Wednesday, December 9, 2015

Kenduri

Last Sunday aku & family attend kenduri. Kenduri aqiqah anak sedara aku punya anak.. ha macam mana tu? aku ni nenek lah kan? oi dah tua kau Jah! Ni walaupun anak sedara, tapi tak serapat macam anak sedara yang hado.. sebab anak sedara ni anak abang aku yang lain emak.. tapi aku & abang aku tu kitorang satu bapak.. gitue lah sejarahnya.

Haritu attend kenduri cuma datang makan je.. biadap kan? tak sempat pun tengok baby tu cukur jambul.. tak sempat pun tengok orang marhaban. Paling biadap, datang makan kat bawah khemah je.. langsung tak jenguk dalam rumah tengok buaian berendoi.. hahahaha. Tak apa lah.. janji kita datang.. ya tak?


Me & my Kak Long.. pompuan ni asal nampak aku je mesti ajak selfie.. nyampah i. Kalau tak ajak selfie mesti dia suruh aku snap gambar dia.. diva sangat. Phuii.
Ini lah baby yang dicukurkan jambulnya tu.. Nama dia Qaisara Munawarah. Sepanjang aku pegang dia haritu sikit pun tak berbunyi. Bukan main lena didakapan ku.. empuk sangat tetek perut nenek ya? amboi sangat :)

Nampak tu.. rapat betul mata dia tidur.. geram tengok muka dia yang comel tu.. rasa nak cepuk je baby ni.. hihi.
Amacam? ada gaya lagi tak? Aku mengaku aku tak kekok lagi kalau pegang baby.. walaupun anak sendiri dah membesar bagai johan.. maknanya masih ada potensi nak ada sorang lagi anak kecik kot. Bang Nizam.. apa lagi? jom lah projek.. ;P

Gerak dari kenduri, terus ke Mid Point Pandan Indah coz Kak Long nak belikan spender untuk emak.. Masa sampai tu aku pergi dengan Kak Long je.


Naik je first floor, aku ternampak benda ni. Terus call Khairine suruh keluar dari kereta suruh dia tengok kotak2 ni depan mata dia. Terus teruja. Terus suruh aku beli. Ewah kau.. mak suruh kau tengok je.. bukan suruh mintak beli.
Beli dua box Kellogg's Frozen, boleh bergambar kat sini plus dapat A3 size gambar yang diprint.


In action

 The cousins



Gambar yang dah diprint.. siap :)

9 comments:

  1. Pandai khairine ek...trs swh omaknya beli..kehkeh

    ReplyDelete
  2. kemain cantik lagi ko kannnn dgn rambut baru nie..nampak lebih sesuai!

    ReplyDelete
  3. kite yg besar pun sama nk beli..kehekehekehe

    ReplyDelete
  4. Sedap nama baby yg diaqiqah tu..;)

    ReplyDelete
  5. Apa tunggu lagi Zaza? Tambahlah satu lagi terlanjur masih muda lagi:)
    Frozen kalau budak perempuan memang suka Zaza.

    ReplyDelete
  6. zaza pun ari sabtu attend kenduri aqiqah at wangsa maju ank bff.
    *khairine tau omaknya baik itu yg dia mitak terus beli hehe..

    ReplyDelete
  7. Macam sesuai la gaya kak zaza pegang baby tu...dengan rambut baru...haishhhhhhhh abg nizam nak adik baru lah kak hehehhee....

    ReplyDelete
  8. inshaAllah ada rezeki baby lagi tu kak.

    amboii memasing nampak kartun frozen..terus frozen kat situ gak..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah