Thursday, October 19, 2017

Zafran Uwais Turns 1

Invitation
Family ZazaJ

Bulan September lepas banyak birthday invitations.. Wow gempaknya Kak Zaza "banyak invitation" hahahaha. Actually ada lah few tapi pergi yang mana sempat je.

Ni invitation dari ZazaJ. Kejap je si Zafran dah setahun. Dari ZazaJ belum kawin, dah kawin, dah keluar sorang anak, buat birthday anak & sampai harini kitorang tetap sayang2 ❤️


My kesayangans #ZTZBestOfFriend ❤️

Masa sampai je majlis haritu, sempat aku makan seround dulu. Habis je makan, Tante pun sampai. Sempat bergambar dulu dengan #ZTZBestOfFriend.


Elok habis je Tante habis makan, tengok diorang nak potong kek. Habis je nyanyi2 lagu hepi besday, aku pun cepat2 selit kat depan kek nak bergambar sekali dengan family kecik ZazaJ.

Thanks Emi. Thanks ZazaJ jemput akak & family. Makanan sedap2 ada gulai kambing, lauk2 kampung.. Sedang helok sangat dengan selera tekak akak ni.. Lagi2 majlis tengahari rembang.. Lapar pulak tu. Mmg zedap. Dah tak pedulik orang keliling bila dapat makan lauk zedap hihi.


Kek Mickey Mouse
Ini terpaling comel.

Sampai 2 biji kek kau nak. Meriah sangat 1st birthday kau. Huntong anak2 sekarang ni. Sambut birthday dgn tema2 bagai. Seronok. Zaman aku dulu mak beli kek sepan je kat kedai runcit depan rumah, pacak lilin panggil kawan2 jiran sebelah rumah pun dah cukup terhibur sangat.. Hahahaha. Tapi itu dulu. Zaman dah semakin canggih :)


Tengok si Birthday Boy tu. Mula2 muka malas nak layan. Lepas tu tersenyum sikit. Lama2 tergelak besar hahaha. Nampak na Mummy Zaza & MamaSu pandai melayan anak kecik kann 😝

Sambil2 tuan tanah melayan tetamu, aku dengan Tante berasak gomol2 si Uwais. Naik rumas budak tu.. Tapi dia buat ilek je mungkin sebab cuaca panas & mengantuk agaknya.. Dia biar je diri dia digasak oleh Mummy Zaza & MamaSu dia hahaha. Redho ye nak :D


Geram betul dengan budak kerinting ni. Rasa nak picit je dia. Mummy Zaza je yang beria sengeh2 depan camera. Kau wat ilek wat pis je kat situ kannn.. Hahaha.


Wow.. Ada gaya macam kendong anak sendiri tak?

Rindu weh nak beranak kecik lagi. Yang hado dua ketul tu dah besar. Dah tak best buat gomol2 hahaha. Ok tak apa. Usaha tangga kejayaan.. Mana Bang Nizam??? (sambil buat muka gatal..hahaha).


Tiga beranak.. Kononnyaaaa hahaha.

Ha tu dia Bang Nizam.. Sebijik macam pasangan somi-istri yang baru setahun lebih kawin, bunting pelamin & ada anak umur setahun.. Hahaha.

Kbai ;P


7 comments:

  1. selamat hari lahir zafran... semoga membesar menjadi anak yg soleh...

    ReplyDelete
  2. amin...semoga tambah lagi sorang lepas ni :D

    ReplyDelete
  3. Cantik tema biru merah..
    Meriah birthday Zafran..
    Happy belated birthday Zafran..

    ReplyDelete
  4. Haha.....mmg huntung budak zaman sekarang ni, kek bukan main lagi bertema tema ek.... ko puntung Zaza ada gak kek span, mak dulu lagi sadis tak sambut langsung haha....

    Hihi....sweet ah gambo 3 beranak bunting pelamin tu

    ReplyDelete
  5. dah lama x singgah blog zaza...zaza pun dah berhijab sekarang...tahniah zaza...nampak lagi muda dan jelita la ...

    bila dah rindu nak beranak kecil...apa lagi...usaha hingga jaya zaza.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah