Friday, January 16, 2015

ReU Selepas 17 Tahun di Flora Kafe

Panjangnya tajuk cerita Kak Zaza kali ni.. rasanya gambar je yang panjang berjela nak ditampal jap lagi ni ;P

Cerita kali ni pasal jumpa kawan2 lama.. sekarang ni bila dah ada sosial network lagi senang nak check it out.. yang dok ceruk hujung dunia pun kita boleh ketemu semula.. yer dak?? so berjumpa lah kami-kami semua haritu di Flora Kafe.. date kalau tak silap aku haritu berapa haribulan ek??? hurmmm rasanya 5 December tahun lepas kot.. ni lah padahnya cerita dah basi baru nak update.

Bila dah jumpa balik dalam fb, mulalah bukak group dekat whatsapp pulak. Berlonggok lah kami dalam group whatsapp tu beramai-ramai. 

Oh lupa nak cerita salah silah macam mana boleh nak ber-reunion. Actually dulu aku sekolah Ampang Girl.. by mid of form 4 (umur aku 16 tahun masa tu) aku pindah ke sekolah lain. Which is sekolah tu sekolah campur laki pompuan.. so ini lah kawan2 perempuan yang ada sepanjang aku bersekolah kat sana dalam jangka masa setahun setengah (dari pertengahan form 4 sampai form 5).


Itu lah kisahnya. Haritu deal punya deal terus decide nak buat reU kecil2an dulu. Lepas ni ada plan nak ReU besar2an.. nak ajak kengkawan satu batch pulak termasuk cikgu2. Itu planning je dulu.. nak berkumpul ramai2 ni kena ada planning yang mantop baru plan boleh menjadi.

Lepak makan sambil borak2 kisah lama.. manyak syiok ;)

Hadiah yang bakal di exchange.

Dah siap makan & borak2, terus buat exchange hadiah. Tapi dalam gambar bawah ni nanti aku tak ingat dah hadiah ni exchange siapa dengan siapa.. layan je lah gambar ye.

 Kak Zaza dapat hadiah yang paling besar sekali.. apa dalam tu?? cake stand/ cake platter dari Cikgu Norli ;)

 Baizura & Fiza Baharudin.. tak sure apa ada dalam tu.. 

 Ini aku ingat.. Zendra dapat payung dari Cikgu Hajar.. hehehe.. rare sungguh hadiah kau tu Hajar ;P

 Amy & Nora.. 

 Bila Zendra dapat payung dari Cikgu Hajar, maknanya hadiah ni mesti dari Zendra untuk Cikgu Hajar.. hehehe.

 Nora dapat hadiah dari aku.. apa dalam tu?? biarlah rahsia.. hahaha.

 Sally & Effa

Saja nak menyibuk bergambar dengan Sally.. bukan exchange hadiah dengan Sally pun.


Ini baru betul.. Cikgu Norli exchange hadiah dengan Sally.

Habis je exchange hadiah, tibalah masanya bergambar pulak.

Dengan hadiah masing2.. 2 orang budak lelaki yang terselit kat tepi tu sebenarnya kawan2 sekolah jugak.. tapi aku tak berapa kenal.. diorang lain tu kenal lah.. kenapa aku kata aku tak berapa kenal? sebab aku kan tak lama kat sekolah tu.. mana lah nak kenal ramai kawan.

 Zendra & Me

 Lagi sekali.. actually Zend is my partner in crime masa sekolah dulu.. love you Zend ;)

 With Baizura.. Bai ni taukeh buat kek, biskut & puff. Tengak lah orangnya.. comel macam kek kann??! hehe.

Amy & Kak Zaza

Thanks uolls.. enjoy sangat malam tu.. walaupun aku sekejap je join sekolah tu, tapi korang tetap ingat kat aku ;) next time kita buat ReU besar2an okeh.

11 comments:

  1. wehhh macam best giler je kalo dating kat flora nie....

    ReplyDelete
  2. Wow mmg nampak happening sgt2...best nyer reU jumpa partner in crime..SA pun ada gak tp diorg ni nk jumpa kat area dekat nngan diorg je...mls la mcm tu

    ReplyDelete
  3. mana ko punya hadiah kak? nk tgk!

    ReplyDelete
  4. cikgu hajar tu ngaja satu sekolah dengan rin...kikikiki...keciknya dunia

    ReplyDelete
  5. Nak tengok hadiah yang Kak Jah dapat tu.. ekekeke..

    ReplyDelete
  6. cantik la tempat nie.. mesti best dapat kumpul reramai cmni kan.. =D

    ReplyDelete
  7. Meriah. Dah lama tak ReU ngan member² skolah.

    ReplyDelete
  8. seronoknya kan boleh buat Re Union macam ni..tak cukup masa sehari nak sembang.

    ReplyDelete
  9. kak zaza makin kurus aja nih...

    ReplyDelete
  10. kak zaza makin kurus aja nih...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah