Sunday, December 7, 2014

7KM Run & Walk

 Phewww berbulan-bulan menahan takut dalam hati menunggu event ni.. aku ni bukan ahli sukan yang sado.. setakat berjogging tu boleh lah.. itu pun semput-semput dibuatnya.

Alhamdulillah.. 7km completed harini. Semangat nak dapatkan medal, sampai berpeluh-peluh akak berlari tau. Bangga kat diri sendiri walaupun tak sesado orang lain yang dah pecut jauh kedepan. Ok what?? hehehe.

Pukul 6 pagi aku dah keluar rumah. Challenge start pukul 7 katanya.. ding dong ding dong.. pukul 7.30 jugak startnya pun. Kira-kira 500 participant dalam challenge ni. Debar-debar dibuatnya takut tertinggal jauh kebelakang.. haha.

Bermula dari Padang Merbok & finishing pun ditempat yang sama. Maka berlari dan berjalan lah aku untuk meng-complete kan 7KM.

Preparation

Ready


Pukul 6.30 dah terpacak kat sana.. ingatkan aku yang terawal sampai.. bila sampai tengok parking pun dah penuh. Terpaksa park kereta kat JKR yang dekat dengan Bank Negara.. jauh jugak lah menapak. Semangat kesukanan katanya.. hehe.

Angie & me

Angie ni office mate aku. Korang tengok muka dia macam umur 30s je kan?? jangan tak caya ya.. umur dia dah 54tahun!!.. masih bertenaga.. aku pun tak se-tough dia. 

7km run & walk dia boleh ambik masa hanya 40minit je.. kau mampu?? 

Aku??? 7km tu aku ambik masa 70minit.. hahaha.. nampak sangat teruknya aku ni.. orang tua tu boleh kalahkan aku dengan hanya 7km.. shame on you Jah *tutupmuka* hahahaha.

Masa mula-mula start tu aku memang bersemangat giler.. tapi dalam hati rasa tak confident.. takut-takut ada yang boleh beat. Sampai pertengahan berlari tiba-tiba semangat datang membara-bara.. rasa macam boleh habiskan 7km tu.. cewahhh ;P

Route for 7km

Ramai dah kedepan nampaknya.. tak nak ketinggalan punya pasal, cepat-cepat aku pecut. Boleh tahan jugak route ni.. nak pitam rasanya.. huhu.

Sweat sweat nampaknya..  hahaha. Memang yer weh.. peluh jantan betina pondan semua keluar. habis basah baju. Kalau perah baju tu mau tujuh baldi peluh boleh tadah.. hahaha.. tipu sangat :p

 Akhirnya,. dapat jugak habiskan 7km xoxo ;)

We got it!! ;)


Habis run terus ke Great Eastern Mall lepak makan kat The Loaf

Next run kitorang plan nak join untuk yang valentine punya marathon kat Taman Metropolitan Kepong untuk 3.5km. Walaupun 3.5km, kitorang tetap nak join jugak.. sebab baju & medal dia bagi bentuk love.. kaler baju pulak ada dua choice.. which is pink & blue.. wow so cute kann.. nanti aku dapat info pasal run tu aku share kat sini yer.. kot-kot lah korang nak join skali nanti.

Lets run for health bebeh ;)

22 comments:

  1. Tahniah... tetiba rasa jeles.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. saya sendiri pun 1km = 10 minit run+walk. takpeee, semangat & usaha yg penting tuuu. insyAllah nanti stamina tu follow sekali. :)

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  3. waaahhh. syoknyaaa. nina dah lama teringin nak run. supaya badan solid fit. kihkihkih. tp mimpi jelahhh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jadikan mimpi tu jadi kenyataan.. chayokkk ☺

      Delete
  4. tahniah kak Zaza..hebat betul Angie tu ye.majulah sukan untuk negara!hah..tetibe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you ☺ a'ah Angie tu lagi hebat..

      Delete
  5. ohh sronoknye join run.. mane tau run2 event mcm nih? teringin sgt nk join...

    1st singgah sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh check dkt www.myraceonline.com atau fb : white ribbon campaign.. ada banyak lg fb & website about marathon.. kena rajin google ye.. ☺

      Delete
  6. wah bagus! semangat waja... za pun tak sehebat zaza hehehe.. besorkan diri je adalah :p bila entah nak lari maraton jugak kikiki..

    ReplyDelete
  7. Tahniah babe, Berjaya habiskan larian. Syiok tu dapat medal. Member office aku ni rajin join. Dah banyak gak lah medal dia dapat ☻☻

    ReplyDelete
  8. bagus... rajin kau skang ye...

    ReplyDelete
  9. argh..jeles nyer jah oiiii.....seronok gilerrrrrrr!!

    ReplyDelete
  10. Angie tu dh 54 tahun...kemain bergetah lg haaaaaaaa....ish kalu kita berlari bersepai lemak sana sini wakakkakakaa so baik tgk akak2 je la lari...kami jadi pompom girl hahahhaha...syok event ni semangat kesukanan yg tinggi

    p/s kak zaza awat slow sgt up date blog....bz kerja ek...

    ReplyDelete
  11. wahhh...tahniah kak zaza. so proud of u. lama tak lari jarak jauh. setakat 2.4 tu bole le lagi..tupun atas treadmill..hihi...
    btw, auntie angie tu memang awet muda..kimsalam eh.. ;)

    ReplyDelete
  12. Tahniah zaza..
    Nti share2 la kt sinj..
    Hubs i suka je i join bnda2 camgini..
    Tp rasanya bdn dh xbrp fit ...huhuh

    ReplyDelete
  13. kalau gini memang jalan je la kak..lari sikit sikit je..hehe..yang penting habiskan 7km tu kan

    ReplyDelete
  14. nanie kalau masuk confirm pengsan sebab tak larat. hahaha

    btwtahniah siap dpt medal lagi.

    ReplyDelete
  15. Nampakkurus sangatgambar kak Jah yg pakai spek gambo tengahpakai earphone tu.....

    ReplyDelete
  16. Sy yng kering ni pn rasanya telepek nk hbiskn..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah