Friday, August 15, 2014

True Friend More Than 20 Years

Gittue.. tajuk omputeh sangat kannn.. hehehe. Last week benda ni jadi pun tak plan.. Saja nak jumpa dengan member lama.. jumpa pun kat Gombak tempat tak proper.. asal boleh je. 

Aku ada kawan yang kami dah berkawan lebih 20 tahun kot. Walaupun tak kerap jumpa, tapi ikatan kasih sayang (wah macam orang bercinta ni) kitorang memang terlalu rapat. Kawan nangis sama2, kawan gelak sama2, kawan menggila sama2.. pendek kata kawan yang boleh bawak tidur sesama lah.. hahaha.. Eh bukan bawak tidur macam bersetubuh tu ar.. korang ni kannn!!! Gggrrrr.. hahaha.. ni kawan yang boleh kawan ketengah ketepi punya ar... kawan yang ala2 rahsia kau rahsia ku jua.

Tak cukup quorum ni.. Kiri baju merah tu Laily, tengah tu jangan buat2 tak kenal plak.. hehehe.. yang kanan aku tu tudung hitam tu Farah.

Ada lagi 3 orang yang tak ada dalam gambar ni. Lynda tinggal kat Bukit Beruntung.. so tak dapat join, Shima dalam pantang.. so tak bleh keluar.. Sally kat Shah Alam.. pun jauh juga.

Ni yang cukup quorum.. dari kiri.. Sally, Lynda, Farah, Laily & Me.. Ya Allah gemoknya kau Jah oii.. lengan macam kayu balak besaunya.. hahaha.

Aku kenal diorang ni dari zaman kitorang berhuha-huha lagi.. zaman diorang ni giat berteater kat Matic dulu.. (sekarang dah jadi Saloma Bistro), zaman diorang belum beranak pinak, zaman hingus leleh, zaman belum bertudung sampai dah bertudung sekarang.. Alhamdulillah.. Ingat lagi masa aku ada masalah besar dulu.. diorang ni lah teman menangis aku.. kitorang nagis sama2.. Kalau happy pun happy sama2, bagi semangat, tak pernah nak khianat sesama sendiri.. korang sangat2 baik babe.. aku sayang korang semua.. terus rasa terharu sebak nak nages =(

Tak apa.. mari kita sambung cerita balik. Tapi gambar tak berapa clear sebab lepak tepi jalan bertemankan lampu jalan je untuk lighting kitorang bergambar.. hahaha.

 Yang tengah2 tu anak sulung Farah.. dah besar kau Siti.. masa auntie kenal kau dulu baru umur 5 tahun.. sekarang umur dah 20 tahun.. dah anak dara sangat.. muka tetap muda remaja macam muka auntie.. pffftttt.. hahahahahaha.

 Us.. 

Apasal muka aku macam kemek je ni??!! hahaha Yang tengah2 tu Adha.. dia buka gerai laksa kat tempat kitorang lepak ni.. so lepak kat gerai dia je lah haritu. 

Actually Laily tu kakak ipar si Adha ni.. walaupun Laily tu kawan aku, at the same time Adha pun sebenarnya kawan aku.. tapi pangat adik2 lah.. helok lah tu kakak ipar ngan adik ipar kepalaotak sama giler.. haha.

 Me & Adha.. 

Ada ke dia sound aku haritu.. "kak kau jangan asek2 nak betulkan rambut je ambik gambar.. aku tumbok ko nanti" muahahaha kongajau!! kau saja nak jeles ngan kakak ko ni kannn.. kitorang memang bergurau cara kasar punya.. kadang2 tu lebih dari itu.. carut2 lah.. aku tak amek ati pun.. sebab tau tahap kepala otak "sot" dia macam mana.. muahahaha.

 Laily & Siti

Khairine & Farah

Me & Siti.. 

Budak ni asek lah ajak selfie.. kejap2 karang "auntie.. auntie jom ambik gambar"... "auntie lagi sekali"... "auntie kat sana pulak"... "auntie kita ambik gambar berdiri pulak".. nasib baik lah auntie kau ni retis dan bukan artis.. masa tu pun auntie dah feeling-feeling RATU tau.. hahaha.

 Me, Siti & Laily

 Laily, Siti & Me

 Me, Siti & Adha..

Nampak tak asek muka si Siti je yang banyak bergambar dengan kitorang.. dia dera mak dia suruh snapkan gambar.. hehehe.. 

Masa ni poyo giler.. konon2 nak buat free style.. skali tiba2 si Farah lompat.. hahaha kau beragak sikit nak melompat kat tepi jalan Farah oiii.. pas tu yang si Laily dah tergelak2 sampai menangis kat tepi.. gelak sampai terkeluar air mata.. hahaha.

Ok tu je lah cerita serba sikit pasal kawan baik aku dunia akhirat.. Kitorang dah discuss kat dalam group whatsapp nak gathering besar2an nanti.. tunggu dan lihat jelah.. susah nak plan sebab masing2 dah berfamily dan ada komitmen.. lagi2 ada yang tinggal jauh dari KL.. Kalau dulu2 zaman belum kawin boleh ar.. lautan api pun ku sanggup redah.. hahaha.

27 comments:

  1. sangat seronok dapat jumpa kawan lama kan..macam2 story nak keluar...huhu

    ReplyDelete
  2. aunty memang maintain muda remaja ok??? hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayokkk perasan lah auntie nie... hehehehe

      Delete
  3. alahaiiii ko ni kak..kenapa kau masih muda walaupun anak tu dah 20 thn??ko makai botox kah kak jahhh??wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak mampu nak berbotox bagai noq.. hehehehe

      Delete
  4. bila dah kahwin dan berfamili ni, mmg macam jauh sket mngn kawan-kawan kan, mujur masih ada perasaan sayang kan... yang penting masing-masing tetap awet mudo koooo

    ReplyDelete
  5. Blogwalked!

    http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Memang best dapat lepak dengan member lama macam ni. Eh.. Tapi umor bape ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. umur kak jah 34 tahun.. kawan2 kak jah lagi dua orang tu atas 2 tahun dari kak jah..hehe

      Delete
  7. Eh Kak jah umo 34thn ek??? MasyaAllah matik2 ingat kita sebaya or tak pun tua setahun ja dari farah.. hahaha.. kiranya kena panggil akak la nie kan.. tapi mcm tak sanggup kot.. sebab rasa macam sebaya jer..hahaha...

    btw memang best ada sahabat yg ada time kita susah dah senang kan..farah pun ada sahabat2 yg mcm tue.. memang kami sama2 berkongsi susah dan senang..no rahsia2.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer.. dah 34tahun pun.. hehhee.. tak apa.. nak panggil diva pun boleh.. ratu pun boleh.. muahahahhaa..

      Delete
  8. seronok jumpa kawan lama2 ni. lagi2 yang sekepala...

    ReplyDelete
  9. berkawan rata tak kira umur kan .. bgsnye klu sekepala .....

    ReplyDelete
  10. Zaza muda setahun dr rinla kan..
    Tp takpe..still nmpk mcm belasan tahun *matakeatas la tuh

    ReplyDelete
  11. seronokkan dapat jumpa kengkawan lama ni, macam-macam cerita nak dikisahkan.. tengok hepi je korang.. semoga kekal persahabatan itu selamanya..

    singgah pagi kat sini

    ReplyDelete
  12. bestnya dpt jumpa kengkawan sehati sejiwa ni kan ;p rindu plak kt kwn2 zmn muda belia ^__^

    ReplyDelete
  13. Best nya kawan ko jah, Ada anak dara dah besar panjang. AKu anak baru darjah 1 tapi umur dah banyak...huhuhu...

    ReplyDelete
  14. Seronok dapat jumpa kengkawan lama ni. Time-time ni la best boleh buat perangai gila-gila macam waktu muda-muda dulu.

    ReplyDelete
  15. Asslmkm kak.. Bestnya ada kawan yang masih lagi berhubung smpai sekarang. Xputus ikatan persahabatan tu.. Dengan ada ank kawan yng dh besar.. Siap blh join group maknya lagi.. Sempoi sngt tu.. Hehe

    ReplyDelete
  16. seronok kumpul kawan sehati sejiwa kan.. moga persahabatan berkekalan..amiinn... :)

    ReplyDelete
  17. Kalau ai pun macam siti gak.. suka nau berselfie.. pehtu kita select gambar yang cun upload dalam blog.. hahaha..

    ReplyDelete
  18. bergambar sakan.. bila lama tak jumpa, pastu sekali dapat jumpa, memamng best. banyak benda yang nak diceritakan :)

    ReplyDelete
  19. Seronokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ye....
    I is jelesssssssss besor sama sis zaza...lepas ni julia panggil sis zaza lah lebih nampak menhormati...boleh kan...kalau pggl zaza cm kasar sgt bunyi yer...tp kalau sis zaza tak kesah takpe kekalkan pggl zaza je...

    Seronokkkkk tgk u olls bergathering...pastu dpt plak selfie sana sini...kawan2 ramai zaza ni tau...sure tak sunyi....ish kena tggu anak julia besar dlu leh wat cenggini...sekarang susah sikit nak sembang pun anak takmo dok diam2...ada je suh orang berlari kejar...huh

    ReplyDelete
  20. happy dapat kawan susah senang bersama..

    ReplyDelete
  21. Yelah Jah ko mmg nampak teenage sangat.....Eh? Ada ke istilah tu hehe maklumlah mak ni kan dah grandam haha.....
    Mesti bestkan dpt jumpa kawan lama lebih 20 tahun. Si Laily tu kawen cepat ke Jah ..beso dah anak dia...
    Ko tetap Ashwara Rai Jah ... walaupun ko tak solek

    ReplyDelete
  22. 'aunty' dgn adik siti tu mcm umur lebih kurang ja.... awet muda zaza ni... hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Zaza Abdul Latif Copyright © 2014 Designed by Ms.Azhafizah