Friday, November 23, 2018

Insof

Tak ada mananya insofffff kau tu... πŸ˜‚

Lately ni i rasa badan i ni dah gemuks. Baru-baru ni ada la timbang.. skali number kat penimbang tu slamber tu keluar nombor 58.. ehh giler ke apa? ingat i ni gemuk sangat? #MataKeatas (tiberrrrrr nak emo.. hahaha) Mana taknya, asal ada makanan depan mata, bernafsu je nak terkam πŸ˜… Serious weh.. i memang rasa berat badan i dah naik lately ni.. nak timbang lagi skali, takut penimbang tu tipu i lagi. acaner tu?! 😭

I noticed berat badan i naik sejak i start kerja balik. 24 October lepas genap setahun. Disebabkan itu juga la asek makan makan makan je. Padahal masa jadi housewife sebelum ni tak ada la rasa nak makan sokmo. Dapat pulak officemate yang kaki mentedarah.. jahanammmm semua harapan nak menDiet πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Selalu kalau kat office, hari-hari kitorang akan order lunch box je.. sebab malas nak keluar. Area office ni bapak susah nak cari kedai makan. Memang jenis kena start kereta keluar dari office baru jumpa kedai. So mostly kedai makan kat area office ni dah habis kitorang jelajah.. kadang buhsan juga kalau asek rotate kedai yang sama.

Semalam i tak lunch. ada roti gardenia kat yang officemate i punya, i bedal 2 keping.. makan dengan sambal ikan bilis.. sedappp oiii.. nampak? sedap sokmo.. caner nak diet walaupun makan roti  2 keping je πŸ™Š

Balik kerja semalam dah kelaparan.. maklumlah dah terbiasa makan lunch.. skali skip lunch terus menggelupur lapar.

Dinner ajak NJ makan kat luar.. i cakap i nak makan nasikkkkkkk. i is lapar nasik. NJ pandang i be like "eh kenapa pompuan ni? sawan nasik ke apa" hahaha.

Terus ke Pandan Indah.. kedai tomyam ni dah jadi favorite sekarang. Food dia variety yang penting sedap dan mencapati citarasa tekak i 😊 #SisHappy

Restoran Gemilang Seafood
No. 19, Jalan Pandan Indah 4/4, Pandan Indah, 55100 Ampang Selangor

Eh dah macam entry nak promote kedai je ni.. padahal i nak cerita pasal keinsofan i yang dah terlajak makan je sebenarnya πŸ™ˆ tak apa la.. mana tau korang yang ada kat area ni boleh datang singgah kedai ni.. credit la untuk kedai ni.

Now you see
Now you don't
Yes.. tiada keinsofan nampaknya. sepinggan licin disitu.. hahaha. Dat time memang i laparudin babe. i kenot tahan. Order set asam pedas ikan pari.. sekali mari nah tu dia.. nasi, salad, timun, telur masin, ikan masin, and ofcoz asam pedas ikan pari. hujung2 licin.

  Nasi Mat Rock.

Nampak biasa2 je.. ala2 nasi matrock. tapi bila sampai, kena pulak ayam goreng dia panas2 lagi, pastukan serbuk kunyit dia guna tu buatkan ayam tu sedap. Eh ada ke sebab serbuk kunyit? ke sebab nafsu i je? hmmm.

Chicken chop dia pun sedap. For me worth it la dengan harga dan tempat. Walaupun tak setaraf kedai2 mahal kat luar sana tu.

Pulut mangga.. favorite sangat ni

Yang penting dessert mesti mau ada lepas makan. Pulut mangga  kat sini pn sedap juga.. mangga dia tak masam. Ada setengah tempat tu dia serve asalkan nama buah tu mangga je. Dia tak kisah buah tu masam ke masin ke manis ke.. dia boh je!

So bila baca balik tak ada la keinsofan mana pun.. setakat makan nasik, lauk.. tapi disebalik kejadian korang tak tau.. betapa teruknya selera makan aku πŸ˜€πŸ˜€

Ok lah.. nanti citer pasal makan lagi.. nak pergi kumpul gambar-gambar makan lain pulak nak bagitau korang betapa tak insofnya aku πŸ˜…

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah