Tuesday, November 24, 2015

Red Lobster di Intermark Kuala Lumpur

Dah dekat dua bulan kot hajat Tante nak belanja aku ngan Adik Zaza makan. Memanjang je tak ada time yang sesuai. Kalau aku free, Adik Zaza pula tak free, Kalau Tante Free kitorang berdua pula tak free. Begitu lah sebaliknya. Kalau plan bagai nak giler sure tak menjadi.. tak silap aku on Friday 13 Nov kot plan mengejut lepas kerja. Nasib baik timing kitorang tak clash. Padahal siang tu aku ada kerja kat KLIA. nasib baik sempat sampai KL sebelum waktunya. Malam tu terus on je.


For me if you wanna have something difference ke or nak lepak makan tempat yang cool & cozy, boleh datang sini. Makanan pun sedap-sedap. Masa tulis ni pun dah menitik ailiyo akak.. slurrppp.

Starter

 Sirloin & Lobster. S.E.D.A.P
Mussels yang dicurah dengan Bolognese sauce. Sedap gilos. 
Lobbis soup in cup. recommended sangat. Kalau korang datang makan kat sini, you must try this. Ini sebenarnya sup lobster. Dia punya sedap rasa nak bawa mangkuk gi dapur mintak tambah.. hihihi over!
Carib Salmon. Ada nasi seciput, udang duatiga ekor. Ini kureng sikit. Actually salmon tu sedap. Tapi kalau dah terlalu tebal macam tu bila makan rasa muak.

Ada beberapa review yang aku baca sebelum aku tulis entry ni. Ada yang kata bad service, poor management and bla bla bla. Bagi aku ok je. Firstly sebelum kitorang datang, Tante dah buat reservation.. so tak ada masalah disitu. Sampai-sampai je memang dah boleh duduk, service pun laju. Customer pun tak berapa ramai. Mungkin time diorang datang tu nasib tak menyebelahi diorang kot.. tu yang dok ngutok tempat tu kata tak bagus.. hahaha.


Us


Price pun not bad. Tak mahal sangat. Mula-mula ingatkan kena dalam patlima ratus. Sekali bila tengok bill...??? eh! masing-masing terkejut beruk.. kenapa murah sangat nih?! hahaha.

Agak-agak dah dekat dua jam tersidai kat situ, diorang ajak ngopi pula. So weolls terus ke Starbucks at Viva Home. Kali ni I pula belanja uolls ngopi ;)


The Cintas. Zaza, TJ (Tante Josdiana) & ZJ (Zaza Jaafar). Friendship forever ;)

Thanks coz belanja i malam tu ya Cinta .. lain kali boleh belanja i lagi.. hihi

18 comments:

  1. nampak keenakannya kat situ.. so bila nak belanja i pulak..heee =D

    ReplyDelete
  2. alahai..sedapnya...terlior betol tengok menu dia

    ReplyDelete
  3. Betul juga Zaza kadang nasib juga makan tempat sedap ni
    Kena keadaan tengah ramai pelanggan kalau tak buat reservation awal mungkin boleh terjejas
    Nasib zaza & geng baik dapatlah nikmat makan ye... :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya. terliur tengok lobster tu

    ReplyDelete
  5. sedapnya lobster itu... one nak try gak. HIHIHI

    ReplyDelete
  6. Ok fine..harga cun!dulu tak berani nak masuk but now boleh terjah!

    ReplyDelete
  7. Zaza Jaafar tu mmg adik zaza eh?
    Saya dah lama tak makan lobster....last makan....errr..masa honeymoon dulu kat Bali! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Doc.. dia pangkat adik2 je.. nama je sama tapi Binti lain2 :)

      Delete
  8. wahhh..kecur air liur tengok makanan sedap ni kak zaza.

    ReplyDelete
  9. Maha Allah... kita pun ikut terliur tengok menu yang dihidangkan di situ. Tq for sharing dear... rasa teringin nak datang situ!

    ReplyDelete
  10. bestnyaaaa.. tapi harga boleh tahan tuu ahaha

    ReplyDelete
  11. fuhhhhhhhhhhh sirlion and lobster tu perghhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah