Thursday, January 17, 2019

Anytime @ 24 Resort, Songkhla Thailand

Hi..

Macam yang i katakan kat entry sebelum ni, harini i nak share tempat yang i stay masa i di Hatyai.

Awal-awal plan memang nak book sebelum bertolak, then Pakcik i cakap kita redah je la.. tak payah booking. I be like #MataKeatas buatnya sampai sana satu tempat tinggal pun tak ada nanti.. matilanakkkkkk. Dah la peak season time tu.



Sampai je terus tuju ke Anytime@24 Resort. Pasrah je ikut belakang kereta dia masuk sini. Rupanya Pakcik i dah siap booking.. haishhh.. Pakcik i ni pandai buat surprise rupanya #MataKeatasSambilUrutDada πŸ˜†nasib baik la trip ni ikut kepala dia.. redho je dia usung kitorang kesana kemari πŸ˜… dia berenti, kita berenti. Dia sesat, kita sesat. Dia undur, kita undur.. hahahaha.

Nasib la juga i ni first timer road trip to Hatyai.. ikut je la πŸ˜„ lepas ni dah tau selok belok jalan kat Hatyai, dah boleh la eksyen-eksyen sikit πŸ˜ƒ


Ok.. lets talk about Anytime@24 Resort

Great comfort for a cheap price. Clean, nice & good environment. Itu yang dapat i katakan untuk staycation kali ni. Dat time i kat sana i heard tempat ni baru 8 bulan beroperasi. It has 8 units je. Overall memang puas hati.


Jalan masuk dari depan ke bilik one way.. tapi tak stress la kalau nak masuk.. tengok dari dalam gambar ni pun uoll boleh tau how is it look like.


Kawasan depan resort pun luas. Nak pusing kereta pun still have enough space.


Day 1 masa sampai tukitorang dapat 1 bilik dulu sementara bilik satu lagi tu housekeeping tengah kemas.


Don't worry about parking. Memandangkan resort ni ala-ala macam kat rumah, so parking tak ada masalah langsung.


Ada garage yang boleh memuatkan kereta korang parking betul-betul depan pintu rumah.

Ok lets check it out dalam pula. Small room but ok la comfortable. Bukan nak habiskan masa dalam bilik je. For me, cukup ada tempat landing nak tidur, toilet yang selesa, aircond & wifi. 

Room tour for first room
Yang manarik perhatian i haritu katil dia. Ohhh no katil dia buat batu macam ni, letak tilam atas dia & ada kepala katil. Fixed. Tak payah susah payah nak fikir beli katil hahahahaha.

Simple art


Simple & Clean


Toilet pun ok, ada divider untuk nak yak yak & mandi.. memang macam design hotel sangat.



Room tour - second room




Hotel Amenities

  • Free parking (just park in-front of your door room
  • Air-cond
  • Free High Speed Internet (WiFi)
  • Non-Smoking Room

View pagi hari kedua.. nampak tak kat hujung tu berkabus?

Ok, itu je rasanya yang dapat i share untuk entry ni. More info, boleh baca kat bawah ni. Kalau tak cukup info, sila Google kat tempat lain ye πŸ˜‰

Price Range
RM66 - RM86 (Based on Average Rates for a Atandard Room) or you boleh check direct by search at Agoda, Booking.com, Trivago and so on kat Google.

Location
Thailand > Songkhla Province > Hat Yai

Address
Samchai Soi 1 Rd, Tambon Hat Yai, Amphoe Hat Yai, Chang Wat Songkhla 90110, Thailand

Hotel details
Set on a residential street, this eclectic low-rise hotel is 3 km from Haadyai train station, 4 km from the Khlong Hae Floating Market and 5 km from Hat Yai Park. Walk around 9 minutes can reach BigC Extra. Walk 500m can reach delicious DaShiXi Ramen 🍜 Restaurant. You can eat at anytime because operation hours same like this resort is 24hours. Walk around have Cafe, pub, and local food. By tuktuk to Hatyai walking street area which is ASEAN Night Market, Lee Garden night market.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah