Wednesday, September 9, 2020

Merdeka Lunch @ Two Sons Bistro, KLCC

31 August 2020, Hari Malaysia Merdeka yang ke 63 tahun. Kalau tengok pada angka 63 tahun tu, memang lama sangat negara dah bebas dari peperangan. Kalau angka 63 tu refer pada manusia, dah tua kerepot dah dalam usia 63 tu hehe.

So, Alhamdulillah.. negara dah Merdeka, tapi masih ada lagi sesetengah manusia yang hidup mereka belum merdeka. Malas nak describe, korang tau lah maksud I tu kenapa sesetengah orang tu hidup mereka belum merdeka lagi #LuPikirLaSendiri

Cuti hari Merdeka haritu kitorang keluar lunch satu family. Tanya ahli2 Jemaah lain ada idea tak nak makan kat mana? As usual, soalan KBAT ni memang semua orang akan hadapi. Susah betul soklan tu. Kadang, bila kita tanya dia, dia tanya kita balik… kau rasa?????????? 😀😀 Hujung2 mak kau jugak yang kena decide.. hmmm.

Sampai KLCC dalam pukul 3+ kira late lunch lah kitorang sampai. Terus tuju ke Two Sons Bistro kat tingkat atas sekali. As usual, memang penuh sokmo lah seat kat situ. Tapi tak nampak pulak ada orang queue untuk waiting list. Bulan lepas I pergi, kemain beratur panjang orang nak tulis nama untuk waiting list. So, I assume I boleh terus duduk makan je. Sekali waiter cakap ada lagi 5 orang sebelum I yang tengah queue. Estimate dalam 1 jam macam tu. I cakap ok je lah. Semantara tu boleh merayap ke Avenue K kejap.

In hour πŸ•“ later…… 

Masa kitorang tengah jalan2 dekat Avenue K, waiter called. Mencicit kitorang anak beranak dari Avenue K ke KLCC ikut tunnel πŸƒπŸƒπŸƒπŸƒ

Seat dah ready. Terus waiter bawak ke seat. Masing2 dengan buku menu sibuk mentela'ah apa nak dimakan.

A moment ⏰ later......

Tadaaaaa.. penuh semeja. Bukan setakat pinggan je atas tu.. periuk pun sekali ada situ πŸ˜‚

First thing first…. I order Clam. Clam Chili Butter Cream serve with Garlic Bread. Boleh choose nak Fries/Garlic Bread/Mini Mantao Buns.. menu ni memang famous dekat sini. Seperiuk Clam Chili Butter Cream ni RM45 (Main size). RM25 untuk Starter Size. Mungkin portion untuk dua orang makan. Untuk Main Size yang i order just nice for my family 4 orang makan.

NJ & Khairine pilih set nasi + lauk #NasiDanMerekaBerpisahTiada yang membezakan menu diorang ni cuma lauk saja. Which is Daging Masak Hitam (RM30) & Rendang Daging (RM29). Melayu sangat selera tekak dua beranak ni πŸ˜†πŸ˜…

Mine, I pilih set nasi kerabu ayam percik RM29... Pun selera tekak melayu kgdotcom hahaha. Bukan apa Bedah, masing2 lapaq nasik!

Except for Danish. He ordered Pasta Spicy Prawn. Tapi bila mintak, katanya udang dah habis! So ganti pada ayam. Pasta Spicy Chicken RM32 harga sepinggan dah macam sekilo udang kat pasar. I syak dia salah letak harga ni. Kalau setakat pasta letak ayam takkan sampai RM30++ kan? Ehh ke I yang kuno tak tau harga sepinggan makanan kat kedai tu? lantak lah situ.. malas nak belek kat menu dia.

For me, bab2 makan ni jangan nak berkira sangat.. jadi darah daging kita kannn. Unless lah kalau harga sepinggan nasi dia charge sampai RM50 itu baru tak masuk akal namanya kennn.

Drinks ordered: Iced Chocolate for Danish, Peach Iced Tea for Khairine & Orange Juice for NJ. I, as usual memang tak order air.

Pic source: Google

And last but not least, dessert. Masa order foods order sekali dengan dessert and pesan kat waiter tu hantar last sekali lepas makan.. Bila semua dah kenyang, NJ terus bangun nak ke kaunter & terus bayar. Dah nak sampai rumah baru teringat tak suruh waiter keluarkan Key Lime Pie yang kitorang order tu.. bila tengok dekat receipt, terpampang ada dia charge kat bill... muahahaha. Issokay lah.. tak ada rejeki nak makan Key Lime Pie petang tu. Yang dah bayar tu anggap je lah rejeki restoran tu dapat free RM18 dari i 😁

KhaNish

NJ2424



3 comments:

  1. allhamdulillah... semua best. semoga dimurahkan rezeki sentiasa....

    ReplyDelete
  2. Aik? Gambo tak keluar la... Tapi bideo ada...

    ReplyDelete
  3. bantingtravel.blogspot.com
    Cuti-cuti Malaysia in Banting, introducing about Banting attraction and nice restaurant

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah