Day 3
Otw naik ke Kintamani, kiri kanan
sepanjang jalan semua ladang jeruk sokmo. Geram tengok. Rasa tazabar nak suruh
pak supir berenti nak tepik sebijik. Dat time tengok langit dah macam gelap.
Takut karang tengah makan-makan kat atas tu hujan pulak... tak sempat nak ambik
gambar view volcano... so kita pergi yang terhasrat lama dulu sebelum kita
jelajah ladang jeruk kat tepi jalan ni.
Not even limau yang diorang
tanam.. sebab Kawasan ni sejuk macam kat Cameron, diorang boleh tanam kobis
jugak kat tempat yang sama diorang tanam jeruk.
Luas pemandangan kat sini. Kalau
tengok live lagi cantik. Kalah pemandangan kat Cameron.
Kobis dia memang segar.. sesegar
embunan pagi.. agichewww
Actually, sepanjang jalan
Kintamani pun ramai je jual hasil tanaman diorang ni. Tak beli pun. Sebab masa
makan kat Restoran Sari haritu pun diorang ada serve limau ni. Boleh tahan
masam!
Salah silah tanaman disepanjang
perjalanan ni tidak la I buat kaji selidik. Karang I tulis panjang lebar
sejarah tanaman ni kena sound pulak dengan ketua darjah I yang garang tu πππ
Ladang ni tak berpagar. Bila nak masuk kena langkah besau. Rasa macam adventure pulak kena jelajah segala pasir, lalang & rumput π
Oiii buat apa tu? Alamak kantoi pulak π€£π
Menariknya..ada tempat suhu macam CH erk..geram plak i tgok pokok kobis tu....
ReplyDelete