Wednesday, August 20, 2014

Paratha Wrap with Cheese & Chicken Ham

Assalamualaikum...

Ada yang merindui Kak Jah?? dah beberapa hari Kak Jah tak keudara kann??!! apatah lagi nak BW kat blog korang.. busy tu memang busy kat opis ni.. seminggu dua ni boss tak outstation.. so bila dia ada kat opis agak terbatas sikit aku nak BW.. ni pun ambik masa tigapat hari nak resize & watermark gambar untuk satu entry.. tu nanti aku cerita yer. Bila kat rumah pulak tak sempat tangan ni nak on laptop.. at least boleh jugak aku draft entry ke apa yang patut.. hurmmm kat rumah pun memang susah nak curi masa. 

Quick update.. hari ni aku update entry simple2 dulu yer.. ada beberapa entry yang tertangguh yang aku nak up.. tunggu masa itu menjadi emas dulu baru aku boleh update :)


Paratha wrap with cheese and chicken ham

Gittue lah nama diberi.. hahaha. Ni pagi tadi punya bekalan untuk Khairine & Danish.. untuk bapak diorang aku tak buat paratha wrap ni.. unfortunately roti paratha ni habis pulak.. adoiii.. rupanya tinggal dua keping je dalam peti ais.. But issokay.. pagi semalam pun aku buat menu yang sama juga cuma aku guna roti gardinea je tangkup dua keping. Sorry bang Nizam.. ngeeee :D


Tak payah nak mintak menu sangat yer Cik Gayah.. korang tengok gambar ni pun korang tau macam mana nak buat.


Tadaaa... di wrap skali dengan paper kitchen.. senang budak2 nak makan kat sekolah waktu rehat nanti.. lepas tu aku bungkus dengan plastik.. tak payah nak tupperware bagai.

Itu je kisah untuk pagi tadi.. nanti Kak Jah keudara lagi yer.. nak sambung buat karangan untuk entry lain pulak.

Bye I miss You ;P

30 comments:

  1. memang menarik.. simple je kan :) nak try jugak ..

    ReplyDelete
  2. Dah jadi mak-mak ni memang kena kreatif utk bawakan bekal anak ke sekolah kan Zaza. Kakak ni kadang dah buntu tak tahu nak menggayakan apa bekal utk anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn Kak.. saya pun kadang buntu apa nak masak untuk diorang bawak bekal ke sekolah.. bila terbayang diorang beratur nak beli makanan kat kantin tu rasa sedih plak.. saya sanggup bangun pagi masak untuk diorang.. janji diorang kenyang :))

      Delete
  3. ida selalu buat pratha.... diet katanya! hehehee

    ReplyDelete
  4. Nampak senang jer tu...tapi barang takder kat petiais ...kena cari dulu baru buat...
    Sekali tukar menu...sedap jugakkan...yang sama jer bosan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahan2 mudah je ni Bunda.. kann..sesekali kena jg lah makan benda2 gini instead of makan nasi lemak.. hehe

      Delete
  5. menu fav ku sejak kebelakangan ini tapi tak guna paratha..guna mission wraps tu..which ever way, mmg sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu aku mmg guna mission wraps tu Vna.. tapi disebabkan anak pompuan aku tu nak ala2 wrap kemelayuan sikit.. so paratha pun paratha lah.. hahahhaha
      ini versi roti canai yang ditransform kan.. kikiki

      Delete
  6. Replies
    1. baiklah.. sila show off gambar nanti okeh!!

      Delete
  7. kak roti tu kena goreng ke masuk microwave je...i pagi2 tak mau masuk dapur sangat agagagaga pastu keras ke lembut roti tu kak? maklumla pagi2 semua gigi mcm baby2 grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak goreng pakai fry pans je Bitt.. tapi jgn guna minyak banyak2..
      make sure the paratha fresh take out from fridge.. fried masa tengah keras2..
      kalau roti tu dah lembik nanti susah nak goreng nanti akan jadi kerepot2.. heeeee

      Delete
  8. wahhhhh hebat zaza sekarang...buat something speacial...perghhhh sedap yer...sure anak2 sis zaza suka ni...inilah yg plg mudah dan sedap ju suka tgk harap sgt buat lg resepi best tau zaza...suka tgk koleksi resepi sekarang...hehhehe

    ReplyDelete
  9. kakak ku syg, dah nampak ni tadi kat fb hikhikhik....
    Saya pon sama lah kak nak bw pon take time .. kena curi2 jugakk.
    kat umah mmg tak langsung la .... (sigh)

    ReplyDelete
  10. wahhh meletup skrg blog kakak, da ada resipi western pulak. hihi

    rindunya nk komen blog akak ku syg ni. hihi

    ReplyDelete
  11. wahhh.. nampak sedap lah.. terus rasa lapar...

    ReplyDelete
  12. Sementara tengah rajin ni, baik beli bahan2 dan lepas ni boleh buat.. ;)

    ReplyDelete
  13. Aku buat pakai mission wrap. Masa memula dulu bley kata hari² buat. Ketagih ko. Skang ni dah jarang. Tapi bila tgk ko buat ni rasa mcm nak ber wrap plak. Haritu buat tortila wrap tak sempat nak ngap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum2 ni mmg aku pakai mission wrap .. tp anak aku mintak paratha untuk buat wrap harini.. mak turut kan ajoss.. hehe

      Delete
  14. bagus ni. senang dan cepat nak siapkan. nanti nak buat bekal kimi cenggini jugaklah... mekasih kongsi kak zaza.. ;)

    ReplyDelete
  15. Simple, sedap & menyihatkan..
    I makan paratha rap ni hari2 selama setahun, Insya Allah boleh dapat body macam Nizam..hahaha

    ReplyDelete
  16. Simple dan menyelerakan..pandai kak jah buat.. ala line tak clear ek kt opis..xpe2 take ur time k.. biasa la farah pn kalau bos ada nak bw mmg terhad.. nie pn dok slow2 bayar hutang kengkawan nie... =D

    ReplyDelete
  17. menu simple yang mudah nak disediakan waktu pagi yang semua nak cepat..plus, menu breakfast yang sihat

    ReplyDelete
  18. baru semalam beli dkt hot and roll...menyesal plak.rm3.90!tp buat kt rumah singgit pun tak sampai agaknya...huhuh

    ReplyDelete
  19. Mmg le rindu tapi tak sempat nak nyembang weyh....mak pun semalam tak memblog...bizi apa mak ni kalau dah duk rumah....maleh ler tu..

    Diaorg tak beli kat kantin ke beb....rajin pulak ko mewrapnya....daun jer banyak...hehe

    ReplyDelete
  20. Simple dan semstinya sedap ni... :)

    ReplyDelete
  21. Ari tu nampak sis izwa pun buat resepi sis zaza ni tau...mudah je kan...sonok yer...ju suka beli paratha buat mkn cicah gulai ke gula ke...rupanya leh buah paratha wrap lg...advance sungguh resepi ni zaza...ishhhhhhhh idea bagus ni weekend leh cuba...aummmmmmm tq sis

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah