Tuesday, January 12, 2016

Pancake Krabi Noah Original di Ampang

Mana2 Mader yang mengandung, yang mengidam nak makan pancake krabi sila angkat tangan sekarang! hihi. 

Entry ni bukan ditujukan kepada mader2 yang mengandung je ya. Aku specific kepada isteri pengasas Pancake Krabi Noah, iaitu Puan Najwa dan secara tak langsung juga owner kepada Pancake Krabi Noah yang mengidam nak makan pancake kat Krabi.. amboi kemain.. mengidam nak makan makanan obersi sesaja.. hihihi. Mengidam punya pasal, sang suami bawa sang isteri terbang terus sampai ke Krabi semata2 nak makan Pancake.. sweet kan? keluar je baby diorang, terus diorang ilhamkan nama kedai diorang sebagai Pancake Krabi Noah.

Korang yang pernah pergi Krabi atau tak pernah pun kalau rasa mengidam tak tahan sangat, tak payah pergi sampai ke Krabi hanya semata-mata nak cari Pancake, sekarang Pancake Krabi ni dah ada kat Ampang.

Ampang kat mana? tunggu jap.. bagi aku lambakkan dulu gambar2 pancake bagi korang terliur ya.


 Pancake yang diorder is ready.. terliur tak? 

Nanti nanti.. mari tengok gambar lagi ;)

 Banana + Nutella = RM4.70
 Banana + Peanut Butter = RM4.50
 Banana + Cheese = RM4.50
 Banana + Honey = RM4.50
Banana + Strawberry = RM4.50
Pancake Noah Special = RM5.50 
Apa yang special pancake ni : extra telur topping pula coklat chip, susu pastu coklat rice ditaburkan dengan super extra.
Sebarang penambahan topping akan dikenakan charge RM0.50 je. Atau kalau korang ada request lain pun boleh.. katalah korang tak suka makan pisang, so boleh request kata tak nak pisang.. macam tu lah kaedahnya.

Info penting yang korang kena tau, semua bahan yang digunakan untuk buat pancake ni diterbangkan khas dari Krabi ya.. ya.. Krabi bukan KL kecuali telur. Bila bahan pancake dah diadun, dari kerja2 menguli sampai pancake dicanaikan atas pan semuanya staff2 terlatih Pancake Krabi Noah yang buat. Termasuk kadang2 owner (pesangan suami isteri) sendiri yang masuk dapur. Diorang belajar sendiri dari Krabi okeh.. jangan tak caya ;)


Thank you En. Nazri & Puan Najwa bagi kitorang review Pancake Krabi Noah haritu :)

Team Pancake Krabi Noah yang sangat sporting. Pasangan baju putih tu pengasas kedai.. En. Nazri & Puan Najwa.. 
Boleh pilih apa yang berkenan dihati.. kecuali abang yang baju hitam tu.. hihi. Semua tak mengecewakan. Terzedap dimuka bumi.

Amacam? tergugat tak? aku yang dah kali kedua makan kat sini pun menitik-nitik airliur niha.. apa lagi? jom lah beramai2 try Pancake Krabi Noah.

Waktu Operasi : 

5.00ptg - 1.00pg (Selasa - Jumaat)
5.00ptg - 2.00pi (Sabtu & Ahad)
Hari Isnin tutup

Lokasi : Dagang Avenue Food Court, Taman Dagang, Ampang

Waze : Pancake Krabi Noah
Fb : Pancake Krabi Noah Original
Instagram : @pankacekrabi_noah

20 comments:

  1. semuanya nampak sedap..kena pi terjah & try n i :)

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaaaa ya ampunn.. nyesal xorder byk2 hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. tapi tu lah dah overload haritu..

      Delete
  3. bila boleh makan ni, padahal blkg office je..huhuhu

    ReplyDelete
  4. Teringin nk cuba..bestnya lepas ni xpayah nl tggu g krabi la blh rasa dh pancake krabi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2..pergi je kat dagang avenue tu.. ☺

      Delete
  5. Adoiii ni kena terjah n8. Krabi aku rinsu pancake muuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. X payah pergi sampai ke Krabi semata2 nak makan pancake.. Gi je Dagang Avenue.. ☺

      Delete
  6. Pancake krabi NoahJanuary 12, 2016 at 8:50 PM

    tQ cik zaza review kedai kami... Jemput dtg lg ye.
    kpd semua yg teringin makan pancake krabi jemput2 dtg kedai kami :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome & thanks juga sebab welcome kami utk review pancake krabi noah yang superb dari uolls ☺

      Delete
  7. sedapnya! walaupun tak pernah merasa..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah