Friday, August 16, 2013

Unexpected

Memang tak expect pun benda ni.. *apa kes ni??* 
Elehh tukar tayar kereta je pun eheehehe itu pun nak tunjuk gempak.. haktuihh ;P

Sepatutnya hari ni aku cuti. Nizam pun cuti.. 
tapi disebabkan ada masalah yang tak dapat dielekkan, so aku terpaksa lah cancel cuti.
Tuan Nizam tetap juga bercuti harini.

Sebelum ni aku ada mengadu kat dia yang tayar kereta aku dah botak & diharuskan tukar.
Sementara belum tukar tayar, Nizam suruh aku exchange tayar dulu yang depan ke belakang & belakang ke depan.

Aku pun dengan comelnya pergi lah ke kedai tayar haritu.. kononnya nak buat lah apa yang dicadangkan oleh sang suami.
Ek eleh skali cina kedai tu kata Ini tayar sudah kena tukar.. sudah ada picah sikit.
Dangggggg aku dah cuak!! cepat naw menggelabahnya aku nih haha

Aku ni bangsa pandai bawak kereta je.. check2 engine ke, pam tayar ke apa bagai memang aku agak bodo sket.. *sikit je tau!!* haha

Rejeki harini nak tukar tayar, tak expect pun harini tukarnya. Aku berfikiran nak tukar lah cukup bulan nanti.. sekali Tuan Nizam boleh pulak terus ke kedai tayar.. 
Hah chantek sangat lah tu Bie.. sapa suruh you pergi.. kan dah kena keluar duit.. hahaha 
btw thanks sebab tolong isteri you yang tak pandai apa2 pasal kereta ni yer.... 
ayang you angat-angat.. kiss sikit.. muahhhhhh LoL 

Mula2 Nizam send 1 gambar dulu.. aku syak ini tayar depan. 
Ek eh nampak kaki you tercelit kat dalam gambar tu hehe

Ayokkkkk semua dah ditanggalkan.. gonjeng susah kereta tak ada tayar.. hahaha bengong!!

Ini lah tayar yang dah dah dibogelkan dari rim kereta ai.. 

Nizam kata tayar kereta aku ni depan dengan belakang dah haus.. 
Tayar depan udah botak sebelah luar, tayar bekalang pulak udah botak dibahagian tengah ajos. aikkk apakah??? *nampak tak sebenarnya aku tak tau apa2 pasal kereta??*
main iyerrrrrr kan je apa orang cakap.. hahahaha

Ok, done tukar tayar.. haruslah kena buat allignment & balancing kann.. 
nah ini lah gambar yang Nizam whatsapp kat aku.
Aku haram satu benda pun tak paham apa benda ni.. hahaha  dasar sangat ko Jah!!

Tiba2 dia whatsapp aku gambar ni plak.. 
Ehhhhhh apa kena megena dengan I Bie??? 
Kereta ai kan dah ada sport tim yang merelip-relip tu.. haha

Berkenan, tapi kalau nak trade in rim kereta I, I kena tambah lagi limaratus. 
Ayoyo rupa2nya dia udah berkenan dengan itu rim.
Nak tukar rim kat kereta dia dengan rim yang baru kononnya.. hahaha

Aku pun reply Ok lah tu cantik.. you tukar rim kat kereta you tu ambik yang baru ni.
Lepas tu terus dia senyap sedu dalam whatsapp.. haha

Bie, sila baca ni... ucapan ni khas I tulis untuk you kat blog chabok I ni..
Berapa hengget lagi you tak cukup?? I boleh tambah doposen je kalau you nak, kalau tak nak doposen I up lagi tigaposen.. cukupkan jadi limaposen
muahahaha. Konghajar punya bini.. 

Joking je lah Bie.. kalau you dah berkenan sangat, you rembat je lah pasang kat kereta you. hehe

Pada mulanya haritu Nizam dah kecek kat aku, dia nak rim kat kereta aku tu masuk kat kereta dia.. amboooihhh.
Tapi aku tak setuju!! sebab nanti jadi tak tantik lah kereta ai kalau tak ada rim.. mana boleh kereta you sorang je yang nak tantik2.. hahahahhaha 
Kalau you nak, you pegi beli rim lain untuk kereta you.. jangan kacau rim kereta I okeh ;P


Btw, thanks Bie sebab tolong tukarkan tayar kereta I.. nanti time nak service pun you tolong bayarkan sekali eh.. kihkihkih :D

Gambar2 diatas ehsan dari camera hp laki ku.. 
Aku yang suruh dia snap gambar tu secara paksaan.. hahaha ;D

8 comments:

  1. Sama la ngn farah.. tahu bawak keta jer..yg lain2 semua hrp husband yg settlekan termasuk la pam angin kereta.. hehehe ;)

    ReplyDelete
  2. lalalalala.. cantik da kereta. berkilat da tayar tu. wiwiwiwiw :)

    ReplyDelete
  3. Ingatkan unexpected sbb pregnant, rupanya tuka tayar...hehehe...larikkk...

    Mahal juga yer. Samalah dgn kita. Tau drive gi kerja balik kerja & tau isi minyak jer. Lain2 tak tahu...huhuhu...

    ReplyDelete
  4. kuar duit kat seribu tuk kete kak..mmng pengsan..

    ReplyDelete
  5. Mahal jugak kan...Rim ni effect dia kereta nampak extra cantik kan

    ReplyDelete
  6. Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com

    Ada >50 kedai di Klang Valley yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.

    Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.

    Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah