Wednesday, November 12, 2014

Pizza Hut

Isnin haritu tiba-tiba Nizam ajak pergi makan Pizza Hut..nak try pizza baru katanya.. aku tak pun kewujudan pizza baru tu sebenarnya.. nampak sangat lah kunonya aku ni.. kerja sokmo sampai tak tau perihal dunia luar.. hukhukhuk. 

Waktu tu dah petang aku kat office lagi.. Nizam whatsapp aku suruh tunggu kat rumah nanti dia balik kerja terus pergi. Ambik budak-budak kat rumah terus pergi Pizza Hut kat Wangsa Maju.

Korang dah try ke Pizza baru tu?? meh tengok gambar yang aku nak pamerkan ni.

Begini lah rupanya pizza baru tu.. tah apa nama dia tah.

Zoom sikit.. Yang kau nampak berbunga kat atas pizza tu sebenarnya chicken ham.. sedap oiiii.. masa gigit tu terus terasa kesedapannya.

 Lepas tu order extra food.. Fettuccine Carbonara kongsi tiga beranak.. yang si Nizam tak nak.. tak minat katanya.. tekak kampung sangat laki ai tu ;P

Ada order satu lagi personal pan Tuna spicy pizza.. lupa pulak nak ambik gambar.

Burrppp Alhamdulillah.. kenyang perut senang hati =)

Ni nak cerita.. pagi tadi aku pergi isi minyak kereta. Ingat nak isi malam tadi.. tapi tak sempat.. sebab balik kerja dah lambat.. malas aku nak singgah pump station. Sekarang bila dah dok kat MD Office busy sokmo.. nak kencing berak pun kadang tak sempat.. pfffftt.

Patutnya malam tadi aku nak isi.. tapi takut kena marah dengan Nizam sebab aku dah belasah minyak kereta dia sampai kering. Sebenarnya bukan apa.. dua hari lepas aku dah isi minyak kereta aku.. dah nak habis.. bila bawak kereta Nizam aku kena isi lagi.. habis lah duit ai hari-hari nak kena isi minyak untuk dua kereta pulak tu.. nak mintak laki isikan takut kena marah.. dah sedap-sedap lenjan lepas tu nak suruh dia isi pulak.. kannn??? banyak chantekkk!!

So pagi tadi masa dah sampai Petronas, aku nampak bangla pump attendant tu berdiri kat situ.. aku pun terus cakap kat dia "Tolong isikan boleh?? saya malas nak keluar kereta lah" 

Ko tau dia jawab apa???

Bukan malas.. kakak sekarang sudah lambat mau pergi kerja kan?? 

Hah!! memahami betul si bangla tu.. macam tau-tau je Kak Jah sangat busy dan dah lambat nak pergi kerja.. hehehe.

Ini gambar pagi tadi.. sempat lagi selfie tuh.. hahaha

Esok nak kena pergi Melaka.. ada kerja.. dah tentu-tentu esok blog tak berupdate. Tunggu lah Kak Jah ada masa nanti kita sambung cerita lagi yer.. 

Tata ;)

22 comments:

  1. Ingt cerita suspen sgt kat petrol pump rupe nyer psl abangla ko jek...hahahahaa...hadoiiii....pun boleh! Intro dah seram sgt dah!

    ReplyDelete
  2. ya Allah sedapnya pizza tu kak zaza >__< terliur saya...

    ReplyDelete
  3. alamak aii, sedapnya kak...

    akk ni cute la.. sentiasa muda..

    Mama Niza

    ReplyDelete
  4. hi salam kenal :) blogwalking here

    ReplyDelete
  5. kak jah tau tak mase tgk pic kak jah kat fb tu pun dik leha dah meroyan2....tu plan ngan member2 opis ni nak gi memcekik pizza jumaat nieh...biase la kak jah jumatkan rehat lame org gomen ni so nak pi mentekadah pizza laaa....leh lepak lame sikit hahahaahahah....bagi turun sekeping, kang leh sumbat lagi sekeping hahahaahha.....

    kite same tau kak jah kalo mkn pizza hut tu mesti nak gatal2 order mknn lain..selalunye spegeti laa sbb si mia bam2 suke bolognise.... tapi laki kite berbeza kak jah oiiii.... laki dik leha die leh jek sumbat hahaahah tgk badan le kan...beza dgn laki kak jah hah..... biar laki dik leha mok2 sorang2 hahaahahahaah...

    kak jah, bangla ni kalo kite tak menyombong mmg dieorg rajin tolong kite...eiii dik leha pun tak suke nak kene keluar2 kete isi minyak...kalo leh biar jadi mcm mak datin, hulur duit je tau2 minyak dah penuh hahaahahah...nampak tak lagak diva nye tuuuu...auwwwww!!

    ReplyDelete
  6. belum cuba lagi.. dh lama kot xmakan pizza.. suami tekak dia nandos je!!

    ReplyDelete
  7. dah makan 2x pizza hut baru ni..memang sedap n puas hati sebab topping banyak dan cheese tu :)

    ReplyDelete
  8. siap bunga2 lgi tew auuwww! sgt ;p
    memahami abangla tu ek ;)

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak pekena pizz hut. Sedap plak aku tgk.

    Nasib bangla tu jawab mcm tu. Kalau dia jawab ko memang malas isi minyak macam mana jah...ekekeke...

    ReplyDelete
  10. jaga2 kak pak bangla memang sangat memahami!!! akakakakkakkaka

    cantik pizza tu memang macam bunga

    ReplyDelete
  11. Ish entry ni kejam kak...kejam perut saya kata hahahhahaha...sedap yer...ish lama betul tak makan pizza...mlm minggu ni leh order ni kt rumah hahahhaha aummmmmmmmmmmmmm selera tgk...

    ReplyDelete
  12. Cara cerita tu mcm suspen sgt..
    Kotla bangla tu byk cikadak ke apa..haha

    ReplyDelete
  13. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  14. adoi.. terase macam lameeee sangat tak makan pizza.. memang teroyan pizza ni..

    salam kenal dari fifi..

    ReplyDelete
  15. fuh..buat rasa kaki ni gatal je nak pergi pizza.. huhuhu..
    pasal cite kat stesen minyak tu macam suspend je.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. hikhikhik..ok la tuu..bangla tu memahami..
    last month br mkn piza..tp xtry pun piza baru tu..mkn tempura prawn garlic rice..sedapppp

    ReplyDelete
  17. Sedap ek pizza baru nie..nnti boleh try.. amboi kak jah punya pasal bangla tue sanggup tolong yer..hehehe.. =D

    ReplyDelete
  18. Hjung bln nk tuntut kt suami tuk blnja pizza.. Hehehe..
    Good la abngla tu.. Pekerja yng bgus.. Hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah