Wednesday, August 14, 2019

Aidil Adha 1440H

Tahun ni i balik Melaka. Bertolak hari Sabtu.. ecehhh macam jauh nau KL Melaka je pun 😜 Plan nak gerak pukul 11am lepas i collect kek nak bawak balik Melaka. Lepas tu ingat terus nak gerak balik Melaka. Well itu semua hanya dusta. Pukul 10am NJ tak bangun tidur lagi #MataKeatas Lepas collect kek, i balik rumah.. Sis jerit suruh semua orang mandi & bersiap.

Ding dong ding dong, dah dekat pukul 1.30pm baru gerak dari KL. Tengok jalan clear je dari rumah sampai lepas toll Sungai Besi. Lepas Nilai je makoiii jammed namati. Tengok waze, panjang jammed tu makan masa 40 minit.. ehhh dis is kenot be.. NJ kona masuk Bandar Ainsdale konon nak potong terus masuk LEKAS hiway. Ok la slow but moving.. sebab jalan dalam kannnn.. ada traffic light. Jalan punya jalan terus masuk lepas Senawang. Sebab tak tau mana arah tuju nak tembus ke mana, kitorang point waze tu ke Cendol Leman Dawi πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Sampai nok! tak jauh pun dari Bandar Ainsdale tu. Lain kali kalau jammed lagi, boleh la cilok jalan tikus lagi hehehe. Petang dekat pukul 5+ baru sampai Melaka. Jarang-jarang berlaku i balik Melaka lebih dari 4 jam perjalanan πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Dua gambar atas bawah ni sama je. Saja letak dua sebab kedudukan berubah sikit.. motif??? πŸ˜„πŸ˜„

Ketinggian anak-anak dah melampaui ketinggian makbapak

 #KhaNishAhmadNizam

 #NJ2424


Eh halo! apa bikin??? πŸ™ŠπŸ™ˆπŸ™‰

kasi chance la kakak posing tengah jalan sorang-sorang πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Orang lain punya cerita sibuk post gambar makanan.. untuk entry i ni i lambakkan gambar family i je yang kitorang dok sakan posing kat sebelah rumah atok NJ hahaha. Memang sini je selalu hotspot kitorang kalau bergambar kat kampung. Sebab nak nampakkan suasana rumah Melaka (design rumah Melaka dulu-dulu) kat kampung. Padahal rumah dah usang. dinding pun dah terkopak kat situ hehehe.

Sambil NJ melayan anak-anak dia posing kat pokok & tepi rumah πŸ˜…πŸ˜… 






Tugas i kat tepi jadi mammarazi. Begitu gigih apak dia menonggeng untuk dapatkan shot yang cantik untuk anak dia.. muahahahaha.

Habis merambu ambik gambar kat luar rumah, kitorang tak kemana pun. Siang tu panas kemain. Bahang bangsa yang tak ada angin tu. Melekit badan dibuatnya. Dah la akak pakai jubah hitam haritu. Pastu tak terfikir la kata nak tukar baju ke apa ke dah tau jubah tu kaler hitam pastu jenis kain pulak tak serap peluh.. hahaha.

Malam tu janji dengan budak-budak nak pergi minum Xing Fu Tang kat Kota Laksamana. Dalam pukul 8+ macam tu baru gerak. Cheng & town tak jauh pun.

The cousins

 Danish

 Anak buah yang paling manja sekali ni.. Dak Tisha kesayangan Maksu 😍



Us

Habis minum kat sini, terus gerak pergi Dataran 1 Malaysia pulak kat Klebang. Saja jalan kat sana memandangkan kat Melaka tu je attraction malam-malam yang hado hahaha.


Baru tau kat sini ada bean bag kaler kaler.. so malam boleh lepak tengok-tengok bulan, kira bintang kat tepi gigi air kat situ. Tak pasti pulak berapa harga sewa bean bag tu.. malas tanya πŸ˜…

Ok sekian saja cerita Raya Aidil Adha kami untuk tahun ni 😍

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah