahagia ;D hehe
    Happy birthdayyyyy!

    ReplyDelete
  23. Sweet je celebrate birthday macam ni..untunglah sambut birthday 2x sebulan :)

    ReplyDelete
  24. Bahagia itu bukan milik aku...erkkk...hahaha...Smoga ko & nizam kekal bahagia till jannah.

    Cantik tempat ni. Anniversary pon nak dekat dah nih.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah