Tuesday, December 3, 2019

d'Timer Cafe, Wangsa Maju

Lepas settled renew driving license & pergi pasar.. i was decided to brunch kat d'Timers Cafe. Tah kenapa lepas baik dari demam ni teringin nau nau nak makan laksa johor. Asal nampak laksa johor terus telan-telan ailio dibuatnya.

Tempat ni recommended by Ayu. Mulanya sebab cerita pasal lontong kering. Ayu cakap kat kedai ni ada jual lontong kering. Tak tau lah korang pernah tau ke tak pasal lontong kering. Selama ni setahu i lontong is lontong lah. Lontong yang berkuah tu.. yang kaler kuning. Pastu i google la tengok.. ooooo memang ada rupanya lontong kering. First time in my life tau lontong ada yang jenis kering πŸ™†

Tapi masa sampai kedai tu, i tak order pun lontong kering. Sebab teringin sangat kat laksa johor.. tu yang order laksa johor.

Laksa Johor

Khairine pilih nasi briyani lauk ayam masak merah

our foodies


For dessert, Khairine pilih brownies. i cakap kat dia "ayooo why so command? kan ada few choice lagi dalam chiller tu.. kenapa brownies ni?" she said she's not berkenaan dengan kek lain-lain tu.. sebab katanya dah biasa makan sangat. amboii!


RV with nutella ada, pavlova ada, burnt cheesecake ada, choc ferrero pun ada. Silap i jugak.. i yang suruh dia pilih dessert apa yang dia nak hahaha. Kalau ikut tekak mak ni, semua yang ada dalam chiller tu mak nak πŸ˜„πŸ˜„



Masa i sampai haritu quite awal jugak.. rasanya dalam pukul 11am macam tu. Masuk-masuk je full house ya! nasib ada seat for two depan pintu.. laju-laju i dengan Khairine duduk.





The menu. Baru perasan, lepas snap snap gambar menu ni.. tengok balik laaaa kenapa semua gambar senget?? hahaha lantak la situ. janji boleh nampak πŸ˜…πŸ˜…


Kalau korang nak try makan makanan Johor, boleh try datang kedai ni.

Address:
11-G, Blok B, Plaza Wangsa Maju, 
Jalan Maju Ria 2, Seksyen 10,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur

Open daily : 10am - 10pm
Tel: 03-4141 5312

19 comments:

  1. Dah lama x pi wangsa maju...sana memang banyak port best makan makan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. True.. banyak tempat makan best best. Since dah lama tak pergi Wangsa Maju, u can come & try makan kat tempat ni ;)

      Delete
  2. perasan. tapi tak singgah.. bolh try nnti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try try.. memang tak mengecewakan.. lagi2 kalau datang time lapar ;)

      Delete
  3. Adalah lontong kering....tulah tak nak jadi org Johor hahahhaa....
    Sedap ke tidak Laksa Johornya? I pun jjadi teringin pulak ni. Mana nak cari ni....Dahlah Timer Cafe ni jauh... Kalau I jadi Khairine I pilih Pzvlova tu nampak mcm sedap je, gemuk je tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan tak nak jadi orang Johor.. jodoh kita bukan orang Johor hahaha.
      Laksa Johor tu sedap. Masak la sendiri.. kata orang Johor kenn hehehe.
      A'ah Khairine tu tak hipster lah.. ada ke ambik brownies je.. hmm tapi ok gak. Selamat duit mak dia pilih kek paling muroh hahaha

      Delete
  4. Kalau sebot johor uncle terbayang laksa johor je

    ReplyDelete
  5. ala kak, cakap laksa johor ni buat kita pulak teringin nak makan laksa johor. balik johor tak jumpa.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, takpe! nak cakap kat Johor pun jarang nampak orang jual laksa johor. gitu :)

      Delete
  6. lama rasanya x jenguk blog zaza ni.. lontong kering?? first time dengar.. aish x tahan tengok brownies tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Welcome back to my blog Noe hehehe.
      ye.. kita pn 1st time tau ada lontong kering :)
      brownies tu.. hmmm mmg zedap

      Delete
  7. kira port best la ni ye untuk makanan Johor. Terliur tengok laksa Johor tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul tu.. nanti kalau free, try lah dtg kedai ni ya :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah