Tuesday, August 20, 2013

The Conjuring

Hello hello hello.. hari ni aku dah boleh melupa & melupuskan cerita pasal Imotiv semalam.. hari ni aku dah remove & back to normal comment box. But some of comments di Imotiv, aku syak dah terdelete terus kot sebab aku tengok yang tinggal hanya comment2 through kat sini ajos.. Ok tak kisah, janji ai dah tak payah nak fening sampai fitam lagi kennn.. heee *urutdada*

Korang dah tengok cerita In Conjuring?? aku baru je tengok cerita tu semalam. Aku dapat email dari Nizam tengahari semalam.. Yang jom kita tengok wayang cerita In Conjuring.. You nak tengok pukul berapa? 6pm, 8pm or 10pm?? Dalam hati aku auuwww laki ajak tengok wayang.. bajet ala2 macam zaman bercinta pulek... hahaha 


Selalu kalau tengok wayang, bawak KhaNish sekali. Tapi disebabkan cerita In Conjuring ni cerita hantu momok, maka mereka berdua dok rumah sajo.. biar makpak ko je yang pergi tengok berdua-duaan berpegang-pegangan pffffttt.





Cerita ni dah ada kat cinema since 19 July lagi, semalam aku & Nizam baru berkesempatan nak tengok. Walaupun dah sebulan lamanya ditayangkan dipawagam. Setakat semalam, masih ramai lagi orang datang tengok okeh.. 

Tak usah lah aku ceritakan sinopsis cerita tu kat sini eh, korang boleh pegi tengok sendiri kat cinema. Kalau tak ada pun, beli lah DVD kot2 dah keluar ke kat kedai2 jual CD.. pastikan yang original yer Bedah!!

Nasib lah aku ni tak ada lemah jantung.. Kalau tidak mau keras kejung aku dalam panggung semalam.. haha. Takut weh tengok cerita ni semalam.. terkejut-terkejut aku dibuatnya. Menjerit2 juga lah aku dalam panggung tu.. cisssss!!



Nizam memang dah sound aku awal2 dah.. you have to get ready to jerit ok! haha boleh pulak kena sound dengan laki ai macam tu *blushing* sebab dia tahu aku ni kalau tengok wayang cerita hantu siap tutup muka, tutup mulut, menjerit tak hengat punya... silap2 panggung sebelah pun boleh dengar jeritan batin ku ini.. huahuahuahua

Last time kamiorang tengok cerita Ju-on pun aku boleh menjerit bagai nak rak!! Apa kejadahnya?? Padahal cerita tu cerita hantu bodo je.. aku pulak yang over. kahkahkah. Akak pedulik haper.. janji akak puas dapat jerit.. 

Propa sangattttttttttttt.. time ni movie belum start. Lampu pun terang benderang lagi.. muka nampak macam cuak semacam je.. haktuihh!!

Luorang ingat lagi tak lampu dot dot kat entry ni ??? Lampu ni dah bertukar kaler ko.. tantik plak kaler ijou putih.. rasa macam nak petik jew.. haha itu sangat over! pelis jangan berperangai sebegitu!! ;P

27 comments:

  1. Yeayyy kotak komen dah back to normal..i like.. ;)
    Back to 'The Conjuring'.. mmg best kan zaza.. seram giler.. rasa mcm nak p tgk lagi la.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah dah back to normal.. lagi senang kannn :)
      best kan farah.. kalau tgk skali lagi sure dah tak takut hehe

      Delete
  2. ALAAAA, nak tgk cerita ni masatu asek full aje. berapa bintang bagi utk cte ni. ngee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli DVD je lah gamaknya hehe
      kasi 8 bintang utk crita ni :)

      Delete
  3. teringin gak nak pergi tengok, tapi sape plak nak jaga nak ni.haha.tunggu dvd la nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh tunggu je lah DVD keluar nanti yer Salma :p

      Delete
  4. Hehehe best yer la anak2 dh besar kan zaza...leh kasi can mak pak yer nk berdating....Qi cpt ler besar...mak pak mu dah 2 thn x tgk movie nih...hahhahah best yer citer antu.. sah leh peluk asben time takuttttttttttt hahahhahahha pandai zaza pandai zaza hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha mmg senang.. budak2 tu pun dah faham.. senang hehehe
      tunggu lah turn Umi QI plak lepas ni ye =)

      Delete
  5. halamak...cite hantu2 ni mmg takde keberanian lagi nak pi tgk...takutttt!!!

    ReplyDelete
  6. Citer Conjuring tu mmg best...masa balik JB beraya, my siblings aja tgk....tapi tak sempat tgk...hahahaha...

    Personally, I like kotak komen yg lama ni...yg old skool..yg imotiv tu ala ala macam tak mesra blogger..hahahaha

    PS: gi ajak Nizam jogging!! bahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha nanti pi beli DVD je lah DZ.. ;)
      kannn.. senang dengan kotak komen ni..tak payah fening2 kapla hehe

      PS: tak payah ajak Nizam.. dia dah cukup kurus kering dah.. lg pn dia selalu main futsal huhu

      Delete
  7. Anak ai dah tengok zaza......dia kata best...so mak pun mcm teringinlah pulak nk tengok...
    Eleh.... saja le tu nk tunjuk tahap kenancungan hidung dari bawah hehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best OKje.. tapi agak menakutkan sebab asek terkejut2 je hahaha
      ehemm. itu nak tunjuk taik idung sebenarnya.. bkn nak tunjuk hidung mandung tau.. hahaha

      Delete
  8. lama tak bertandang kat sini...selamat hari raya zaza

    ReplyDelete
  9. ramai kata cite ni takut gila babas,so x nk lah tgk.hahahaha

    ReplyDelete
  10. kak... heheh alee pun da tgk citer nieh... die kate seram giler... terbaek setakat neh n die punye komen boleh dipakai ahaks... n ditambah pulak ngan akak punye komen meletop2.. hohohoho :D

    ReplyDelete
  11. Akak tak der maknanya nak tengok cerita hantu ni mau lemah jantung weyyy...hahahaa...

    ReplyDelete
  12. Dah takut still nak tengok juga ye zaza. Mujur Nizam ada sebelah.
    Lain kali bawa tuala sumbat kat mulut hahaha...

    ReplyDelete
  13. kalau saya mmng tak tengok dah.. hehehe

    ReplyDelete
  14. hantu nmpk kelakar tp menakutkan ..haha

    ReplyDelete
  15. Dah gi tengok jugak...tapi maybe banyak main hp...so x cocentrate...jadinya macam xtakut haha...giler kan...org lain sume cakap seram...yg wawa ni siap boleh kata kat family...xyah gi tengok...xtakut pun haha

    ReplyDelete
  16. AJ pun baru tengok aritu...
    Tapi takdelah jerit sebab asal tengok je ngantok...
    Hahhahahaha.....

    ReplyDelete
  17. alahai kenapa tak buat sikit review the conjuring. hehe baru feel sikit seramnya tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah