Monday, March 20, 2017

GIRLS LUNCH DI THE MAJESTIC HOTEL, KUALA LUMPUR

Girls sangattttt *matakeatas* dah terbiasa sebut GIRL GIRL GIRL masa zaman sekolah dulu. Dah tu kitorang ni pun dari Ampang Road Girl School khennnn. So ayat GIRL tu berpisah tiada.. hehe.

Plan nak buat girls luncheon ni lepas kitorang buat potluck kat rumah Ryta. Rasanya raya tahun lepas kot. Start tahun lepas jugak diorang buat monthly collection. Kenapa aku kata "diorang buat monthly collection?" sebab dalam masa berbulan-bulan diorang buat collection tu aku tak pernah bayar satu sen pun.. hahaha. 

Tapi!! masa buat makan-makan kat The Majestic haritu aku bayar okeh. Aku bayar lump sum on dat day.

Tema kitorang Black & Gold Glamorous Lunch. Dasyat kawan-kawan akak. Siap bertema bagai 😰 

Dah dekat-dekat hari nak pergi tu ada confusion sikit antara kitorang. Kejap nak buat 25 Feb, kejap nak buat 26 Feb. Kejap nak buat lunch, kejap nak buat hi tea, kejap nak buat dinner. Fening Kak Zaza dibuatnya. Aku biarkan je diorang decide. Bila dah buat final decision, baru aku on. Semua tu settled dengan elok tanpa perbalahan. Alhamdulillah.

Decided buat 26 Feb, lunch buffet kat The Majestic Hotel, Kuala Lumpur. Tak semua geng kitorang dapat join. Ada yang last minit cancel sebab ada hal lain. Ada yang awal-awal lagi kata tak dapat join. Total girls yang join haritu 10 orang je.

10 of us in Black & Gold Glamorous Theme. Curlasss The Joyahs! mengikut tema sangat.. 
I is happy πŸ’—

Aku sampai tepat pada masa. 12.30pm dah terpacak kat meja makan. The rest ada tigapat orang lagi menyusul datang.

My first plate before the second, third, forth, fifth.... hundred.. pfffttt πŸ’†

Haritu aku pukul keliling semua station buffet. Satu pun aku tak ambik gambar. I is malu.. dah la ramai orang time tu. Gambar kitorang je yang banyak πŸ‘ΈπŸ‘ΈπŸ‘ΈπŸ‘ΈπŸ‘ΈπŸ‘Έ

Us

Well, as usual. Kitorang ni kalau berjumpa memang kecoh. Kalau korang ada tengok video live aku kat fb, ya hampunnn malu okeh. Macam orang kampung dot com sangat.. so kecoh.. tak reti behave *urutkepala* kitorang ni boleh senyap sekejap je kalau ada lensa kamera kat depan muka. Ada tu tengok kecoh berborak, tiba-tiba member lain nak snap gambar, dia boleh tertutup sekejap mulut semata-mata nak nampak helok dalam gambar.. hahaha.

Ijan, Jaja & Kay 


 Me & Ryta. Dis two girls memang kaki selfie like budak-budak hipster.. hehe

 Ryta, Shida & Kak Zaza. Dis 3 girls selalu digelar Geng Bantut πŸ‘―πŸ‘―πŸ‘― sebab dalam ramai-ramai kitorang bertiga je yang tak berapa nak tinggi.. hehe. Ok lah.. nampak sikit macam adik-adik bila dalam ramai-ramai tu πŸ˜…

 Ijan & Jaja



 Ryta & Jaja



 Geng gila lensa 😁


 Two close girls. Anne & June


Penuh semeja. Kemain makan tak hengat dis all girls πŸ˜‹


Ini aksi-aksi dibelakang tadir si pemegang lensa. Perangai tu!!! πŸ™ˆπŸ™‰πŸ™Š

Aku macam segan nak letak gambar yang agak mengaibkan kawan-kawan. Tapi disebabkan ini adalah hiburan semata-mata, mari kita letak juga gambar tu 😜


Ni kenapa? hahaha. Tak aci tau. Korang berdua pakai heels. Aku pakai flat shoe. Terus nampak pendek disitu 😈

Sampai macam tu sekali kau Shida. Kay, kenapa kau buat macam tu kat Shida? hahaha. Ini adalah punca dimana kawan-kawan mintak tolong snapkan angle yang boleh menampakkan kawan-kawan nampak kurus.. hahaha.


Dah nak hujung-hujung makan, kitorang ada buat exchange gift. Setiap orang ada bawak gift sendiri untuk kitorang tukar-tukar.


Semua happy dapat hadiah.

Sampai dah habis time lunch buffet, kitorang sambung bergambar kat lobby pulak. As usual, the lobby like kami yang punya. Kecoh bising. Sana sini kitorang ambik port masing-masing bergambar. Omaigod.. girls! behave please.. tempat orang ni okeh!! πŸ˜ƒ

Eh lupa. Sebelum exchange gift, kitorang ada buat bacaan doa sikit untuk arwah mak aku yang baru je sebulan meninggal & baru-baru ni juga ada budak Ampang Girl meninggal sebab sakit. So sekali harung je.


Thanks all. Apasal Salmie & Anne pandang Jaja? tak concentrate eh korang?! 


 Kak Zaza & Ijan the perempuan meletop πŸ˜‰


 Kay, Salmie & Ijan. June, kenapa you pulak yang feeling lebih dalam cermin tu??? hahaha.


 Zai, Jaja & Kak Zaza.. nampak tenggelam je bila Kak Zaza berdiri sebelah diorang πŸ™ˆ


 Ryta, Salmie & Me. Si Ryta pakai heels.. konon tinggi lah tu?? 😠


Shida, Anne, Zai, Jaja, Kay & Ijan. Aksi manja mak mak orang. 

Salmie kat belakang tu tengah berangan dengan kamera lain.. orang lain yang snap untuk dia. Kan aku kata.. time kat lobby ni masing-masing dengan port bergambar masing-masing πŸ˜†


Kak Zaza & Jaja si tinggi lampai πŸ˜‚

Habis riuh rendah kat lobby hotel, kitorang decided nak lepak coffee2 pulak. Macam-macam tempat kitorang suggest. Last-last dorang kata lepak kat coffee house atas je. 

Moh kita.


Sempat kan? dari tingkat 1 ke tingkat 3 je. 3 shot dalam lift 😀


 Lepak Havana Club. Dapat duduk sekejap. Tiba-tiba diorang cakap.. eh kita lepak starbucks je lah.. hmmm baru nak feeling have have lepak Havana 😡


Dah Ijan, jangan nak berangan have have disitu.. sila bangun πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

Kitorang pun turun balik. Mula-mula nak lepak starbucks Jalan Ampang yang kat depan bangunan Risda, sekali Ijan kata jauh untuk dia nanti nak ke Kelana Jaya sebab lepas tu dia ada hal.. ok lah cancel Starbucks Jalan Ampang. Discuss punya disscuss, diorang decide lepak Starbucks kat Trec je. Ok.. lesssgggooo πŸ’¨πŸ’¨


Tak semua pergi. Shida & June tak dapat join sebab ada hal lain.

Lepak minum dalam sejam lebih, the rest time berborak macam-macam topik & perkara wajib adalah bergambar.


 Us


Ryta, Jaja & Kak Zaza

Dah puas makan minum, menjoyah, bergambar.. time to pulang ke sangkar masing-masing.

Dengan diorang ni bukan tak selalu jumpa. Kitorang ni kerap je jumpa. Bila kata buat "gathering" konon-konon macam beribu tahun tak jumpa. Itu belum hari-hari berborak dalam group whatsapp.. propa sangat korang kannnn! 

Since kat sekolah lagi ini je muka-muka 'geng baik'. Sampai sekarang dis 'geng baik' dah berubah menjadi yang lebih baik. Yang dulunya tak berhijab, sekarang Alhamdulillah semua dah berhijab. So impressive. 

So happy dapat lepak haritu. Next gathering lepas raya kot.. Kali ni nak buat Reunion ex-ARGS batch 1997 je. InshaAllah.. masih dalam perancangan. 


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah