Tuesday, November 4, 2014

Pembaharuan

Perasan tak??? I nak bagitau yang blog I dah shantekkkk.. hehehe. Korang mesti dah perasan dari minggu lepas kan?? Ini lah dinamakan make over.. gittue.. eh macam main make-up make-up plak nak make over hahaha.

Memang totally aku ubah habis semua blog ni.. nak kan pembaharuan kata ko.. Ok lah ni kan.. ini yang aku pilih.. ini lah taste aku.. tema Pastel + Vintage namanya.. hahaha.. cha cha marba dah tema aku ni sebenarnya. Lantak kau lah Jah!

Pada mulanya hati ni membuak-buak nak tukar template blog aku ni.. tapi tak ada tema pilihan.. sampai pening designer melayan kerenah aku.. kejap nak itu.. kejap nak ini.. Sorry yer Dik Fiza.. hehe. Bila aku selak-selak cari tema apa yang menarik kat google, mix & match sikit lebih kurang.. jadi, ini lah hasilnya. 

Header baru..

Baru tak baru lah.. gambar kiri yang blur blur tu aku masih kekalkan.. sebab rasa macam helok pulak gambar blur tu dijadikan sebagai header.. gambar kanan tu yang baru. Header blog helok kalau diletak kan gambar tuan tanah sendiri.. hahaha. Haritu aku tanya Nizam.. header ni nak letak gambar apa.. Dia suggest letak gambar family.. which is gambar kitorang anak beranak.. suggestion ditolak mentah-mentah.. hahaha.. bodo lah Cik Jah ni.. mintak pendapat kat laki tapi kau tolak.. kejam sangat!


Lagi aku request nak buat tab menu.. tujuannya nak longgokkan semua cerita-cerita Holly Jolly Holiday aku yang dah panjang berjela kat side bar sebelum ni. Discuss punya discuss, designer pun ada bagi pendapat, so aku bersetuju dengan apa yang dia suggest. Gud Job Fiza... terima kasih sebab memahami kehendak hakak =) 

Lain-lain menu yang ada kat tab bawah header tu korang boleh tengok sendiri.. ada HOME, CONTACT, BLOGLIST, VACATION, RECIPES dan FOOD GALLEY.. dalam setiap tab menu tu ada cerita-cerita tersendiri. Korang kalau senang-senang pergi lah jelajah satu persatu kat tab tu yer.

Lagi pun aku punya bloglist aku boleh longgokkan setempat kat dalam tab tu.. tak payah nak panjang bermeter-meter kat side bar blog. Bikin semak je.



Aku suka yang ini.. nampak tersusun dan kemas.. Font pun memang bersuaian dengan apa yang ada kat situ.

Yang penting watermark.. Memang menetapi taste aku.. match pulak dengan header kat atas tu.. suka sangatssss ;)

Nak tau siapa designer blog ni??? kalau berkenan dengan hasil air tangan dia.. kalau nak bikin blog korang cantik-cantik macam blog aku ni.. korang boleh email dia cepat-cepat. Atau kalau malu sangat boleh PM Fiza kat FB. Sebelum tu baca dulu apa criteria yang diperlukan okeh.

Order je apa yang korang nak order.. anda pasti akan dilayan.. service memang tip top.. cepat dan pantas. Tapi kena lah bayar yer.

Untuk keterangan lanjut boleh tengok kat link ni http://www.azhafizah.com/p/tempahan.html
 Email : azhafizahmdnor@gmail.com


Last but not least.. mari lah berebut-rebut like FB Page aku..

Dengan pesanan : Kalau sudi katakan sudi.. tidak lah aku ternanti-nanti.. muahahahaha ada kena mengena ke???!!


Ini paksaan bukan suruhan.. amboi bukan main memaksa orang.. hahahaha.

Jangan lupa like tau!!

Kbaiiiiiiii ;P

35 comments:

  1. Kakak perasan dah header baru Zaza - nampak sweet susunan dan warnanya.
    Ingatkan Zaza buat sendiri. Panggil 'contractor' utk buat 'renovation' memanglah kena bayar ye tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mmg ada 'contractor' yg dtg 'renovate' kak.. ini lah hasilnya.. haruss kena bayar kak.. tak mahal pun.. ☺

      Delete
  2. dah like jahhhh....btw...aku suka kaler blog ko..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku tau.. kau org pertama yg liking2.. maceh noqs..
      kann warna nak seakan sama ngan blog ko..

      Delete
  3. comel template baru ni..ok, nanti saya like fb

    ReplyDelete
  4. Dah lama perasan. Suka combination kaler ni.

    Page pon dah like ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tajam bijik mata ko kannn hehe..
      nway thanks babe ;)

      Delete
  5. Memang cantik make over ni...
    Cuma kenapa gambar u & Nizam di blur kan? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Doc.. :)
      memang saja di blur kan untuk mengaburi identity siapakah gerangan si jejaka didalam gambar itu.. muahahahaha skema je ayat ;P

      Delete
  6. hikhik comei je templet baru ni =)

    ReplyDelete
  7. Yup mmg perasan blog u dh berwajah baru.. tp i tunggu u up en3 pasal nie baru nk puji melambong sikit..hehehe.. tp btl ikhlas mmg cantik sgt.. rasa mcm nk lepak lama2 kt umh u.. boleh ke.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha over tau nak puji melambong lambong..
      nak lepak lama2 tu boleh.. tp jgn sampai tak balik rumah.. hehehhe

      Delete
  8. nak menanisss kak! tgok blog kak jah yg super gojesss ni haaa..mmng cantikssss
    eh sian en nizam cadangan di tolak 200% hahhaha ;p khanish pon nk interprem gaks kt blog mummy dia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ko jangan nak propa menanisss sangat yer dik!

      Delete
  9. cantik...kita entah bila nak make up blog kita...hihihi...

    ReplyDelete
  10. sy pn nak ubah blog jugak..bile nth tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi tengok kat blog Azhafizah untuk buat tempahan yer

      Delete
  11. cantik tau kak zaza.. jeles sangat.. hihi.. blog cantik secantik puannya.. :)

    ReplyDelete
  12. I dh perasan lama dah zaza..lupa nk puji jek..hahaha..neway nice sgt rupa blog u..

    ReplyDelete
  13. wow.. berwajah baru.. cantik kaler yang di pilih sejuk mata memandang :)

    ReplyDelete
  14. nampak fresh sgt blog ko kak! suka haku! org kata hijau2 ni mmg segarkan mata kan,

    ReplyDelete
  15. mmg cantik la ... dan paling best kemas ...aku suka warna ni ....

    ReplyDelete
  16. Dari hari tu lagi perasan cuma jari ni gedik takmo nak komen awal2.. hehehe.. tapi memang cantik.. ai is suka tengok.. ;)

    ReplyDelete
  17. kak gojes, rasa2 sy renovate blog nanie OK ke tak? atau maintain kan je.

    cer cite.. plzzz

    ReplyDelete
  18. harap bertambah semangat update blog bila dah ada pembaharuan :) thanks kak untuk entry ni ^___^

    ReplyDelete
  19. memang cantik wajah baru blog ni...beza sangat dengan dulu2 punya..heheh

    ReplyDelete
  20. wah! cantik lah wajah baru blog zaza ni...soft jer...sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  21. salam perkenalan.. hahaha hamboiii.. tak pernah tengok blog zaza sebelum ni. So to me yes lawa la first impression. Good Job nak kena revamp gak la my blog nampaknya

    ReplyDelete
  22. Dah lama dah perasan ko dah tuko kulit cik Jah.....Yolah pastel dan vintage lah sangat tuuuu.....suka hati tekaulah cik Jah...janji cik Jah happy mappy haha.....
    Mak nampaknya pakai ajolah apo yg ado....

    ReplyDelete
  23. memang suka sangat..sejuk mata memandang..sweet..

    ReplyDelete
  24. Cik ju suka suka suka...nampak tenang dan comel...tersusun je blog sis...warna pastel mmg warna sangat unik, buat siapa2 terpandang akan terus nak pandang lama2...good job sis, pilihan sangat cantik...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah