Wednesday, January 2, 2019

Welcome 2019 & Back To School 2019

Hi.. Assalamualaikum.. Happy New Year!!! πŸŽ†πŸŽ†πŸŽ†πŸŽ†

Agak cliche bila tiap-tiap tahun tanya pasal AZAM BARU kan? tak kira lah.. i nak jugak cerita pasal Azam Baru kat sini.. wow sound so heybat nih.. hahahaha.

Setiap kali tahun baru semua orang ada azam baru. Mungkin ada juga di antara korang yang tak ada azam baru.. atau ada juga yang ada azam baru tapi tak pernah termakbul bertahun tahun lamanya.. hahaha. Ye i pun macam tu jugak. Nak kata berazam bersungguh-sungguh tu tak la juga. Apa yang penting, everyday always berazam nak improve diri, life, health & family to be more batter then before. Azam yang paling penting & tak bermakbul lagi is.. NAK KURUSSSSSS #AzamTiapTiapTahunYangTakPernahJadi 😭

Pssstt.. nak berazam update blog hari-hari pun ye jugak πŸ™ˆπŸ™Š #SilaPercaya

Azam tahun ni i rasa macam nak bersungguh-sungguh sikit. Always kena ingatkan diri apa azam berazam baru i untuk tahun ni.. dah tua2 ni kena more committed. Sedar diri. Always remember Dunia & Akhirat.

Ok itu cerita pasal Azam Baru. Now nak cerita pasal routine pula.

2019 ni dua ketul anak i dah start sekolah dah lain-lain session. seketul morning session, seketul lagi afternoon session. Maka kehidupan i tahun ni changed 360°.. tahun lepas punya routine dah berlalu.. so marilah kita mulakan hidup baru dengan lebih bahagia πŸ˜‰

Start pagi tadi juga, seawal pukul 5am dah kena bangun, tapi harini hari pertama pun dah terlajak bagun pukul 530am πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ terus bersiap-siap apa yang patut. Kalau sempat buat breakfast, inshaAllah akan berhidang lah breakfast di atas meja 😜 if not.. non hado. Issokay, harini baru first day routine i berjalan. Eh tapi readykan breakfast pun one of my azam jugak.. hmmm will see! 😁

630am dah keluar rumah hantar si Khairine. Giler! dah berapa tahun i tak keluar rumah gelap-gelap hari weh.. Masa si dua ketul tu sekolah rendah, diorang on morning session.. memang tugas i la yang menghatar diorang tu ke sekolah. Apak dia tak hantar? ye Apak dia menyerahkan tugas tu pada mak dia ni.. Well.. mak kan Badang πŸ™‹ πŸ˜„ No la.. not because of Badang ke Bendang ke. All about concern.. as what you all know, mader is always mader. Semua benda kalau boleh nak perfect. Semua benda kalau boleh nak ambik gambar moment moment anak tu. Pastu tengok anak dari jauh kat sekolah pun boleh sebak nak menetek air mata.. haishhhh kalau dah mak tu mak jugak 😍

Sorang Polis

Sorang Askar

Bak kata kawan i kat IG tadi.. "Sorang Polis, sorang Soljar" πŸ˜… ini lah yang dinamakan keluarga Pahlawan Malaya πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Yang abang soljar ni tadi pergi sekolah macam biasa.. so tak ada apa yang interesting la sebab masuk form 2 kan. Unless kalau baru nak masuk Form 1 dulu. NJ janji berjumpa kat sekolah je sementara pagi tadi NJ sempat pergi kerja dulu.

Pesan berkali-kali kat NJ suruh ambik gambar anak tu.. ini la ropenye kalau mintak orang laki ambik gambar (laki i je kot hehe) bukan apa Bedah.. macam yang i bagitau kat atas tadi.. kita mader mader kalau boleh anak tu kencing pun kita nak ingat moment moment setiap anak tu. Nampak! dah melalut hahahaha.

Ok la apa2 pun thank you NJ tak lupa snap gambar. So complete la gambar back to school si budak dua ketul ni untuk 2019. Simpan kenangan kat sini. Tahun tahun depan boleh tengok progress tumbesaran diorang kat sini 😍

1 comment:

  1. Selamat Tahun Baru... Selamat menempuh cabaran tadun 2019

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah